Dag 1: Ried – Mils bei Imst 32 km

De eerste etappe van mijn tocht is een relatieve gemakkelijke. In tegenstelling van wat je zou denken is dit een redelijk vlakke etappe. Over de gehele route van 31,5 km daal ik 100m dus eigenlijk best wel makkelijk. Alleen bij Landeck na een kilometer of 16 loop ik 100 meter omhoog een bos in om bovenlangs te lopen en zo een mooi uitzicht te hebben op Landeck waarna ik weer daal om de laatste 10 km langs de rivier de Inn te lopen, mijn “metgezel” deze dag.

Een heerlijke dag dus om een beetje relaxed “warm” te lopen en de spieren soepel te houden. Gelukkig werkt het weer mee en beloofd het een heerlijke wandeldag te worden. De afgelopen dagen nog zitten tobben of ik toch nog wat uit mijn rugzak zou halen en terugsturen naar Nederland. Maar het enige wat in aanmerking komt is mijn Drone met toebehoren. Die weegt ruim 1,8kg!! Ik kijk aan het einde van de dag wel hoe of wat.

Voor mijn vertrek ben ik nog heel vroeg in de ochtend, rond 6.30u, live in de uitzending geweest bij Radio Gelderland. Een leuk gesprek met Nieke gehad en ze blijven mij volgen!! Na mijn vertrek uit hotel Mozart waar ik de afgelopen 2 1/2 dag heb mogen acclimatiseren, is het nog lekker rustig. Het enige wat je hoort is het geruis van de rivier de Inn die vandaag de gehele dag mijn “metgezel” is. Na een kilometer of 5 kom ik een aantal fietsers tegen die heel leuk gedag zeggen. Dan komen er twee die vaart minderen en mij aanspreken in het Nederlands. Het zijn Wim en Co. Zij zijn met de fiets op pad van 30 mei tot en met 27 juni van Houten naar Rome. Ik heb een minuut of 3 met hun staan kletsen en e.e.a. uitgewisseld. Als je geïnteresseerd bent in fietsen en hun wil volgen dan kan dat op www.wimenco.opweg.

Na deze ontmoeting kom ik nog behoorlijk wat fietsers en wielrenners tegen die ook bijna allemaal groeten. Maar ik ben de enige wandelaar. Niet dat ik dit erg vind want ik had er ook niet op gerekend dat ik die veel zou tegenkomen. Na 11 km neem ik mijn eerste stop in Nesselgarten. Ik ga op een betonnen muurtje zitten en doe mijn routinematige handelingen. Schoenen uit, voetjes op een schone handdoek en ik pak mijn brood, banaan en drinken. Dit zal zich zo de komende maand nog een keer of 75 herhalen!! De route is de eerste 15 km nog behoorlijk vlak. Maar bij Landeck ga ik niet door maar bovenlangs. Een mooie keuze lijkt later. Een korte pittige klim van ruim 1km lang en iets meer dan 100 m hoogtewinst maar het was de moeite waard. Een schitterende omgeving, mooie vergezichten en de mooiste dierenfoto die ik tot nu toe heb gemaakt!

Bij mijn 2e rustpunt na een km of 22 begint het opeens snel te betrekken, hoor ik een paar rake onweersklappen en voel ik wat spetters. Voor de zekerheid doe ik in ieder geval de regenhoes om mijn rugtas. Na een km of 25 voel ik toch wat druk onder mijn linker voet. Ik ga straks toch wat uit mijn rugtas halen en o.a. de drone naar huis sturen. Mijn voeten zijn nu belangrijker dan een paar mooie luchtfoto’s, jammer maar het moet. Voor de rest mijn verhaal wil ik jullie weer laten genieten van een mooie film of je bekijkt alle foto’s. Veel kijk plezier en tot morgen.

Bekijk HIER de film

of

bekijk HIER alle foto’s.

2 thoughts on “Dag 1: Ried – Mils bei Imst 32 km”

  1. Weer superleuk filmpje! En André, je hebt de komende tijd geen “au”. Er staat nml Au weg! Dat heb je dan ook maar mooi in de pocket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.