Dag 10, 20 juni 2018, Inneringen – Hechingen 38 km

Strak blauwe lucht, de gehele dag.

Vandaag alweer de laatste dag van mijn 2e wandelblok. Van te voren had ik bij mijzelf gedacht, “Als ik tot hier vrijwel ongeschonden aankom dan moet de rest ook wel gaan”. Tja dat is wat je van te voren in gedachten hebt. Jullie hebben uit mijn eerdere verslagen kunnen lezen dat ik de 1e paar dagen niet helemaal ongeschonden uit de strijd ben gekomen. Maar inmiddels is dat weer helemaal genezen en loop ik weer zonder problemen. Dat geeft wel een rustig gevoel.

Vanmorgen vroeg ben ik gestart. Ongeveer 7.15u. Dat is zo fijn als je door de weeks vroeg kan ontbijten. In het weekend kan je meestal pas vanaf 8.00u ontbijten. Dan ben ik pas om 8.30u vertrokken. En met een lange tocht van meer dan 30 a 35 km ben je dan 7 a 8 uur onderweg en met 40 km zelfs 9 uur of iets langer. Tel dat op bij het tijdstip dat ik vertrek en ik kom bij het avondeten pas aan. Dan komt er nog een extra aandachtspunt extra om de hoek. De wandelpaden zijn hier niet zo onderhouden zoals wij dat kennen in Nederland. Het kan zomaar zijn dat op internet is aangegeven dat er een pad is en er ter plekke niets te vinden is. Aangezien het internet hier ook vaak niet werkt, en zeker niet in de bossen moet ik op mijn offline kaarten lopen die ik van te voren heb gemaakt van mijn route. Maar daar heb ik dan niets meer aan.

Ik moet dan ter plekke improviseren. En dat is bijna onmogelijk. De bossen zijn hier immens groot en dan ben je uren aan het verdwalen. Dat geeft mij veel onrust en ik wilde juist voor de rust deze tocht maken. Daarom heb ik nu het volgende besloten. Ik ga mijn route per dag bekijken en eventueel bespreken met locale mensen die de omgeving goed kennen. Ik heb dat ook gedaan met de route van vandaag. Daarbij bleek het laatste stuk door het bos eenvoudig weg niet meer te bestaan en zijn ze bezig zijn met kapwerkzaamheden. Tevens waren sommige paden allang niet meer in gebruik of zo verwaarloosd dat er doorheen lopen onmogelijk is.  Ik heb toen besloten om het laatste stuk met de trein te doen. Ik vind het jammer dat ik zo niet de hele route kan lopen maar het is helaas niet anders. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik er alles aan zal doen om zo min mogelijk een alternatief vervoermiddel te moeten gebruiken.

Het wandelen op zich gaat namelijk, zoals ik al eerder zei, heerlijk en zonder problemen. Ik heb mij, als beginneling op dit gebied, verkeken op een aantal zaken zoals de wandelsnelheid met bepakking in heuvelachtig gebied, het gebied zelf en de mogelijk om niet vroeg te kunnen ontbijten en dus op tijd te kunnen vertrekken. Tevens wil zelf ook een beetje genieten en heb ik nog wat tijd nodig om de foto’s, video en verhalen aan elkaar vast te knutselen. Daarom zal ik zo af en toe een paar kilometer met een bus, trein, of door te liften iets verderop beginnen of aan het eind of ergens tussen in een stukje overslaan. Zo blijft het nog leuk om te doen. En uiteindelijk zal het maar een paar kilometer minder zijn. De totale afstand was origineel 970 km. Het zal nog wel boven de 900 km blijven denk ik. En dan komt de 4-daagse er gewoon nog achteraan. En daar wordt niets aan ingekort!!!

Maar vandaag heb ik het beginstuk veel gelopen op een fietspad wat of langs de weg liep of  evenwijdig aan een spoorlijn liep. Niet heel erg spannende omgeving dus. Maar soms zie iets moois onderweg zoals deze mooie oranje bloem (Lijkt op een gerbera). En daar fleur je dan weer wat van op.  Het laatste stuk heb ik dus met de trein gedaan zodat de totale afstand vandaag die ik gelopen heb op 28 km uitkomt i.p.v. de 38 km die er te lopen zouden zijn. Als ik in Hechingen aan kom zie ik het slot wat bovenop de berg ligt en je niet kan missen in deze omgeving, al liggen. Het is de bedoeling dat ik ga kijken of ik met het openbaar vervoer daar morgen kan komen.

Het hotel is ook niet wat ik ervan had gehoopt. En hier moet ik dan ook nog een rustdag doorbrengen. Ik ga er maar het beste van maken. Gelukkig hebben ze mij, nadat ik op een heet zolderkamertje met dakramen zonder enige vorm van verduistering was gezet, een andere “normale” kamer aangeboden. Ik ben maar buiten de deur wezen eten en een veilige lasagne bij de Pizzaria gaan eten. Ik kan dan genieten van het feit dat een vlieg zich tegoed doet aan de chocola die overbleef van mijn toetje!! Ik ben zéér benieuwd hoe het ontbijt zal zijn!!!

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

3 thoughts on “Dag 10, 20 juni 2018, Inneringen – Hechingen 38 km”

  1. Misschien vallen sommige dingen een klein beetje tegen maar er staan zo veel mooie dingen tegenover, die maken het weer helemaal goed en geven vast de benodigde energie om je tocht te vervolgen.
    Geniet er van ????

  2. Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoal het gaat! Je loopt een prachtige tocht en ik lees je blog met veel plezier! Groet Marion

  3. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar je bent alweer 10 dagen op weg! En zo weet je van een slechte dag toch weer een mooi verslag te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.