20 augustus 2017, Heidetocht te Ede

Vandaag maar eens mijn 1e georganiseerde tocht na de 4-daagse gelopen. Michel, mijn buurman, maakte mij tijdens de buurt BBQ, opmerkzaam op de Heidetocht in Ede. Onder het genot van een, niet nader te noemen Spaans likeurtje, was de beslisssing snel gemaakt. Met de naam van deze tocht gaan bij mij natuurlijk alle alarmbellen rinkelen. Heidetocht betekent nou niet direct dat je veel asfalt mag verwachten.

Zondagochtend 7.30u vertrekken we naar Ede. Om 7.50u parkeren we de auto vlakbij het startpunt. Midden in een woonwijk waar nog een oude speeltuin is gevestigd en waar een clubgebouw staat van W.S.V Blauw Wit. Deze wandelvereninging bestaat al sinds 1931 en heeft momenteel 51 leden. Knap dat je met zo’n kleine vereniging een tocht voor 3 afstanden en 2 dagen kan uitzetten.

Het inschrijfbureau gaat exact om 8.00u open, geen minuut eerder, en de aanwezige wandelaars, ik denk ongeveer 25, storten zich direct op de tafel. Wij wachten dus maar even totdat na 5 á 10 minuten er genoeg ruimte is. We vertrekken kort daarna en na een kilometer of 3 door de bebouwde kom van Ede gewandeld te hebben komen we bij het bos en heide aan en daar zullen we 16 kilometer niet meer uit/af komen buiten dat we de provinciale weg de N304 een keer over steken.

Onderweg rusten we na 10km even bij een wagenrust van de wandelvereniging. De houten banken van het park staan in de schaduw en omdat het de afgelopen tijd veel geregend heeft gaan we daar maar niet op zitten. Normaal zou ik bij sokken dan even verschonen. En zeker omdat ik nu weer mijn Yakleren halfhoge Hanwag wandelschoenen aangetrokken heb, waar ik dus sneller warme voeten in krijg, zou ik mijn sokken wel willen verschonen. Maar  het is niet al te warm dus ik doe het maar zonder.

Dat ik mijn andere wandelschoenen dan normaal aanheb, mijn lage Hanwag Performance, komt doordat mijn oude versleten zijn en dit model momenteel tijdelijk in Nederland niet geleverd wordt. Ik zal dus naar Duitsland moeten om daar mijn geliefde wandelschoenen te halen. Maar omdat ik daar de afgelopen tijd geen kans voor zag, moet ik het maar met mijn andere Hanwag schoenen doen. Tijdens mijn vakantie deze zomer in Duitsland ben ik naar een sportzaal geweest maar in Duitsland verkopen ze weinig tot geen lage wandelschoenen. Dus dan is des te vervelender dat de leverancier van Hanwag, Nederland, wat toch met uitstek het land is voor de lage varianten, momenteel dit model niet levert.

Maar goed, ik ga op internet maar eens afstruinen naar mijn geliefde schoenen. Michel, heeft waarschijnlijk de tijd goed in de gaten gehouden, want exact om 11.00u lopen we langs een bankje en kunnen we dus ons “drankje” nuttigen. Dan passeren ook 2 dames die we bij de start ook even kort aan de tafel hebben gesproken. Natuurlijk ben ik niet te beroerd om hun ook een drankje aan te bieden, en zeker omdat de fles van Michel is (lol). Een van de dames, Ellen, heeft wel trek in een neut maar weet nog niet eens welke het is. Ik zeg dat het “43” is het goedje glijdt makkelijk naar binnen.

Na dit korte intermezzo lopen we gezamenlijk verder. De finisch is ook niet zo heel ver weg meer. Ik kijk nu nauwlettender naar de bewegwijzering omdat ik had gelezen dat op het laatste stuk van deze tocht gisteren wat pijlen ontbraken. Maar vandaag is alles goed bewegwijzerd en kunnen we zonder de routebeschrijving te lezen de tocht volbrengen. Bij binnenkomst betaal ik nog € 0,50 extra om een medaille in ontvangst te nemen. Samen met de dames praten en drinken we nog wat. Het gaat over de 4-daagse wens van Ellen en natuurlijk laat ik de mogelijkheid niet voorbij gaan om mijn  wandeltocht voor Spieren voor spieren in 2018 onder de aandacht te brengen. De tocht hebben we binnen 4 uur volbracht, dus we zijn weer bijtijds thuis en hebben zo nog wat aan deze prachtige zondag. De volgende geplande tocht is de mooie Airborne wandeltocht in Oosterbeek op 2 september. Weer een beetje 4-daagse-achtige sferen! Maar misschien dat ik komend weekend toch al de wandelschoenen aantrek, je weet maar nooit!!

Lees ook mijn wandelverhaal uit Oostenrijk

Hier vind je de foto’s van vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.