Dag 9: Bad Saulgau – Inneringen 30,5 km

Vandaag ga ik mijn eerste gratis verblijf tegemoet welke door de eigenaar zelf is gesponsord. En dat deed hij ongeveer binnen 3 uur nadat ik hem de mail had gestuurd!! Daar werd ik natuurlijk héél erg blij van toen ik dit hoorde. Hij was super enthousiast in zijn mail! Ik ben dus benieuwd waar ik vanavond terecht zou komen. Maar in ieder geval dus heel erg bedankt heer Manfred Metzger van Hotel Adler!!

Mijn gratis verblijf, Hotel Adler.

Maar eerst moest er dus nog wel gelopen worden. En vandaag is dat een gemiddelde etappe zoals ik dat zelf heb benoemd. 31,5 km en geen grote hoogte verschillen. In het begin tussen 600 en 650 meter pendelend en aan het eind licht stijgend naar 750 meter. Dat valt dus best mee.

Bij het van te voren plannen heb ik ook een korte beschrijving voor mijzelf gemaakt als er onderweg wat speciaals te zien is. Nou vandaag is dat het geval want ik passeer de rivier de Donau. Een rivier waar zelfs een lied van gemaakt is dus daar zal ik toch wel even bij stil gaan staan.

Vanuit mijn hotel waar ik gisteren uiteindelijk toch nog een slaapplek kon krijgen, loop ik eerst lekker vlak. Vroeg gestart, ongeveer 7.15u, zodat ik bijtijds op mijn eindbestemming arriveer. Als ik aan het eind van Bad Salgau nog langs een industrieterrein loop hoor ik opeens een knisperend geluid. Het blijken de electriciteitsdraden te zijn die boven mij hangen. Wat een raar geluid!! Omdat ik nu nog in een dal loop kijk je tegen van die mooie dorpjes aan die er tegenaan geplakt lijken te zijn. Een mooi gezicht!

Maar aan het einde van dit dal kom ik bij Binzwangen uit. Daar stroomt de Donau door. Ik had er mij van te voren veel van voorgesteld maar het valt een beetje tegen. In andere gedeelten van Europa is dit een majestueuzere rivier. Maar goed, ik ga hier ook lekker op een bankje zitten en mijn pauze houden. Ik heb vanmorgen weer wat lekkere dingen meegenomen zoals een yoghurt en gisteren bij de bakker een muffin met perziken. Die gaan er heerlijk in!! Na de pauze moet er toch wat meer geklommen worden en loop ik ook weer een stuk bos in.  De paden worden weer smaller maar volgen nog wel wat ik van te voren had uitgezocht. Maar gelukkig duurt dit niet lang en kom ik na 1km het bospad weer uit en kom ik op een weiland uit waar de boer een mooi pad heeft gemaaid. Daarna vervolgt dit op een boeren karrenspoor.

Het kaarsrechte pad heeft wel wat. Hierna moet ik toch wat gaan klimmen, maar op wat langere wegen en ik gebruik mijn stokken nu altijd bij het klimmen en zelfs op de onverharde wegen want het ondersteund enorm. En dat maakt het lopen wat makkelijker. De klim naar Emerfeld is ongeveer 150 meter omhoog. En daar merk ik dat ik weinig drinken meer heb. Aangezien het nog een kilometer of 5 is vanaf hier wil ik het komende uur toch nog wat vocht kunnen drinken dus ik vraag een oudere vrouw die rond een huis loopt om wat drinkwater. Ze kijkt mij vragend aan en ik snap niets van wat zij zegt. Nou is mijn Duits best wel redelijk maar deze praat alleen in Swäbisch en dat is niet te verstaan. De volgende dan maar. Daar wordt mijn fles keurig gevuld. Ik vraag om “Trinkwasser”, maar ik krijg water uit een fles met bubbels. Ook goed. Als het maar vocht is.

Op het laatste stuk heb ik gezien dat ik ruim 1km korter kan lopen door niet door een bos maar langs een weg te lopen. Gelukkig is de eerste kilometer nog en aparte landweg vlak ernaast. Maar de laatste 1,5 km moet ik over de witte streep lopen en af en toe in de berm als er een auto of vrachtwagen langs komt. Maar het is goed te doen. Als ik het dorp binnenloop valt mijn oog op een bakker. Ik loop naar binnen en koop alvast en fles mezzo-mix, dat is cola-sinas, heerlijk! En een yoghurt. Kan ik die zometeen lekker opeten omdat hier alles in de middag dicht gaat. Ook de bar van mijn hotel. Pas vanaf 17.00 of 17.30u gaat het dan weer open. Na ruim 30 km en 7 uur wandelen en pauzeren, kom ik rond 14.15u aan bij mijn hotel en kan ik mij lekker gaan opfrissen.

Klik HIER voor de video

klik HIER voor alle foto’s

4 thoughts on “Dag 9: Bad Saulgau – Inneringen 30,5 km”

 1. Beste André , wat een avontuur man! Kijk… een bospad inlopen in Nederland kan niet echt heel Veel kwaad. Maar waar jij loopt heb je geen idee van waar het begint, en waar het eindigd. Elke km verkeerd lopen telt eenvoudigweg: dubbel!! Lekker eten he?! En niet alleen Yogurt!

 2. Wat een route, sjonge jonge. Echt enorm knap!! Ben elke keer weer verbaasd als ik je berichten lees en de foto’s zie.

  Geniet van alles wat op je pad komt en veel succes gewenst met de vele kilometers maken.

  1. Hoi Betsy,
   Het is de ene dag spannender dan de andere. Natuurlijk probeer ik te genieten maar soms ben ik met mijn gedachten nog met van alles bezig. Ik denk dat als ik bij de laatste week ben aanbeland ik pas rustig wordt omdat ik er dan bijna ben.
   Gr.
   André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.