Dag 8: Bad Wurzach (Truschwende) – Bad Saulgau 40 km.

Vandaag mijn eerste echte test wat betreft de afstand, 40 kilometer!! Vandaag weer iets meer hoogtemeters dan de afgelopen dagen maar het is niet kort en steil maar vooral lange wegen dus dat valt mee. Continue tussen de 600 m en 700 m pendelend. Met een afstand zoals deze betekend het wel dat ik 3 keer moet pauzeren. In mijn trainingen in Nederland, ben ik erachter gekomen dat een pauze na een kilometer of 10 á 12 toch wel het beste is. Zul je net zien dat ik vandaag naar een mooi plekje in Bad Waldsee wil lopen en dat is op 14 km!!  Gelukkig zijn dan de volgende stukken korter en kan ik relatief snel pauzeren. Bij het uitzoeken van mijn hotel kwam ik uit bij een hotel met daarbij een steakrestaurant!! Dat leek mij wel een keer lekker, een flink stuk vlees!! Dus schrijf ik, net zoals de meeste van mijn reserveringen gegaan zijn, een mail en stuur deze naar het hotel met een verhaal erbij over mijn wandeltocht van Oostenrijk naar Nederland. Ik krijg redelijk snel een antwoord terug dat ze helaas geen kamers meer vrij hebben.

Maar omdat dit gedeelte van mijn route eerst anders liep heb ik bij het opnieuw plannen eerst bij Booking.com gekeken welke hotels er zijn en wat de recensies waren. Zo ben ik bij dit hotel uitgekomen. Ik heb toen ook al gekeken of er kamers vrij waren, en dat was het geval. Hoe kan het dan dat ze zeggen dat ze niets meer vrij heeft?? Ik stuur liever een mail met uitleg over mijn goede doel, in de hoop dat ze de kamer en ontbijt misschien gratis aanbieden. Maar hier is wat anders aan de hand. Ze zullen waarschijnlijk wel een bepaald aantal kamers zelf houden en de rest via Booking.com aanbieden. Nou dan maar via Booking.com de kamer gereserveerd en ga ik wel lobbyen om alsnog iets gratis te krijgen voor het goede doel!! Dacht ik toen. De menukaart deed mij al maanden van tevoren likkebaarden dus ik ga hier lekker genieten van een heerlijk stuk vlees.

De rode wouw. (Bron: internet) (omdat ik hem zelf er niet scherp op kan krijgen. Schitterende vogel, ik zie hem elke dag)

Maar eerst zal er gewandeld moeten worden, en flink ook. Gelukkig kan ik al om 6.30u aan het ontbijt. De wekker staat dus om 5.30u, lekker vroeg!! Eerst nog even scheren en dan aan het heerlijke ontbijtbuffet. Dat weet ik nog wel van afgelopen jaar. Het lobbyen heeft gisterenavond ook gewerkt. Want ik heb heel netjes het eten en het drinken gratis van ze gehad, bedankt Truschwende 4! De eerste 14km naar Bad Waldsee gaan voorspoedig. Alhoewel, na 10 kilometer belt Lianne, mijn vrouw. Even lekker kletsen. Maar dan loop ik een weggetje links voorbij en na 100 m denk ik, “volgens mij moest ik hier links”, ik kijk even snel op de navigatie, en ja hoor. Dus weer even terug maar dit is gelukkig maar een kort stukje. Ik hou het tempo  verder goed in de gaten. Niet te snel. Het zonnetje is er helaas nog niet bij. Vannacht heeft het geregend maar dat was bij het ontbijt al weer afgelopen en de verwachting is dat het vandaag droog blijft en later het zonnetje doorkomt.

Bald Waldsee

In Bald Waldsee, een kuuroord waar zelfs een Kneippwandelweg is, zoek ik mijn rustplek op. Aan het meer waar ik mij iets meer van had verwacht. Het licht achter een dicht struikgewas en echt goed zicht heb je er niet op. Maar goed, daarvoor ben ik hier ook niet. Ik doe weer mijn ding en na 20 minuten ga ik weer verder. Toen ik de route vanaf Bad Waldsee verder heb gepland heb ik meerdere malen zitten puzzelen om iets wandelbaars uit te zoeken. Maar uiteindelijk is de werkelijkheid helaas toch anders. Na een aantal kilometer zou ik een wandelroute moeten lopen. Maar ik vind hem niet. Bordjes staan er soms en soms niet. Of ze wijzen en totaal verkeerde kant op en dan natuurlijk als er verschillende paden zijn.

Route, euh waar?

