Dag 6, 1e rustdag, 16 juni 2018, Friesenhofen

Vandaag mijn eerste rustdag. Heerlijk! Ik heb, op enkele punten na, genoten van deze eerste 5 dagen wandelen. Met al veel verschillende landschappen. Helaas was mijn “hoogtepunt” op 2050 meter op de Grübigstein door het slechte weer letterlijk in het water gevallen. Ik heb de afgelopen 2 jaar vele uren (250, misschien nog wel meer)in de voorbereiding gestoken van mijn totale tocht. Bij de voorbereidingen heb ik ook stilgestaan wat ik zou doen op mijn rustdagen. De rustdag was natuurlijk van te voren bekend en op internet is het gemakkelijk zoeken naar bezienswaardigheden in de buurt van de plek waar ik mij bevind. Voor vandaag was het toch lastig iets te vinden wat ik zou gaan doen. Ik heb daarom een aantal zaken op mijn iPad bewaart en liet het afhangen van de omstandigheden wat ik zou gaan doen. Hoe zijn mijn voeten? Hoe zijn mijn spieren? Hoe is het weer?

Maar gisterenavond kwam daar plotseling het antwoord op. Ik ben uitgenodigd voor een lunch door mijn gastvrouw,Gabriele Fischer, samen met een andere gast Anja en een tante van mijn gastvrouw. Na het ontbijt ga ik eerst even lekker in mijn tuin zitten en de route van de komende dagen bekijken. Want het 4G is hier nauwelijks aanwezig en soms is er totaal geen bereik. Hier ga je echt terug in de tijd, letterlijk. Ik wil mij dus goed voorbereiden en schrijf belangrijke punten op waar ik onderweg op moet letten. Onder het genot van een lekker ochtendzonnetje en een heerlijk glas druivensap is het hier best vertoeven.

 180 graden foto van het uitzicht.

Om 12.00u heb ik afgesproken met mevrouw Fischer om te vertrekken. Ze brengt ons naar een plek waar je woorden tekort komt voor het uitzicht. Tot aan de Bodensee bij Lindau kun je hier bijna kijken. En met dit uitzicht duurt het natuurlijk veel langer dat de lunch weggewerkt is. Hier wil je gewoon niet weg!

Maar uiteindelijk gaan we dan toch weer op pad en ik dacht dat we terug gingen naar het hotel maar ze laat ons de omgeving met mooie plekjes nog even zien. En uiteindelijk belanden we bij een oude boerderij waar een poppenmuseum en vlooienmarkt is gevestigd EN waar ze heerlijke taart en koffie schenken.

Dan wordt er door de ober een heer aan mij voorgesteld en komt bij ons zitten. Hij komt uit Nederland en woont hier al jaren. Moet ik weer even omschakelen van het Duits naar het Nederlands. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij zijn mobiele telefoon al die tijd dat hij hier al woont ergens in een la heeft liggen en daar niet meer uitgeweest is omdat je er hier toch niets aan hebt. En dat klopt, ik heb op deze plek geen bereik met de telefoon en ook geen internet, NIETS!!  Wat een rust! De rust wordt alleen verstoord door een oude opgeknapte trekker die voorbij komt en uiteindelijk hier ook een kopje koffie komt drinken. De tijd staat hier letterlijk stil. Ik zal moeite hebben om morgen de draad weer op te pakken en mij weer naar de volgende plek te begeven.

Uiteindelijk vertrekken we ook hier weer en rijden we nog even door de omgeving en zijn we na 4 uur weer terug bij het hotel. Ik heb met een vriend, Jos, afgesproken dat ik hem zou bellen rond 17.30u om een live verbinding te maken en er toch even bij te zijn met zijn verjaardag. Hij en zijn vrouw vieren hun 50e verjaardag. Gefeliciteerd Jos en Margo! ? Ik vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn maar ik zou mijn wandeling momenteel voor geen goud willen missen. En op deze manier was het toch even leuk om contact met jullie te hebben en nog wat “reclame” te maken voor mijn goede doel waarvoor ik 1000 km wandel van Oostenrijk naar Nederland, Spieren voor Spieren! Ook vanavond heeft mijn gastvrouw, Gabriele, weer een heerlijke maaltijd op tafel getoverd, een heerlijke Griekse salade.  Mijn rustdag is op een geweldige manier ingevuld. Door het heerlijke eten, de rust maar zeker door de contacten die ik weer heb mogen opdoen en daar wil ik ze hartelijk voor bedanken. Morgen ga ik weer op pad voor bijna 30 km naar Truschwende bij Bad Wurzach.

Bekijk HIER de korte video

Bekijk HIER alle foto’s

3 thoughts on “Dag 6, 1e rustdag, 16 juni 2018, Friesenhofen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.