9 juni 2018, 2e dag in Ried im Oberinntal

Ik begin vandaag waar ik gisteren gebleven was. Dat is natuurlijk een logische volgorde maar dit keer wil ik nog even terug naar gisteravond. Ik ben toen naar een gitaarconcert gegaan hier in het dorp. Diegene die mij vanuit Serfaus mee naar beneden heeft genomen blijkt verschillende taken te hebben hier in Ried. Één daarvan is dat zij vrijwilliger is bij Kulturverein Sigmundsried. In het oude maar mooie slot wordt regelmatig iets geëxposeerd of in dit geval een concert gegeven. Simon Wahl, die naast goed gitaar kan spelen ook nog eens het publiek met korte verhaaltjes kan amuseren, heeft in bijna 2 uur laten zien wat je allemaal nog meer kunt met een akoestische gitaar dan alleen gitaarspelen. Blijkt Regina, want zo heet de vrouw die mij heeft uitgenodigd, ook nog een band met Nederland te hebben. Ze heeft een Nederlandse zwager, Daan. En laat die nou net ook in Ried zijn. Kan ik toch nog wat Nederlands praten nu ik net aardig in het Duits was gekomen. Daarmee werd mijn eerste dag hier heel mooi afgesloten.

Maar dan breekt dag 2 aan. Ik had in Nederland al wat opgezocht wat ik hier zoal kan gaan doen. Een daarvan is het bezoeken van een paar watervallen. Deze liggen echter op ruim 2000 meter en dus wil ik het eerste stuk met de gondel overbruggen en dan nog een paar kilometer lopen naar de watervallen. Maar Regina wist mij te vertellen dat de liften nu in deze tijd alleen nog op donderdag en op zondag gaan. Oké, wijziging van plan dus. Dat wordt zondag naar de watervallen maar wat dan vandaag? Eerst maar even het dorp in gegaan om wat inkopen te doen omdat de winkels morgen ook dicht zitten. 2 flessen water zonder prikkels en een banaan voor de start van maandag gehaald. (Ik zag die bananen namelijk niet bij het ontbijt liggen). Toch nog een lichtgewicht regenjas gekocht omdat ik niet alleen afhankelijk wil zijn van mijn poncho. En ook hier maar het verhaal van mijn wandeltocht en goede doel Spieren voor Spieren vertelt en krijg ik spontaan 20% korting!!

Daarna ben ik maar even de fitness ruimte ingedoken om de inspanningen van de afgelopen maanden niet te verliezen. Heb ik meteen de gelegenheid om iedereen even te bedanken van de sportschool die ervoor heeft gezorgd dat ik hier fit in Oostenrijk aan mijn wandeltocht kan beginnen. Bekijk HIER mijn bedankje.

Door de tuin lopend geeft mij nog een goed idee. Ik ga lekker even een uurtje in de zon liggen voordat ik naar de massage ga. Ja ook hier wordt er alles gedaan om mij fit te houden. Als ik mijn handdoek heb opgehaald neem ik ook gelijk even mijn Drone mee. Die wil ik ook nog even testen hier in Oostenrijk. Je weet maar nooit of hij hier spontaan gekke dingen doet. Bij het aanzetten komt er wel een melding dat ik in een ander land ben en dat ik mij aan de plaatselijke regels moet houden maar dat is dan ook alles. Hij gaat soepel de lucht in en ik maak kort wat foto’s en laat hem dan weer zakken.

created by dji camera

Ondertussen ben ik ook weer toe aan wat lekkers en ik ga om 18.30u weer aan tafel en doe mij tegoed aan het lekkere eten wat wordt geserveerd. Mijn Duitse “buren” naast mij zijn niet zo heel veel gewend denk ik. De vrouw van het stel fotografeerde werkelijk elk gerecht, en dat al 2 dagen. En we krijgen steeds 5 gerechten!!!! Gelukkig bestaat er niet meer zoiets als een fotorolletje?!

Nu het moment van de “echte” start steeds dichterbij komt bekruipt toch langzaam een zenuwachtig gevoel. Enerzijds ben ik benieuwd hoe ik op mijn zwaardere rugzak zal reageren. Anderzijds kijk ik met een schuin oog naar de weersverwachting van a.s. woensdag 13 juni. Het zal toch niet met de datum te maken hebben? De voortekenenen op slecht weer worden steeds duidelijker. En dan bedoel ik niet een nat pak, want daar hebben we poncho’s en regenjassen voor. Nee, ik heb het over onweer!!! En ik moet die dag langs de berg omhoog. Half door een bos maar ook met kale stukken (zie mijn foto’s van vorig jaar). En met onweer is het uiterst onverstandig om, zeker in je eentje,langs de flanken van een berg te gaan lopen. Dan kan hulp lang duren. En een extra probleem komt er nog bij als blijkt dat als ik toch naar boven kan het weer plotseling verslechterd, wat in de bergen zomaar in 5 minuten is gebeurd, de lift naar beneden het niet doet. Dan heb ik echt een uitdaging!! Maar ik ga niet op de zaken vooruit lopen en bekijk het de komende dagen wel. Voor nu is het weer genoeg en ga ik een potje voetbal kijken vanaf mijn balkon.

Bekijk HIER alle foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.