Ik had eerder al verteld dat de wandelroutes, anders dan in Nederland, hier slecht onderhouden worden. Ik dacht een mooie route uitgezocht te hebben maar uiteindelijk vind ik mijn route niet en moet ik flink inventariseren. Mijn padvinders ervaring van 35 jaar geleden komt misschien nu dan toch van pas. Ik heb hier gelukkig nog internet en GPS dus ik kan wel zien dat ik parallel aan mijn route loop en de goede kant op ga, maar wat een smal pad. En kletsnat van de regen van afgelopen nacht zodat mijn schoenen ook  behoorlijk nat worden maar die kunnen wel wat hebben. Maar na 1 kilometer kom ik zelfs een vrouw tegen die haar 2 honden hier uitlaat, euh, in de rimboe?Gelukkig kom ik na ruim 2 kilometer het natte bos weer uit.

Dit is helaas niet mijn ding. Maar gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Ik hoop dat ik nu lekker op het droge asfalt blijf lopen, dat bos vind ik maar niets. Het heeft wat extra tijd gekost, een paar natte schoenen opgeleverd maar voor de rest valt het nog mee.  Ik loop hier steeds van dorpje naar dorpje. Echt kleine gehuchtjes met een kerk en 20 tot 40 woningen en dat is het. Dan kom ik bij Tannweiler. Daar twijfel ik even omdat de navigatie begint te haperen. Uiteindelijk zie ik een man zijn auto bij zijn huis parkeren en vraag wat de beste route naar Aulendorf is, dat ligt 5 km verderop. Hij zegt dat ik toch iets terug moet en dan via een nieuw aangelegde weg kan lopen die naast de hoofdweg uitkomt en eigenlijk alleen als fietspad gebruikt wordt. Kijk dat zijn goede tips. Vlak voor Aulendorf zie ik weer een LIDL en haal daar 3 bananen en een pak grapefruit sap. In Aulendorf ga ik uiteindelijk in een klein trapportaal zitten en neem een heerlijke rust.

Iemand nog zijn fiets kwijt? Enne, dit is een winkel, echt!!

Na de pauze blijkt dat de navigatie het niet meer doet, geen internet en geen GPS, wat een wereld hier. Hoe kan je hier leven! Maar goed, ik moet verder. Dus pak ik mijn noodmiddel wat ik hiervoor heb. De gehele route heb ik op mijn telefoon staan als pdf files. Per dag ongeveer 30. Dus je snapt dat ik er dan bijna 1000 heb moeten maken. (30 x 29)!!

Dat ziet er dan zo uit. Normaal gesproken is dit goed te doen. Helaas is de aansluiting met de volgende pdf niet helemaal goed en ik had besloten, vanwege de extra kilometers die ik al had gelopen om een stukje rechtdoor te gaan op de Hauptstrasse. Maar dat pakt niet goed uit. Bij het navragen bij jongeren wordt ik totaal de verkeerde kant uit gestuurd en uiteindelijk is het een oude dame die mij weer op het juiste pad krijgt. Maar ik ben inmiddels weer ruim 20 minuten verder en bijna 2 km extra. En het waren er al 40 dus dat worden er nu ruim 2 meer!!!

Vanaf Aulendorf zijn het nog 15 a 16 kilometers. Normaal gesproken dus eigenlijk nog 1 extra rust. Ik loop nu constant met mijn stokken omdat het hier op en neer gaat. Mijn voeten houden het goed en ik voel van mijn drukplek zo goed als niet. Ik besluit om door te lopen. Inmiddels is de zon goed door gekomen en wordt het een stuk warmer.  Het lopen op de kaart gaat prima. Ik loop van gehucht naar gehucht. Ze hebben hier zelfs een eigen naam als er maar 5 huizen staan?. Ik loop op heel kleine landweggetjes die hooguit 3 meter breed zijn. Ik heb er inmiddels 40 km opzitten en moet er nog 3 als er een auto langs komt rijden. Het raam gaat open en wat ik in hemelsnaam op dit landweggetje doe met die brandende zon. Ik leg het uit en ze vraagt waar ik naartoe moet. Ze biedt mij aan om de laatste 3 km mee te rijden. Ik twijfel maar iets in mij zegt mij dat ik het toch moet doen. Het is inmiddels al 16.00u geweest. Iets later kom ik bij mijn hotel aan. Dicht!!! Ik loop erom heen en daar is een deur. Ik meld mij aan de balie. Er komt iemand aan ik ik zeg dat ik gereserveerd heb. Euh, hoe is uw naam ook alweer? De mail van vorig jaar schiet door mijn hoofd maar ik heb uiteindelijk via Booking.com gereserveerd en een bevestiging gekregen. Maar ze kan niets vinden en ze zitten helemaal vol!!! Maar, ze heeft nog wel een  noodoplossing. In het privé gedeelte van het hotel zitten nog 2 kamers. En die zijn nog vrij. Ik kies die aan de schaduwkant want die is lekker koel. En het geluk wil dat deze ook nog lekker ruim is. Ik doe direct weer de sokken in de was en ga zelf onder de douche. Wat zal die steak mij straks lekker smaken!!!!!!

Marktplein in Bad Salgau

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER de foto’s

2 thoughts on “Dag 8: Bad Wurzach (Truschwende) – Bad Saulgau 40 km.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.