Dag 3: Fernpass – Reutte 32,5 km (met het hoogste punt van mijn tocht op 2025 m)

Na een nacht geslapen te hebben in het Hotel Schloss Fernsteinsee waar ik een prima service heb gekregen, staat vandaag de route naar het hoogste punt van mijn tocht, De Grubighütte op 2050m, op het programma. Het hotel ligt op 975 m dus ik moet bijna 1100 m klimmen. Helaas zal ik deze etappe moeten overslaan. Het weer is zo slecht en de verwachting is dat het op de bergen nog hevig regent en er is kans op zwaar onweer. Aangezien ik nog langer meewil dan vandaag heb ik een extra rustdag ingelast. Daar komt helaas ook nog eens bij dat vannacht het huilen mij nader stond dan het lachen. Mijn badkamer ligt ongeveer 3cm hoger dan mijn slaapkamer, je raad het al, ik heb mijn tenen van mijn voet flink bezeerd.

Daarnaast moet mij nog wat van het hart. Ik heb maandag een hele stomme beginnersfout gemaakt. Ik stond waarschijnlijk stijf van de zenuwen en de adrenaline gierde door mijn lichaam. Daardoor heb ik een veel te hoog tempo aangehouden terwijl ik natuurlijk tijd zat heb. Tevens heb ik bij de korte maar steile klim en afdaling bij Landeck mijn stokken niet gebruikt. Dit in combinatie met de toen nog te zwaar beladen rugzak heb ik een blaar opgelopen onder mijn linker voet ter hoogte van de tweede teen. Gelukkig niet op de bal van mijn voet maar er net naast. Dus deze rustdag is dubbel en dwars besteed. Veiligheid voor mijzelf en rust voor mijn voet. Maar ik zal de kilometers die ik vandaag niet loop op andere geplande rustdagen zoveel als mogelijk weer inhalen om zo toch aan de kilometers te komen die ik gepland had.

Ik heb deze route overigens afgelopen zomer 2017 al een keer gelopen en zal wat foto’s plaatsen die ik destijds heb genomen om jullie toch enigsinds het idee te geven hoe mooi het hier is. Alleen was de route toen niet tot 2100 meter maar tot 1800 m. Maar het zijn wel mooie plaatjes. Ik heb in de sportschool veel getraind en ook een paar “klimoefeningen” op de loopband gedaan en zelfs de 2 uur durende spinningles waarbij ik op de loopband 1200 hoogtemeters zou overbruggen was aan deze etappe gewijd.

 

Hiervoor wil ik graag het voltallige team van Active Fit and More nogmaals bedanken. Manon, Martijn en natuurlijk Pauline, ik heb steeds weer van jullie circuittraining en krachttrainingen genoten. In het begin was ik wat sceptisch maar naarmate de tijd vorderde werd ik steeds fanatieker. Mike jij hebt mij zo als volledig van mijn tennisarm afgeholpen. En last but not least, Marco en Monique, heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid. Ik heb geweldige uren in jullie sportschool beleefd. En natuurlijk ga ik na dit avontuur gewoon door met het bezoeken van de sportschool maar zal mijn focus waarschijnlijk niet meer zo op het specifiek trainen voor mijn wandeldoel liggen. De ruim 100 uur die ik de afgelopen 20 weken in jullie sportschool “Active Fit and More” heb mogen doorbrengen zullen nu hun nut bewijzen. BEDANKT!!!

Bij de plaatselijke drogisterij toch maar even een soort van Fixomuhl, een dunne elastische tweede huid gekocht. Ik heb zelf Compeed bij me voor het geval dat, want ik heb dus eigenlijk nooit blaren, maar daar wordt je huid week van. En zeker als het wat warmer is wat minder geschikt. Ik ga het morgen proberen. Nu is het voor mij zaak dat ik weer positieve energie opdoe. Ik kreeg van het hotel waar ik verblijf in Reutte, “Goldener Hirsch”, 50% korting voor het plaatselijke zwembad. Ik ben daar even heerlijk 2 uurtjes wezen ontspannen. Vandaag is mijn eigen bedrijf, A. van de Hoef Verzekeringen, de dagsponsor dus misschien heeft het wel zo moeten zijn dat dit een beetje een aparte dag werd. Op naar de dag van morgen.

Bekijk HIER alle foto’s (inclusief de zonnige foto’s van vorig jaar op dezelfde plek op de Grubigstein die ik nu dus niet heb beklommen)

Vandaag geen video.

 

1 thoughts on “Dag 3: Fernpass – Reutte 32,5 km (met het hoogste punt van mijn tocht op 2025 m)”

  1. Heel veel succes met je wandeltocht. Goede kilometers gewenst en geniet er ook van. Ook leuk om je verslagen te lezen en foto’s te zien. Succes ?
    Groeten, Jolanda Reemst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.