18 maart 2018, 30 km Lentewandeltocht Nieuwegein

Lentewandeltocht staat er vandaag, 18 maart, op het programma. Aan de datum ligt het niet. Het zou nu best + 15 graden Celsius kunnen zijn maar bij het vertrek om 7.00u met de auto is het – 2 graden Celsius en een windkracht 5 a 6 wat dus aanvoelt als – 10 graden Celsius!! Dus de handschoenen, handenwarmers en muts gaan mee. Uiteraard ook een thermo shirt en thermo broek. Aan de uitrusting zal het niet liggen vandaag.

Vanuit de start vanaf Atverni sportpark Galecop, vertrekken we met goede moed. Na een kilometer of 2 gelopen te hebben aan de rand van Nieuwegein, komen we bij een betonnen muur aan. Het is de scheiding tussen de bebouwde kom en de snelweg A2. 5 km!! Zo lang hebben we langs deze muur gelopen, gelukkig stonden er nog een paar bomen tussen, maar toch. Gekscherend zeg ik nog, “we zullen toch geen rondje Nieuwegein lopen”? Helaas! Met uitzondering van 4 km om recreatie plas “de Put”, was dit qua omgeving toch een van de saaiere tochten die ik heb gelopen. Aan de organisatie lag het zeker niet. De rustpunten waren goed verzorgd. Maar de rest van de route was echt een ouderwets rondje om de kerk! Zie en oordeel zelf:

Dat wordt deze tocht naar mooie foto’s zoeken schat ik van te voren in. Weinig tot geen natuur en al zeker geen weilanden. Gelukkig dient het eerste mooie foto moment zich al snel aan, een reiger langs een waterkant. Hij/zij blijft goed zitten (heeft het ook te koud denk ik) en dat is dan nr. 1. Gelukkig zullen er vandaag toch nog velen volgen. Een van de mooiste vandaag is, vanwege het grote contrast in de felle kleuren, toch wel de haan:

Vanaf de start lopen er 2dames voor ons. Op een gegeven moment lopen we toch even vlakbij en raken we aan de praat. Het zijn de gezusters Shirley en Andrea. Later, aan het eind van de tocht, blijkt dat ook nog hun moeder met deze tocht meeloopt. Er volgen verhalen over deze tocht, de 4-daagse, zwart lopen en nog veel meer, maar niet alles is voor publicatie geschikt zeg maar!! Nadat we eindelijk de betonnen muur achter ons gelaten hebben lopen we over de nieuwe brug over de Lek, (A2) de oude ligt er nog naast. Hier worden we direct geconfronteerd met een vervelend weerfenomeen wat de al aanwezige kou nog erger maakt, de wind! Die komt vol vanaf de zijkant en ondanks dat ik verzwaard ben met mijn rugzak van 12,5kg heb ik soms moeite om op de been te blijven. Mijn pet zet ik af, anders waait die van mijn kop en zet ik om alles toch een beetje warm te houden een skimuts op. Geen gezicht natuurlijk maar het gaat even om de praktische kant ervan. De dames zijn nu niet meer herkenbaar.

Als we de brug weer aflopen en er weer onderdoor teruglopen naar de andere kant, komen we direct in een rustiger gebieddie vol over het water heen raast krijg je mooie sculpturen als het opgespatte onderkoelde water iets vasts tegekomt zoals een boom of een draad.

Als we rond deze plas zijn gelopen hebben we net iets meer dan de helft van de afstand gehad en hoopen we dat de rest van de tocht enerverender zal zijn maar helaas lopen we nu aan de andere kant van Nieuwegein maar dan zonder betonnen muur terug richting start/finish plek. Onderweg  Aken we nog wel een paar mooie foto’s en het plaatsje “Vreeswijk”, maakt enigszins nog wat goed. Het is een leuk kleine plaatsje met een mooi sluizencomplex.

Helaas is het na Vreeswijk gedaan met de pret en moet ik het maar doen met het fotograferen van wat dieren die we onderweg tegenkomen want voor de rest was er niets te zien of te beleven. Deze tocht was ook vrij rustig bezocht maar heb ik nog wel een aantal van mijn flyers voor mijn eigen tocht op 20 mei van 30 en 20 km in de omgeving van Maarn/Doorn en omgeving kunnen slijten. Rest mij nog te zeggen dat het met de dames Shirley en Andrea een prettig wandelen was en dat de volgende tocht een stuk drukker zal zijn, 7500 deelnemers tijdens de 30 van Zandvoort op zaterdag 24 maart.

Klik HIER voor alle foto’s van deze tocht.

 

2 thoughts on “18 maart 2018, 30 km Lentewandeltocht Nieuwegein”

 1. Hoi André,

  Wat leuk dit zeg !
  Toch nog een goed verhaal geworden met leuke foto’s 🙂

  Succes met de wandeltochten wie weet zien we elkaar nog eens.

  1. Hoi Andrea,

   Het werd toch nog een leuke tocht door jullie aanwezigheid!! Ik hoop jullie in de toekomst nog een keer tegen te komen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.