Dag 11, Rustdag 2, Hechingen

Vandaag dus mijn 2e rustdag en deze was ik misschien best wel aan toe. Tot nu toe bijna 300 km afgelegd en 1 rustdag gehad! Buiten de blaar op dag 1 gaat het nog goed en ga ik het vandaag lekker rustig aan doen. Mijn dag begint met een paar uur mijn route bekijken en nogmaals de probleempunten die ik met de wetenschap van nu beter in kaart heb. De bossen hier zijn echt anders dan de bossen in Nederland. Ik zal dus her en der de route moeten inkorten en met een bus of trein of zelfs mij laten vervoeren door het te vragen aaan iemand met een auto ergens verderop afzetten zodat ik mijn route kan vervolgen. Maar de aanpassingen zullen beperkt blijven, het is natuurlijk wel een wandeltocht die ik aan het doen ben en geen busreis.

Ik heb deze plek van te voren uitgekozen omdat hier ook een mooi oud kasteel is wat ik op mijn rustdag zou kunnen bezoeken. Het oorspronkelijke, middeleeuwse kasteel, dat in het jaar 1267 voor het eerst schriftelijk vermeld werd maar waarschijnlijk al in de 11e eeuw was gebouwd, werd in het jaar 1423 na een bijna jaarlange belegering door de Swabische vrijsteden veroverd en verwoest. Van dit kasteel bestaan alleen nog maar bronnen met informatie.

In 1454 wordt begonnen met de bouw van een nieuw kasteel. Dit kasteel werd in de Dertigjarige Oorlog, hoewel het tot sterke vesting uitgebouwd was, veroverd door de Württembergers. Na de Dertigjarige Oorlog was het kasteel voornamelijk in Habsburgse handen, maar werd tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog in de winter van 1744-1745door Franse troepen bezet. Na het vertrek van de laatste Oostenrijkse bezetters in 1798 raakte het kasteel in verval. Aan het begin van de 19e eeuw was het een ruïne; slechts de St. Michaelskapelle was behouden gebleven. Het plan tot wederopbouw werd in 1819 door de toenmalige kroonprins en latere koning Frederik Willem IV voorgesteld. (Bron: Wikipedia)

Maar ook het openbaar vervoer heeft hier zo zijn gebruiksaanwijzing. Ik laat het bij de beschrijving van hierboven en wie weet kom ik hier nog een keer terug, waarschijnlijk met een auto, en ga hem dan nog eens bezoeken.  Ik kan jullie ook vertellen dat jullie niet half weten hoe verwend wij in Nederland zijn met het top internet wat wij daar hebben. Hier kan het uploaden van een enkele foto al minuten duren. En het kan zomaar zijn dat het ineens wegvalt. En dan maar hopen dat je net een kopie hebt bewaard van wat je gedaan hebt anders kan je weer opnieuw beginnen. Je kan het vergelijken met een ouderwetse typemachine waarbij je na elke regel aan die hendel moest duwen om naar de volgende regel te gaan. Dat doe ik nu elke keer met opslaan. Aangezien mijn verhalen elke dag tussen de 700 en 1000 personen gelezen worden wil ik er toch de nodige aandacht aan besteden. En dat neemt tijd in beslag. Tijd die ik niet heb als ik pas ‘s avonds laat binnen kom wandelen. Dat is ook een reden dat ik de afstanden en de plek waar ik loop goed bekijk en waar nodig aanpas.

Ik ben vandaag maar eens een rondje door het stadje gelopen. Eerst even een boodschap bij de Aldi gedaan. Ik merk dat ik het brood wat ze hier hebben niet erg makkelijk weg krijg. Ik ben sowieso niet van het witbrood, dus ik pak zo donker mogelijk. Maar dat is super compact en meestal ook super droog. Ik neem dus voor onderweg nu yoghurt, bananen, en ander fruit mee. En ook dat ligt niet altijd op de ontbijttafel. Verder heb ik dus een paar uur de route bekeken en heb de knelpunten op papier gezet waarvan ik nu weet dat ik daar, of een andere route moet lopen (als dat mogelijk is) of met het openbaar vervoer of auto iets verderop afgezet wordt. Maar de aanpassingen zijn maar klein maar net voldoende om het leuk te houden.

En ken je dat gevoel dat je helemaal niets hoeft? Dat had ik vanmiddag ook. En heb misschien wel 1 1/2 uur op een pleintje gezeten en met een   Smoothie naar mensen zitten kijken. Gewoon omdat ik niets anders hoefde te doen. Even lekker helemaal niets!!! Vanavond heb ik heerlijk gegeten in een restaurant annex hotel wat ik eerder had moeten weten dat het hier zat. Wat een service krijg je daar! En heerlijk een rösti gegeten met een uitgebreid saladebuffet!!! En wat ik tot slot heb besteld zie je hieronder.

Was het vandaag nog 26 á 28 graden Celsius, morgen wordt het 14 á 16 graden Celsius!! En bij de start tussen de 5 á 10 graden!!!! Wat een verschil. Dat wordt dus beginnen met een lange broek en een jas aan.

Het internet is hier zo belabberd dat het niet lukt om een video te plaatsen. Ook een fotoalbum lukt (nog) niet. Ik heb weer zin om aan de wandel te gaan en zo weer een stukje dichter bij Nijmegen te komen.

Morgen gaat in Nederland de 2-daagse van Amersfoort van start. Voor veel van mijn wandelvrienden DE voorbereiding op de 4-daagse van Nijmegen. Ik wens iedereen daar veel wandelplezier. Ik heb de afgelopen 10 dagen al 300 km in  de benen en nog ruim 600 te gaan, dus dat zal wel goed komen.??.

 

1 thoughts on “Dag 11, Rustdag 2, Hechingen”

  1. Zo maak me gek met dat toetje! Lekker hè, even helemaal niks! Gaan we nog Skypen morgen? Succes met het derde deel van je tocht!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.