Dag 30, 10 juli 2018, Kerkrade – Wassenberg

Had ik een paar dagen geleden een dag waarvan ik zei, “Je hebt soms van die dagen om alleen van A naar B te komen”. Nou vandaag was dan van B naar C! En er was echt helemaal niets te beleven. En ik heb toch een kleine 32 km gewandeld. Maar het eerste stuk was terug naar het centrum van Kerkrade om daar snel boodschappen te doen. Ik had gisteren nog  geen tijd gehad om bananen en yoghurt te kopen. Daarna verder terug naar Herzogenrath. De normale afstand was al 34 km en doordat ik terug moest werden het er bijna 39. Dat vindt ik teveel en daarom heb ik de trein 1 halte genomen en is de afstand uiteindelijk op 32 km uitgekomen.

Maar het merendeel van de route ging vandaag van fietsknooppunt naar fietsknooppunt. Misschien dat het vanwege die route is dat er niet zoveel gebeurde maar ik ben achteraf blij dat er vanmorgen in ieder geval een man en een vrouw die hun honden uit waren aan het laten, de moeite namen om te vragen waarom ik met die vlagen loop. Er ontstond een leuk gesprek waar ik ook even de tijd voor nam. Het was nog redelijk vroeg in de ochtend, rond een uur of 9.

Daarna heb ik een heel stuk gelopen zonder dat er echt iets te beleven was. Ik moest echt dingen gaan opzoeken.

Ik ben zelfs maar een overvliegend straalvliegtuig gaan filmen. En wat paarden in een weiland die aan het rondrennen waren. Ik hoop echt dat er morgen een stuk meer te bekeven valt. Ik heb nog nooit over 30 km zo weinig meegemaakt. Ik kan misschien alleen nog vertellen dat ik de inkopen voor morgen nu wel heb gedaaan. Morgen staat er namelijk een lange dag op het programma. 37 km. En ik kan alleen door slimme aanpassingen zoals een stukje rechtdoor i.p.v. een misschien mooiere route die wordt aangegeven, de route verkorten. Want er is geen mogelijkheid om met de bus of trein een stukje in te korten. De 3 dagen daarna zijn allemaal onder de 30 km en zullen dus ook gewoon gelopen worden zoals gepland.

De maïs staat hier in ieder geval goed hoog zoals je kunt zien op deze selfie. Ook de kolven zitten er al aan. En dat ondanks de droogte. Op de laatste 500 meter richting mijn hotel begon het wat te spatten maar dat mocht geen naam hebben. De eigenaar van het hotel is een Pool, André Sroka. Hij runt het hotel samen met zijn vrouw, Barbara. Hij heeft een heerlijke maaltijd voor mij klaargemaakt. Een heerlijke aardappelsoep met spekjes en een Goulash maaltijd. Om van de smullen. Waar een klein en eenvoudig hotel “groots” in kan zijn!!!

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

 

2 thoughts on “Dag 30, 10 juli 2018, Kerkrade – Wassenberg”

 1. Toch een “kleurrijk” verhaal geworden ondanks dat je niks hebt meegemaakt! De kleuren van de vogels -mooi- en de kleuren van de shirts van “de ontmoeting” – alle drie een blauw shirt –
  Nu even lekker bijkomen en uitrusten voor de dag van morgen. Wie weet beleef je dan wat meer!
  Ik hoef onverwachts nog maar 1 dag te werken, daarna begint mijn vakantie. Kanniewachte!
  Succes morgen

 2. Ik hoop dat dit je laatste “saaie” dag was en de laatste dagen allemaal iig afwisselender voor je zijn.
  Geniet nog even van de rust want volgende week zal de rust ver te zoeken zijn ?.
  Jeetje André, dringt het wel goed tot je door hoe ver je al gelopen hebt ?

  Nog even de laatste kilometers pfft ik doe het je niet na, TOP

  Groetjes weer ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.