Rondje Scherpenzeel (22km), 17 september 2017 (Anders dan Anders)

Vandaag heb ik voor de verandering maar zelf een tochtje rondom mijn woonplaats gepland. Het zal een tocht met 2 gezichten worden. Daarover later meer. Omdat de weersvoorspelling voor de zondag het beste was dit weekend heb ik vandaag maar eens zelf een tochtje uitgezet rondom mijn woonplaats. Michel, mijn buurman, wil weer graag meelopen. Zodoende hebben wij ’s morgens om 8.00u afgesproken om te vertrekken. De zondag doet zijn naam eer aan want de zon schijnt uitbundig en het is strak blauw. Maar fris is het nog wel, dus ik heb voor de zekerheid maar mijn softcell jas aangetrokken. Ook kan ik nu weer op mijn vorige week aangeschafte Hanwag Performance GTX gaan lopen. Dit is inmiddels mijn 4e paar. Ik wil voorlopig geen andere meer. In ieder geval niet voor het vlakke wandelwerk. Ook loop ik vandaag weer met een volle 14kg bepakte rugzak!!

De tocht gaat grotendeels over verharde ondergrond (een mooie zwarte deken van asfalt), maar wel tussen de landerijen door zodat we tocht heerlijk van het groen en de natuur kunnen genieten. na een kilometer of 4 komen we een kunstwerk met wieldoppen tegen. Je schijnt het ook in beweging te kunnen zetten maar dat is ons niet gelukt. Het lukt mij wel om een verdwaalde kip even te laten hollen. Waarschijnlijk is die de Fipronil stallen ontvlucht. Onderweg maak ik nog een foto van een bord dat er een rustplaats open zou zijn. Nou ik kan u vertellen, deze rustplaats zal vandaag niet open zijn. Ze zijn het bordje vast vergeten weg te halen want in de gemeente Scherpenzeel is er niets open op zondag!!

De volgende kunst ligt al weer op ons te wachten. Ik moest eerst wel even 2x kijken voor ik door had wat het moest voorstellen. Op de foto is het misschien wel i 1x goed te zien maar als je daar op af loopt zie het geheel niet direct. Of een bewoner in deze omgeving door al die kunst is geïnspireerd weet ik niet maar die vond het waarschijnlijk wel leuk om ook wat in zijn tuin te zetten, maar ik zou toch voor wat anders gekozen hebben, 2 gorilla’s!!

De pauze heb ik dit keer weer eens gepland bij mijn favoriete stekje hier in de buurt, Theehuis Monchoutte. En de reden is wel duidelijk. Die serveren de lekkerste rabarber/aardbeien monchoutaart van de regio of misschien wel van Nederland. Want ik geef jullie een Tip, ze zijn uitgeroepen tot fietsterras van 2017(bron: Kampioen). En omdat het zo lekker smaakt bedachten onze beide echtgenotes dat ze maar moesten aanschuiven. Dus we hebben om 10,15u afgesproken en komen precies tegelijk aan, wat een timing!! We laten ons de tart en koffie heerlijk smaken. Omdat het aan het einde van onze pauze toch bijna 11.00u is nemen ook gelijk maar ons bekende borreltje.

Na een ruime pauze van 45 minuten (lang pauzeren heb ik mijzelf moeten aanleren met hulp van een wandelvriendin) is het weer tijd om verder te gaan. Als we onze vrouwen gedag hebben gezegd en we weer verder willen lopen bedenk ik mij dat ik mijn Drone hier nog wilde gebruiken omdat het zo’n mooie locatie aan het water is. Ik pak dus nog snel mijn Drone uit mijn tas en laat hem op. Na een paar foto’s van de omgeving maak ik nog even een korte vlucht over het water. Helaas werd de vlucht wat korter dan gepland. Op het moment dat ik langs een boom vlieg gaat mijn vinger op het touchscreen van mijn IPad naar links en mijn Drone volgt gewillig!!! De boom zelf is het probleem niet maar mijn geliefde wandelasfalt was minder lief voor mijn Drone. ( foto kun je in het album hieronder vinden). Gelukkig zijn de onderdelen wel los te bestellen maar dan moet ik hem nog in elkaar gaan zetten. Voorlopig dus even geen Dronebeelden maar ik kan jullie verzekeren dat voor mijn tocht in 2018 er zeker een werkende Drone zal zijn.

Na dit voor deze dag minder leuke gebeurtenis vervolgen wij weer onze tocht. Omdat het op het fietspad dat naast het Valleikanaal ligt al behoorlijk druk is, kies ik ervoor om de route parallel hieraan te vervolgen maar dan over de Grebbelinie dijk. Voor meer informatie over deze mooie omgeving klik HIER (Bron:Wikipedia)

Er volgen nog een 10-tal mooie kilometers met ook hier weer mooie kunst. Deze kunst is het werk van de werkgroep Platteland Anders.

De werkgroep Platteland Anders is ontstaan vanuit het project Kunst op het Platteland 2005.Dit project, gestuurd en gefinancierd vanuit de overheid, heeft in Scherpenzeel een aantal mensen bij elkaar gebracht die allen blijken te beschikken over een ruime dosis enthousiasme en creativiteit. Daarnaast draagt deze groep mensen het buitengebied een warm hart toe.

In 2006 komt vanuit de gemeente de vraag of hetzelfde groepje bereid is iets op touw te zetten waardoor het buitengebied in de aandacht blijft. Daar is positief op gereageerd en zo is de werkgroep Platteland Anders ontstaan.

Bij thuiskomst gelijk even op internet gekeken of er onderdelen voor mijn Drone beschikbaar zijn en dat blijkt gelukkig het geval. Dat wordt dus even knutselen de komende tijd maar dat komt wel weer goed.

Overigens heb ik vandaag mijn 1000e wandelkilometer van 2017 behaald. Op naar de volgende 1000!

Voor alle foto’s van deze tocht klik je HIER

Voor de (crash) video klik je HIER  (de crash zelf is niet te zien)

Mijn volgende tocht is volgende week zaterdag, 16 september te Amsterdam, de Dam tot Dam wandeltocht. Ik ga daar, ook weer met Michel, de 27km lopen. Maar ik weet dat er nog veel meer van mijn wandelvrienden lopen. Het is een tocht voor het goede doel, Pink Ribbon. Er zullen 16.000 deelnemers aan de start verschijnen. Dat wordt dus een gezellige bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.