Dag 2: Mils bei Imst – Fernsteinsee 23,5 km

Toen mijn tocht een beetje vorm kreeg stond voor mij één ding vast, ik moest en zou slapen in het Hotel Schloss Fernsteinsee. Dus het was vanaf het begin duidelijk dat ik hier een nacht zou verblijven en mijn tocht hierop aangepast diende te worden. Daardoor is deze 2e etappe de kortste van alle dagen. En eigenlijk is dat niet eens zo erg als je weet dat het hotel aan een schitterend meertje ligt, de Fernsteinsee, hoe kan het ook anders met zo’n naam. Dus wat zou het mooi zijn als het weer een beetje mee zou werken. En een korte etappe betekent dat ik niet zo lang hoef te wandelen en vroeg in de middag aan zou komen en dan dus lang kan genieten van het zonnetje. Maar helaas is de werkelijkheid anders dan ik bij het plannen in gedachte had. Er is voor vandaag een koufront in aantocht. Het weer begint al aan het begin van de middag te betrekken.

Ik heb gisterenavond besloten om toch mijn rugtas een stuk lichter te maken zodat de rest van mijn tocht niet een lijdensweg wordt. Dus moet helaas toch mijn Drone naar huis. Jammer maar het is niet anders. Samen met een overbodig jasje omdat ik een regenjas heb aangeschaft eergisteren, een handdoek en een overhemd heb ik toch al gauw, 2,5 á 2,8 kg gewichtsbesparing bewerkstelligd hiermee. Ik ben nu nog niet blij dat ik mijn Drone naar huis heb gestuurd maar mijn voeten zullen mij dankbaar zijn.

De route blijkt niet bijster interessant en spannend te zijn. De eerste 5 km gaan langs de snelweg naar Imst. Dan een stukje door Imst, waar ik ook nog wat verkeerd loop, en dan van Imst door een langgerekt dal naar Nassereith. Ik heb op het stuk tussen Imst en Nassereith geen enkele foto gemaakt omdat ik met mijn gedachten met andere zaken bezig was. Dat is dan weer het voordeel of misschien een nadeel dat je tijd genoeg hebt. Maar je wilt alleen met positieve zaken bezig zijn. Maar op dat soort momenten komt alles voorbij.

In Nassereith heb ik even de tijd genomen om wat mooie kiekjes te maken van wat typisch Oostenrijkse gebouwen en objecten. In elk dorp kom je hier wel een fontein of bron tegen. Meestal met gezegend water. Onderweg van Nassereith naar de Fernsteinsee waar mijn hotel aan gevestigd is, word ik gebeld. Blijkt het de receptie van mijn hotel te zijn waar ik naartoe ga. Of het klopt dat ik vandaag gereserveerd heb. Omdat ik dat namelijk al een jaar geleden had gereserveerd en zij niets meer hadden vernomen. Kijk, dat is nou service. Nabellen of je wel komt.  Ze hadden vorig jaar al wel zelf bevestigd maar ik kan begrijpen dat er weinig mensen zo lang van tevoren reserveren. Bij aankomst word ik welkom geheten door dezelfde dame die mij gebeld heeft. Ik krijg een heerlijk welkomstdrankje en de sleutel van mijn kamer op de 1e verdieping. Je hebt hier ook de mogelijkheid om op themakamers te slapen in het oude slot.

De geschiedenis van dit hotel gaat terug tot 1519. In de winter is het hotel gesloten maar in de zomer is dit een ideaal uitgangspunt voor diverse activiteiten. Zoals, wandelen, bergklimmen, zomerrodelen, rafting, canyoning, golf en nog veel meer. Echt een aanrader als je in de buurt bent of op doorreis naar bijvoorbeeld Italië een ideaal hotel om te verblijven. Wil ik jullie nog wijzen op mijn video met daarin nog meer info en foto’s van vandaag. Onderstaand weerbericht voor Lermoos, het dorp waar ik doorheen moet en de berg over is voor vannacht en morgen. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik ook mijn eigen veiligheid moet denken en niet alleen op de flanken van een berg ga lopen als er zwaar weer wordt verwacht met veel regen en onweer. Dat is in de bergen levensgevaarlijk. Ik ga morgen daarom een rustdag inlassen en die zal ik tijdens een andere, geplande rustdag inhalen, door dan extra kilometers te lopen!

Klik HIER voor alle foto’s (eindelijk na ruim 6 uur gelukt, pffff)

klik HIER voor de video/film

1 thoughts on “Dag 2: Mils bei Imst – Fernsteinsee 23,5 km”

  1. Je bent 2 weekjes te vroeg in Lermoos anders kwamen we je aanmoedigen
    We zijn daar dan een weekje op vakantie
    Veel plezier en succes nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.