18 februari 2018, 25 km AVOM wandeltocht Nijmegen

Wat was het heerlijk weer vandaag. Je was wel gek als je binnen bleef zitten. Vandaag loop ik in een voor mij vertrouwde omgeving, Nijmegen. Alleen woon ik er niet maar heb hier wel heel veel voetstapjes staan. Mijn opa en oma woonden zo goed als langs de 4-daagse route bij het begin van de Via Gladiola, zoals de St. Annastraat tijdens de 4-daagse heet. Daar ligt dus ook waarschijnlijk de basis voor mijn wandelverslaving maar ik ben mijn grootouders daar zeker dankbaar voor. Vanuit hun huis was ik zo met de fiets in Heiliglandstichting en Berg en Dal. Maar vandaag lopen we aan de andere kant van Nijmegen, het zuid-westen. Een totaal andere omgeving, veel vlakker maar zeker niet minder mooi. Dat is het mooie van deze omgeving. Je hebt in een straal van 15 á 20 km van alles. Bos, heide, natuurparken, waterrijke gebieden en natuurlijk de bekende heuvels. maar vandaag loop ik dus in een vlak landschap en gaat de route over voornamelijk asfalt. Een perfecte training dus. Zeker voor de 4-daagse.

Vanuit de sociëteit “voor Anker”(voor oud personeel van de Koninkllijke Marine,Land, Luchtmacht & marechaussee), vertrekt deze tocht van 25 km. De eerste 3 kilometers gaan nog door de bebouwde kom maar daarna lopen we door het park “Staddijk en gaan we onder de snelweg door om door maar vooral ook langs recratiegebied Berendonck te lopen. Bij Alverna heren ik de omgeving van de 2e dag van de 4-daagse en vertel ik Michel, die vandaag natuurlijk weer aan mijn zijde loopt, dat we met een beetje geluk langs onze slaapplaats tijdens de 4-daagse wandelen. En ja hoor, na Alverna lopen we naar Wijchen en daar doemt hij al op, Sporthal de Arcus. Tijdens de 2e dag van de 4-daagse is dit het Militaire rustpunt en het Rode Kruis EHBO punt. Maar voor mij en Michel is dit dus onze uitvalsbasis waar wij volledig in de watten worden gelegd door een team van vrijwilligers van Handbal Vereniging The Flyers en Basketbal Vereniging Wyba uit Wijchen. Wil je ook van deze perfect verzorgde slaapplek gebruik maken?  Kijk dan op de volgende pagina https://slaapplaats4daagse.nl/

 Nadat we de Graafseweg zijn overgestoken komen we in een redelijk rustig gebied waar prachtige huizen worden gebouwd maar gelukkig ook oog is voor de natuur zodat ik nog aardig wat dieren heb gespot.

 

De Buizerd en Reiger waren lastig op de foto te zetten maar is uiteindelijk met de prachtige zoom functie van mijn nieuwe camera toch gelukt. Ik hoop dat dit tijdens mijn 5 weken durende wandeltocht ook het geval zal zijn!!

 

Als we nog een stukje van de Overasseltse en Hatertse Vennen hebben doorkruist komen we al weer terug in de bebouwde kom van Nijmegen. We lopen hier ook nog een stukje van de 4-daagse route in tegengestelde richting. Na ruim 23 kilometer (dus iets korter dan was gepland), komen we weer terug bij waar we gestart waren. We constateren dat we met een gemiddelde van 5,3 km/u inclusief pauzes er vandaag een goed tempo in hadden. De ondergrond heeft daar natuurlijk voor een groot deel aan meegewerkt en ga de komende tijd de tochten zorgvuldig selecteren zodat we niet meer zoveel op oneffen terrein zullen lopen met een paar uitzonderingen daargelaten om zo een goede basis te hebben richting mijn tocht en voor Michel (en ik natuurlijk ook) een perfecte opbouw richting de 4-daagse.

Kijk HIER voor alle foto’s van deze tocht.

Nu even 2 weekenden geen wandeltochten en genieten van een wintervakantie. Kan ik nog een keer naar de startplek van mijn wandeltocht van deze zomer. Dan is het bij terugkomst in Nederland exact nog 100 dagen tot De Tocht!!

Natuurlijk ben ik nog steeds op zoek naar donaties voor SpierenvoorSpieren. Wil je mij ook steunen in de strijd tegen kinderspierziektes? Neem dan even een kijkje op mijn speciale donatiepagina op de site van SpierenvoorSpieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.