10 juni 2018, 3e en laatste dag in Ried im Oberinntal voor vertrek

Vandaag de laatste voorbereidingen voordat ik morgen aan mijn wandeling terug naar Nederland begin. Bij het ontbijt vraagt eerst een ober naar mijn wandelhorloge welke ik om heb. Zo komt het natuurlijk op mijn wandeltocht uit en hij is zeer verbaasd! Dit gesprek is opgevangen door een ander stel wat iets verderop zit en dat blijken Nederlanders te zijn. Ik ga bij hun aan tafel zitten en zij komen uit Rotterdam, hun naam ben ik helaas vergeten. Zij hadden bij de receptie al gehoord dat er een Nederlander was die naar Oostenrijk was komen lopen. Ik moet het nog maar een keer duidelijk uitleggen denk ik!!! Ik vertel hun mijn plannen en ze zijn onder de indruk. Ik begrijp van hun dat er een receptioniste is die Nederlands spreekt maar die heb ik nog niet gezien!  Maar goed na deze ontmoeting breng ik mijn dagboek naar de receptie en vraag de juffrouw of zij of iemand anders wat wil schrijven in het boek. Ook zij kijkt mij verbaasd aan als zij leest wat ik ga doen maar zeg haar dat ik uiterlijk morgenochtend voor vertrek het weer terug moet hebben.

Mijn plan voor vandaag is om met de lift, die hier achter mijn hotel begint, naar boven te gaan en dan ook de 2e lift te nemen zodat ik op ruim 1800 m een “trainingswandeling” kan gaan doen. Er is namelijk een mooie waterval en die wil ik graag zien en fotograferen en tevens met mijn Drone vastleggen. Maar aangekomen bij de lift doet hij het nog niet, problemen met opstarten zegt de liftbediende. En dat kan nog wel een half uur duren!! Omdat ik mijn dunne jasje ben vergeten loop ik even terug naar het hotel om die alsnog te halen. Weer terug bij de lift is het inmiddels en stukje drukker geworden maar doet de lift het nog steeds niet. De liftbediende zegt tegen mij dat ik beter kan vragen of ik met iemand mee naar boven kan rijden naar het tussenstation. En ik draai mij om en zie net een dame in haar auto stappen. Ik wijs met mijn vinger omhoog en zie een bevestigende knik achter het stuur en stap in de auto. Deze dame woont in Zams, wat bij Landeck ligt, en gaat inderdaad naar het tussenstation. Je snapt het al, ook met haar raak ik aan de praat over mijn wandeltocht. Eenmaal boven aangekomen scheiden onze wegen. Zij gaat met haar hond, Lotte, een stuk wandelen en ik pak de lift verder omhoog.

Eenmaal boven aangekomen zoek ik het pad naar de watervallen. Het begint lekker rustig, breed en goed vlak. Na een minuut of 20 geloof ik kom ik bij een hut, de Fendeler Alm. Ze zijn nog niet open maar ik vraag of ik hier mijn fles kan vullen met drinkwater. Ik zie een bordje staan met de watervallen erop. In de bergen werken ze niet met een afstand maar met een tijdsduur om ergens te komen. Er staat dat het 2 á 2 1/2 uur duurt. Op zich goed te doen denk ik dan ben ik op tijd terug om met de lift weer terug naar beneden te gaan. Als ik iets verder loop zie ik wat voor pad het is. Oké, denk ik. Hier had ik niet helemaal op gerekend. Mijn stokken staan nog in het hotel!! En er ligt ook nog sneeuw!! Ik ga er toch aan beginnen.

Gelukkig vind ik na de sneeuwresten een paar dode takken en daar breek ik 2 stevige exemplaren vanaf en zo heb ik toch wat houvast en een stuk beter evenwicht. Ik loop u een stuk zekerder en ik klim gestaag omhoog. Het is een klim van ongeveer 300 á 350 meter in totaal vanaf de lift. Ik kom helemaal niemand tegen. Voor de rest van het verhaal wil ik jullie laten genieten van de video waarin het verhaal zichzelf verteld wat ik op mijn pad ben tegengekomen. Veel kijkplezier!!!

Bekijk HIER de film

en

bekijk HIER alle foto’s

 

P.S.

Morgenochtend rond de klok van 6.30u ben ik live op de radio bij Radio Gelderland. Dus voor de vroege vogels onder jullie…..

3 thoughts on “10 juni 2018, 3e en laatste dag in Ried im Oberinntal voor vertrek”

 1. Prachtig filmpje André. Ik wens je heel veel succes met je prachtige wandeltocht voor een mooi doel! Jammer dat het woensdag waarschijnlijk zo’n slecht weer wordt, maar idd verstandig om daar gehoor aan te geven!
  Wellicht zie ik je voorbij komen op de Wijchense dag!
  Hartelijke groeten
  Patricia

 2. Hallo André, we wensen je veel succes en een hele mooie wandeling en hopen dat de weergoden je toch goed gezind zijn.
  Tot in Nijmegen.
  Peter & Monique.

 3. Wat een prachtige manier om mee te kunnen leven.
  André heel veel succes en vooral geniet van de omgeving. Ik volg je met belangstelling.
  Dank voor dit meeleefmoment.
  Alle goeds, Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.