Dag 26, 6 juli 2018, Nettersheim – Nideggen

Uitzicht op deze burcht, Burg Nideggen, vanaf mijn plek op de camping.

Gisterenavond bij de plaatselijke Kebab zaak een mixed-grill gegeten van matige kwaliteit. Maar vanochtend  kon ik al vroeg ontbijten in het pension, dat wordt verzorgd door mevrouw Sonja Neuhaus, en ze heeft een heerlijk ontbijt klaar gemaakt. Ze maakt een roerei voor mij en voor onderweg een gekookt ei. Tevens lekkere broodjes met kaas en jam. Het drinken en de yoghurt heb ik zelf al voor gezorgd. Maar ik ga niet direct aan de wandel. De originele etappe was ruim 36 km en in het eerste gedeelte zaten wat onzekerheden. Dus 1 halte met de trein mee tot Kall en daarna verder wandelen. Ik zou eigenlijk nog een halte verder gaan maar ik moest toch overstappen en dan ruim 18 minuten wachten. Daarom kies ik ervoor om dat stuk maar te wandelen en dat gaat prima.

Tot mijn eerste rust heb ik maar 3 of 4 foto’s genomen. Weinig dus. Dan zal er wel niet veel te zien geweest zijn. Ook na mijn rust moet ik zoeken om leuke plaatjes te schieten. Maar ik heb mijn best gedaan en uiteindelijk zijn er toch wel leuke kiekjes gemaakt. Maar ook vandaag kom ik maar weinig mensen tegen. In ieder geval die echt geïnteresseerd zijn in mijn verhaal. Onderweg nog wel een stel Belgen tegengekomen maar dat was maar een korte ontmoeting. Helaas loop ik na de rust een stukje verkeerd en moet ik even improviseren. In het bos. Ik zoek op internet een route uit want ik heb gelukkig nog bereik met mijn telefoon. Helaas blijkt het pad wat ik heb uitgezocht waarschijnlijk al jaren niet meer in gebruik. Ik waag het er toch maar op want het is maar ongeveer 400 m.

Zie jij een pad, of iets dat daar op lijkt?

Maar goed, ik vervolg mijn route weer en krijg toch wel erg last van mijn maag. Ik moet al een tijdje naar het toilet en dan bedoel ik niet die kleine boodschap. Maar er is hier in geen velden of wegen een huis te zien. Gelukkig zie ik op mijn route dat als ik het bos uitkom ik ongeveer 18 á 19 km zit en dan een dorpje, Heimbach, tegen kom. In het begin alleen nog maar huizen maar dan zie ik wat vlaggen en ja hoor, gelukkig, een hotel/restaurant. Ik loop naar binnen en vraag vriendelijk of ik even van het toilet gebruik kan maken. Dat is geen  probleem. Zo, dat lucht op!! Ik maak maar direct van de mogelijkheid gebruik om hier een pauze in te lassen en bestel een cappuccino.

Heimbach.

Omdat ze geen taart bij de koffie hebben eet ik maar een eigen broodje erbij op. Vanaf hier verwacht ik dat het nog een uurtje of 2 wandelen is en dan kom ik ergens tussen 14.00 en 14.30 u aan op mijn plek, een camping dit keer. Omdat ik tot nog toe nog maar weinig mensen heb gesproken maak ik maar weer eens foto’s van een paar viervoeters. Die willen meestal wel op de foto!

Na de 2e rust is het toch nog een paar keer stevig klimmen en dalen maar wel via een fietspad of een gewone weg. Op 1 plek kom ik toch weer een niet bestaand pad tegen en een klim op grind waar ik zo ongeveer steigijzers voor nodig heb. Het is dus weer even improviseren  en met een stukje omlopen via een fietspad en een binnenweg kom ik er uiteindelijk ook. Maar dan kom ik in het voorlaatste dorpje een stel Nederlanders tegen. Daar raak ik even mee aan de praat en maak ik toch een leuke “groepsfoto”.

Na ruim 30 km wandelen kom op de camping aan en meld ik mij bij de receptie. Ik vraag of het mogelijk is om de  verplichte 2e dag die ik moet betalen toch niet gratis kan en dat ik dan eventueel aan het goede doel kan schenken. Daar zal ik morgenochtend met de “chef” mee moeten overleggen. Dus dat wordt nog vervolgd.

Ik krijg de sleutel van mijn mobile-home en loop er naar toe. Is een prima locatie en nu kan ik ook even alle benodigde was snel doen omdat de zon nog wel even schijnt en er staat een beetje wind dus dan is het snel droog. Omdat ik tot een aantal jaren geleden nog elk jaar met de caravan op pad ging voel ik mij hier best wel even op mijn gemak. Lekker de ruimte en heerlijk weer. Maar ik val daarom ook snel in slaap. Nadat ik mijn hazenslaapje heb gedaan ga ik eten in het restaurantje hier op de camping. Ik laat het mij goed smaken en sluit af met een heerlijk dessert.

Morgen al weer op weg naar Kornelimunster, een voorstadje van Aken.  De Nederlandse grens kan ik dan al “ruiken”. Daar zal ik ook mijn laatste rustdag hebben voordat ik maandag aan mijn laatste 6 dagen begin op weg naar Nijmegen. Tot morgen maar weer!

 

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

 

3 thoughts on “Dag 26, 6 juli 2018, Nettersheim – Nideggen”

  1. Oeeehhh lekker toetje zeg! Dat heb je wel weer verdiend! Was weer genieten van je foto’s. Weet je dat ik sinds afgelopen maandag ook elke dag een stukje wandel? Maar 5 tot 9,5 km om in beweging te blijven. Dan moet ik altijd aan jou denken omdat ik steeds in een bekende omgeving loop en weer terug kom op dezelfde plek als ik gestart ben, moet dat voor jou heeeeel anders zijn! Het lijkt mij wel heel spannend om niet te weten waar je terecht komt maar het gaat jou wel heel goed af vind ik! Nog eventjes dan ben je terug in Nederland. Veel succes weer voor morgen!

    1. Hoi Ineke,
      Het is af en toe zeker spannend. Vandaag ook door het bos. Ik moest echt door een dicht struikgewas en ik hoopte alleen maar dat mijn GPS en internet het bleef doen. Dat zijn mij “ogen” op dat moment. Dan ben je weer blij als je weer een gewoon pad ziet. Maar geen mens te bekennen hoor.

  2. Jeetje, alweer bijna bij de Nederlandse grens, nou ja bijna ??, maar toch, wat lijkt het allemaal snel gegaan.
    Een reis om echt nooit te vergeten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.