Dag 7: Friesenhofen – Bad Wurzach (Truschwende) 27,5 km

Na mijn 1e rustdag staat er een relatief korte etappe op het programma van vandaag, 28 km. En dat met de ook relatieve korte etappe van eergisteren, de dag voor mijn rustdag, heb ik 2 relatief makkelijke wandeldagen en 1 rustdag. Maar dat is totaal geen ramp want morgen staat mijn eerste echte afstandstest op het programma, 40 km, de op één na langste etappe!! Maar dat is voor latere zorg. Vorig jaar zomer ben ik op verkenning geweest in deze omgeving en heb ik ook geslapen in het hotel waar ik vanavond zal vertoeven. Het hotel is in 2015 volledig nieuw herbouwd. En dat merk je aan alles. Het is nog mooi helder, schoon en modern ingericht en heeft een relatieve rustige ligging ondanks dat het aan een doorgaande weg ligt.  De geschiedenis is alles behalve rustig en gaat terug tot 1700!! (Let op: de geschiedenis is alleen in het Duits te lezen).

Vanaf 1980 is het toenmalige hotel waar de mensen uit Bad Wurzach graag kwamen en er ook hun bruiloften vierden, omgedoopt tot een “nachtlokaal”. Tot 2007 is het meermaals van eigenaar gewisseld en vanaf toen heeft het bijna 8 jaar leeggestaan en werd het verwaarloosd.  Totdat in 2014 de families Burkhart, Feirle, Ernle en Jäger het gebouw hebben gekocht en en plan hebben gemaakt om het compleet te herbouwen en een mooi Hotel/Restaurant neer te zetten. En dat is meer dan gelukt zou ik zeggen!!

Maar voordat ik bij mijn mooie hotel ben zal er eerst gewandeld dienen te worden. Buiten dat het een relatief korte etappe is, is ook het hoogteverschil vandaag gering. De 1e rustplek die ik vandaag op het oog heb is in Leutkirch. Een leuk stadje met ruim 20.000 inwoners in de Deelstaat Baden-Württenberg. Maar helaas loop ik na 5 km een paar honderd meter verkeerd. Ik begin al bijna te wennen aan waarop ik moet letten als er een fietsroute wordt aangegeven. Want dat kan ook zomaar door een bos zijn maar zonder asfalt. Maar goed, ik heb de juiste weg weer snel gevonden omdat de GPS en internet het hier gelukkig goed doen. Mijn gastvrouw van de afgelopen 2 dagen wist mij te vertellen dat de meeste roofvogels die je hier ziet, de rode Wouw is. Ik heb er meerdere gezien maar meestal te ver weg en daarom moeilijk op de foto te zetten. Onderweg zie ik er een op een paaltje zitten en ik zet hem op de foto.

Ik kom een wielrenner tegen en die minderd vaart en stopt vlak voor mij. Hij vraagt of het klopt of ik van Oostenrijk naar Nederland loop, kijkend naar mijn vlaggen. Ik bevestig zijn vraag. Hij vraagt ook waar ik vandaag naar toe ga. Ik zeg hem dat mijn eindbestemming vandaag Truschwende is. Hij geeft aan dat ik dan beter door dat bos kan lopen en wijst een richting op. Nou nee, meneer, ik wil graag zoveel mogelijk op asfalt lopen en niet in het bos, alleen als het niet anders kan. En vandaag ga ik die kant op en wijs een iets andere richting op. Hij fietst weer verder. Dan valt mijn oog op een raar tafereel. Er staat een bus ergens in het land en ik zie volgens mij veel mensen. Goed kan ik het niet zien maar ik maak een foto en thuis zoom ik wel in om te zien hoe of wat. Oordeel zelf!

Dan kom ik na 13 km bij Leutkirch aan. Ik ga op een bankje zitten omdat er verder weinig open is, het is immers zondag. Ik zag alleen dat de bakker wel open was en dat hij ook koffie schonk maar ik had er even geen zin in. Ik heb vanmorgen namelijk ook genoeg bij het ontbijt kunnen meenemen en ga dat dus lekker opeten. Na 20 minuten ga ik weer verder en zal nog ongeveer 15 km moeten lopen. Dat is net te ver om in 1 keer te doen dus ik zal nog een keer na een km of 8 pauzeren. Ik zie in de verte al een hele tijd een kasteel op een berg liggen, het blijkt Schloss Zeil te zijn. En of het is dat ik teveel nadenk of ik er even zal kijken loop ik hier een flink stuk mis. En ook nog een klim omhoog, jammer. De kortere route die ik voor Leutkirch had gevonden heb ik hiermee alweer verspeeld.

Nadat ik de route weer heb gevonden loop ik in een bos ook nog heel kort de verkeerde kant op maar dat was hoogstens 200 meter. Ik heb de navigatie wel aan maar kijk er niet altijd op omdat ik ook een wandelpad volg maar die bordjes zijn hier niet altijd aanwezig helaas. Als ik het bos weer uitkom hou ik mijn 2e pauze. Hierna is het nog maar een km of 7 a 8. Mijn voeten houden zich goed. Het drukpunt onder mijn voet voel ik pas na een km of 25 en dan zal het waarschijnlijk ook wel schelen of ik vlak loop of in het bos en met een klimmetje. Gisteren kreeg ik nog de vraag of ik mijn handen vrij heb als ik film. Nee dus, 1 wel, de andere houd de camera vast op een statief.

Op de laatste 2 km heb ik nog even een live FB filmpje gemaakt. Wat je op mijn Facebook pagina terug kunt kijken. Zo, deze dag zit er ook weer op. Ik ga lekker uitrusten, goed eten, want morgen staat er 40 km op het programma!!!

Kijk HIER de video

Kijk HIER alle foto’s

2 thoughts on “Dag 7: Friesenhofen – Bad Wurzach (Truschwende) 27,5 km”

  1. Je gaat op mij lijken: verkeerd lopen! Afgelopen zaterdag ging het wonderwel goed haha, maar zo te lezen heb je het overleefd! Leuk filmpje ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.