Dag 20, 30 juni 2018, Lauterecken – Idar-Oberstein

Vandaag staat er origineel 32km op de route van Lauterecken naar Idar-Oberstein. Idar-Oberstein, de plaats waar Bruce Willis is geboren, wisten jullie dat? Maar ook van de edelstenen. Origineel 32 km, want ik denk van te voren dat het wel iets langer zal worden omdat ik namelijk een paar stukken in de route heb met wat vraagtekens die ik nog niet kon oplossen. Vraagtekens omdat de route namelijk helemaal in het begin van het plannen nog een stukje korter was. 27 a 28 km of zo. Maar ik kwam er gelukkig op tijd achter dat ik mijn route dwars door “Truppenübungsplatz Baumholder” had gepland, een militair terrein dus. Ik heb toen in december 2017 nog een mail gestuurd en die werd direct de volgende ochtend beantwoord dat ik mijn route diende te verleggen. Maar ik was wel uitgenodigd om in het voorjaar onder begeleiding een wandeling te maken. Nou nee, bedankt, dat was de bedoeling niet. 

Dat lichtrode gebied moet ik omheen lopen. En des te dichterbij je daarbij komt des te lastiger het wordt.

Maar laat ik beginnen bij de start. Het hotel waar ik gisteren verbleef heeft mij heel netjes een gratis maaltijd aangeboden omdat zijzelf een gezelschap in hun restaurant hadden en mij dus niet konden bedienen. Ik heb bij een Italiaans restaurant, Pizerria Firenze, een heerlijk tomatensoep en een spaghetti Bolognese gegeten. Top! Het ontbijt staat hier op zaterdag pas om 8.00u gepland. Dat vind ik te laat om dan nog zo’n lange dag te wandelen en ook nog met de geplande warmte. Dus ik besluit de avond ervoor om tegen de eigenaar te zeggen dat ik geen gebruik zal maken van het ontbijt. Hij heeft dat ook niet gerekend, heel attent. De plaatselijke Lidl gaat om 7.00 u open en ik sta dus al om 6.15u naast mijn bed om op tijd bij de Lidl een ontbijtje, 2 croissants en een fles koel vruchtensap te halen. Voor onderweg koop ik direct wat broodjes en yoghurt.

De gladiolen kan ik al in ontvangst nemen maar ik laat ze maar staan.

Na een paar kilometer kom ik langs een bloemenveldje waar jezelf bloemen kunt plukken. En raad eens wat? Staan er ook gladiolen! Ik laat ze maar staan, over 3 weken heb ik ze waarschijnlijk ook in huis! Dan komt er opeens een pittige klim. Van 200 naar 360 meter binnen 2 kilometer. Dat is toch 8% klimmen! Maar eenmaal boven is het uitzicht ook wel weer heel erg mooi. De dag begint dus weer goed. Omdat ik vandaag 32km op het programma heb, pauzeer ik na ongeveer 11 kilometer voor de 1e keer. Lekker in de schaduw van een bushokje. De bus rijdt hier toch niet op zaterdag dus dat is geen probleem. Na de pauze loop ik wat te zoeken omdat de (land)weggetjes die ik had uitgezocht nauwelijks te belopen zijn. Ik besluit om dan toch maar weer richting een weg te lopen en daarlangs naar het volgende dorp te gaan. Maar waar het de eerste 11 km zo rustig was, raast het verkeer hier behoorlijk hard langs. Na een kilometer of 3 lopen stopt er een Duitser in een mooie Mercedes. Hij zegt waar ik naartoe moet en waarom ik langs deze weg loop. Ik leg hem uit dat ik om dat militaire gebied heenloop en uiteindelijk naar Idar-Oberstein ga. Hij zegt mij dat ik kan instappen en brengt mij 10 km verder naar Fischbach. Een plaats die ik totaal niet in mijn route had opgenomen maar vanaf hier kan ik een stuk veiliger langs rustigere wegen en binnenweggetjes naar Idar-Oberstein lopen.

vanaf de plek waar ik ben afgezet is het nog ruim 11 kilometer lopen naar mijn hotel. Na een paar kilometer besluit ik nog een korte pauze in te lassen en toevallig zie ik een deur openstaan bij een pastorie. Ik mag gelukkig even gebruik maken van het toilet. Het vele drinken i.v.m. de warmte gaat toch wel op je blaas werken. Als ik weer schone sokken heb aangetrokken ga ik weer verder. Uiteindelijk kom ik weer op de laatste 6 kilometers van mijn eigen route uit. Ook dit stuk blijkt toch minder mooi dan ik had gehoopt. Het is gelukkig wel te belopen. Eerst nog een asfaltweg, die gaat over in een grindpad om uiteindelijk gewoon door een weiland te lopen. Er stond toch echt dat hier een pad was op internet?? Nou ja, beter dit dan die langsrazende auto’s zal ik maar zeggen. Ga ik weiland toch opeens nog waarderen. Ik kom uiteindelijk in Idar-Oberstein maar moet dat helemaal doorlopen naar de andere kant. Nog even doorstappen dus.

Aangekomen bij mijn hotel heb ik er bijna 26 km op zitten. Vanmorgen dacht ik nog dat het langer zou worden maar uiteindelijk is het een stukje korter geworden. Zo gaat dat soms. Ik weet in ieder geval dat ik vanavond ook een gratis maaltijd door mijn hotel “Park Hotel” aangeboden krijg. Bij de receptie vraag ik nog even over morgen omdat ik dan een stukje met de taxi naar mijn beginpunt wordt gebracht. Blijkt dat hier het ontbijt wel om 6.30 u is in het weekend! Ik vraag of de taxi dan wat eerder kan komen want ik had pas gerekend met een ontbijt vanaf 8.00u. Dat is geen probleem. Zo, kan ik morgen toch vroeg starten en kan ik in de ochtend de meeste kilometers lopen als het nog niet zo warm is.

Mijn hotel waar ik heerlijk kan bijkomen van deze dag. Prima service en een lekkere kamer met alles erop en eraan. Het “Park Hotel” is een 4 sterren hotel met een prima service. De receptioniste heeft uitstekend meegedacht voor wat betreft het brengen naar de locatie na het ontbijt morgenochtend.

Het gratis diner, heerlijk! Spiessbraten.

 

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.