De reis en 1e dag in Ried im Oberinntal

Van vrijdag 8 juni tot maandagmorgen 11 juni verblijf ik in Hotel Mozart in Ried im Oberinntal. Ried ligt op 877 meter hoogte en ligt zoals de naam het al zegt langs de rivier de Inn. De naam Ried betekent moerasachtig gebied. Archeologische vondsten hebben aangetoond dat er al rond de Bronstijd in dit gebied Romeinen woonden (Bron:Wikipedia)

Hotel Mozart biedt mij alle comfort om mij de laatste dagen voor het begin van mijn tocht goed voor te bereiden. Vanuit mijn hotel ben ik met de bus binnen 30 minuten in Serfaus. Mijn geliefde skidorp waar ik al 45 jaar elke winter kom. Maar ook in de zomer is het hier goed vertoeven. Er zijn hier veel outdoor activiteiten te beleven.

Maar eerst begint het natuurlijk met de treinreis vanaf station Veenendaal-de Klomp. Mijn trein vertrekt 20.12u en ik zorg natuurlijk dat ik ruim op tijd ben. Ik verwacht eigenlijk alleen Roderick, mijn oudste zoon, omdat hij met de brommer vooruit was gereden en natuurlijk mijn vrouw omdat ze mij wegbrengt en 2 kennissen uit mijn dorp, want die hadden aangegeven ook te komen. Blijkt er bij aankomst op het station een “klein” uitzwaaicomité te zijn, wat leuk! Die zag ik niet aankomen! Michel mijn buurman, Hetty een frequente wandelvriendin met haar man, mijn moeder, Tim, een vriend van Roderick en dan de twee kennissen uit mijn dorp. Ik heb het niet laten merken, maar het deed mij wel wat.

Na het uitzwaaien stap ik in de trein. Omdat ik bij station Arnhem al moet overstappen, blijf ik in het voorportaal en ga daar op de trap naast een mevrouw zitten. Natuurlijk ziet zij mijn grote rugzak (die kan je moeilijk missen) en zegt dat het er spannend uitziet. Het eerste contact is alweer gemaakt en ik vertel van mijn tocht. Ik maak even een foto(met haar toestemming) en zo begint mijn reis naar Oostenrijk.

In Arnhem stap ik over op de regionale trein die mij naar Düsseldorf brengt waar ik moet overstappen op de internationale trein naar Bazel.  Omdat ik 1 uur overstaptijd heb koop ik eerst nog een lekkere frisse yoghurt en water voor onderweg. Dat blijkt een goede keus! Blijkt de airconditioning van de trein het niet te doen!! Nou dat litertje water moet ik dan maar goed mee omspringen. Na ongeveer 2 uur gaat de trein wat langzaam rijden en stopt soms. Wat is er aan de hand? We krijgen te horen dat er iets verderop blikseminslag is geweest en er een boom op het spoor ligt!! Ik heb 45 minuten overstaptijd in Bazel dus nu maar hopen dat ik mijn aansluiting niet mis.

Omdat het een flink stuk is van Düsseldorf naar Bazel, kan de trein de verloren tijd wat inhalen en blijft het tijdverlies beperkt tot iets meer dan 10 minuten en kan ik mijn overstap makkelijk halen. Nu gaat de reis naar Zürich. Het is inmiddels 6.30u in de ochtend. 1 uurtje later kom ik in Zürich aan en daar besluit ik wat te kopen voor mijn ontbijt. Betalen in euro’s kan wel maar ik krijg Zwitserse franken terug! Hoe raak ik die nou weer kwijt? Wandelvakantie in Zwitserland???

Goed, na Zürich, is het nog ruim 2 uur naar Landeck en dan nog met de bus. Rond 12.00u kom ik aan in mijn hotel en krijg een mooie kamer op een hoek met balkon en mooi uitzicht toegewezen. Ik besluit dat ik maar zo snel mogelijk de volgende bus pak om even de berg op te gaan naar mijn geliefde wintersportoord Serfaus waar ik al 45 jaar ski! Eenmaal aangekomen in Serfaus valt het mij direct op dat er veel verkeer is, maar geen toeristenverkeer, maar werkverkeer. Op elke hoek is er wel een hotel in aanbouw, verbouw of zijn ze met de straat bezig. Maar hoe verder ik het dorp inloop des te nieuwsgieriger ik wordt. Want, er is geen enkele winkel, café of hotel open !!! Ik loop toch maar door want helemaal aan de andere kant zit mijn appartement waar ik altijd 1 week in de winter verblijf, Appertement Désirée. Ik weet dat de eigenaren nu altijd op vakantie zijn maar ik snap nu ook waarom. Alles is werkelijk gesloten!! Nee, toch niet. Alleen de plaatselijke supermarkt is open en de kerk. Ik heb niets nodig van de supermarkt maar de kerk loop ik toch maar even in. Ik leg wat kleingeld neer voor de verbouwing die € 400.000,- kost en ga terug naar het begin van het dorp. Het is inmiddels iets voor 3 uur. Ja hoor, ook de bussen rijden amper! De volgende gaat pas om 16.00u dat is ruim een uur wachten. Ik besluit dat ik maar een ouderwets beproefde methode ga gebruiken, de duim omhoog en liften maar. De 4e auto stopt. Ik zeg dat ik naar Ried moet en gelukkig moet zij dat ook omdat ze daar woont. Nadat een krat en een appeltaart op de achterbank zijn gezet kan ik in de auto plaatsnemen.

We raken snel aan de praat en ze merkt dat ik veel van het dorp Serfaus weet omdat ik er al zo lang kom. Ze is er zelf geboren maar woont nu dus onderaan in Ried en komt zojuist bij haar ouders vandaan die ze geholpen heeft in de tuin. Ze vraagt of ik al plannen heb voor de avond en na mijn “nee” nodigt ze mij uit om naar een concert te komen in Schloss Siegmundsried te Ried. Na mijn heerlijke avondeten ga ik natuurlijk wandelend het dorp in naar het oude gebouw en ben benieuwd wat voor concert het is. Al even snel van te voren gekeken op internet en het is een gitaarconcert. Ik houd wel van Spaanse gitaar dus ik ben benieuwd!

Bekijk HIER de foto’s

3 thoughts on “De reis en 1e dag in Ried im Oberinntal”

  1. Mooi verslag. Leuk dat je ook nog even naar boven ben geweest in Serfaus. Heel veel succes. Blijf je volgen hoor.

  2. Dag Andre, leuk verhaal, mooie heen reis en leuk om je zo te kunnen volgen. De kop is eraf, dag 1 zit erop, op naar het volgende avontuur. We lezen het morgen. Have fun en geniet ervan!
    Groet, Angélique

  3. Hallo Andre,

    In ieder geval al een spannend begin van je reis.
    Heel veel succes en geniet 120%, dat maakt de uitdaging iets lichter.????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.