Dag 25, 5 juli 2018, Hillesheim – Nettersheim

Gisterenavond was het nog lang gezellig bij mijn Nederlandse gastvrouw en haar vriend. Carla heeft een heerlijk maaltijd gemaakt en ik heb nog wat koffie gedronken. En omdat het internet niet echt mee wilde werken is het verhaal van gisteren pas na 24.00u geplaatst. Maar ja de wekker gaat wel weer gewoon om 6.30u in dit geval. Want er staat vandaag een pittige etappe op het programma. 28 km en daarvan zijn de eerste 18 en de laatste 5 een stuk van de Eifelsteig. De totale route van de Eifelsteig is 313 km lang en loopt van Aken naar Trier. In mijn wandeldag vandaag loop daar dus 1 etappe van en nog een klein stukje van een andere etappe.

Nadat ik ben afgezet door Paul, kan ik in Mirbach direct beginnen aan etappe 7 van de Eifelsteig. De meeste lopen hem van boven naar beneden (noord naar zuid) maar ik loop hem dus andersom en dat is geen probleem want hij is beide kanten op gemarkeerd. Dat is wel handig dat ik nu geen telefoon hoef te pakken en alleen maar de bordjes kan te volgen. Ik heb op internet wel het reliëf gezien met de hoogteverschillen maar daar kon ik mij eigenlijk niet goed een beeld van schetsen. Het eerste stuk is nog vlak en licht dalend door een dal. Maar ik weet dat ik zal moeten klimmen en dalen. Dat betekent ook dat ik vast wel mooie uitzichten heb maar nu nog even niet. Maar na een kilometer of 3 krijg ik de eerste klim voor de kiezen. En dat zal zo de hele dag een paar keer doorgaan.

Maar eenmaal boven heb ik weer mooie vergezichten met soms nog een beetje de mist in het dal. Omdat ik weet dat de dag vandaag 28 km lang is en met klim en daal werk dus ruim 6 uur in beslag zal nemen zal ik wel 2 pauzes nemen. Maar het gekke is dat ik na 10 km helemaal geen zin heb in een pauze. Het gaat lekker en ik ben totaal niet uitgeput en de spieren werken ook prima mee. Ik stap dus nog even lekker door. Dat heeft ook het voordeel dat ik vanmiddag misschien iets eerder bij mijn pension ben en voor de buien binnen kan zijn.

Naarmate de dag vordert wordt de bewolking wel steeds dikker. Maar echt heel donker wordt het nog niet. Ik hoor ook geen gerommel. Na 14 a 15 km denk ik, tja als ik al tot hier ben gekomen zonder problemen waarom zou ik dan niet helemaal tot Blankenheim lopen? Dat is namelijk het eind van dit stuk etappe van de Eifelsteig. Ik moet daarna nog een kilometer of 9 a 10 tot mijn pension. Uiteindelijk krijg ik nog een laatste hele steile klim maar dan ben ik er ook. In Blankenheim vind ik een heel mooi plekkie met uitzicht.

Hierna hoef ik dus niet meer te pauzeren. Dat scheelt weer iets en hopelijk ben ik daardoor voor de buien binnen. Na een lange pauze van ruim 30 minuten ga ik weer verder en volg mijn eigen route weer. Ik heb hier goede internetverbinding dus dat gaat weer prima. Maar na een kilometer of 4 zie ik schuin links van mij een donkere lucht en ik hoor het onweren. Dan zie ik op mijn route dat ik een weg onderdoor moet, de snelweg A1 die vanuit Keulen naar de Eifel loopt. Ik besluit om daar even af te wachten of de bui echt komt. En die komt er. Wat een geluk of was het toeval? Maakt niet uit, ik zit droog. Maar helaas duurt deze bui wel lang en zit ik bijna 40 minuten.

Nadat het bijna opgehouden is met regenen en het onweer ook zo goed als over is, trek ik mijn poncho aan en mijn regenkappen over mijn schoenen en ga ik weer op pad. Zo kan ik ook even testen of alles wel goed werkt want ik heb het nog niet echt hoeven te gebruiken de afgelopen ruim 3 weken. De regenkappen doen hun werk goed. Ik loop weer een stuk door en weiland en na de regenbui is dat natuurlijk goed nat maar mijn schoenen blijven droog, mooi weet ik dat ook weer. De poncho had ik in Nederland al een keer getest.

Na bijna 7 uur wandelen en pauzeren kom ik iets voor 15.00u aan bij mijn pension. Nu maar weer heerlijk alles schoonmaken en vanavond ergens wat te eten zoeken want dat kan ik niet krijgen in mijn pension. Maar er zijn hier genoeg eettentjes volgens mijn gastvrouw dus dat komt wel goed. Morgen ga ik op weg naar Nideggen en daar slaap ik op een camping! Een camping? Je hebt toch geen tent bij je? Nee, ik heb geen tent bij me maar ik slaap daar in een kleine caravan. Alleen nog eens goed onderhandelen over de prijs. Ik moest verplicht 2 nachten betalen!! Maar dat komt vast wel goed denk ik. Tot morgen maar weer.

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

1 thoughts on “Dag 25, 5 juli 2018, Hillesheim – Nettersheim”

  1. Toch nog in de regen gelopen, maar zoals Sjaak al zei, anders wordt het maar saai al die zon! Leuk verhaal weer, maar geen ontmoetingen dit keer. Je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt, op daar de volgende dag. En zo kom je weer een stukje dichter bij Nijmegen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.