Dag 33, 13 juli 2018, Tienray – Afferden

Na een heeeeeel gezellige avond die misschien voor mij iets te lang duurde ging vanmorgen de wekker gewoon weer om 6.15u. Om 7.00u kan ik namelijk aan het ontbijt. Dat was dus een kort nachtje van iets meer dan 5 uur slapen. Maar dat maakt deze reis zo bijzonder. Alle indrukken en gesprekken, onbetaalbaar!! Na het heerlijke ontbijt reken ik af en krijg als verrassing te horen dat het eten van gisteravond gratis was. Weer een hele mooie geste. De route gaat vandaag voornamelijk over het Pieterpad. Ik heb dit bijna de planning ruim 1 jaar geleden zo bedacht en dacht dat het wel leuk zou zijn om dit in mijn parcours op te nemen!

We zullen zien. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo fan van die bospaden. Alleen als de ondergrond goed stevig is en vooral vlak! Na een paar kilometer over binnenweggetjes gelopen te hebben gat het al snel een weiland in! Kijk, en daar was ik nou al bang voor. Maar misschien duurt het niet zo heel lang. Het is dan gelukkig wel weer leuk dat ik dicht langs de koeien kan lopen. En maak daar dan natuurlijk ook maar een foto van.

Normaal maak ik op een dag tussen de 50 en 70 foto’s en video’s. Met uitschieters naar 80 á 90 en aan de onderkant 15 á 20. Het duurt vaak wel even als ik daar een leuke collage van heb gemaakt. Maar ik vind het leuk om te doen. Zeker als er een glaasje wijn of zo bij wordt geserveerd! Vandaag heb ik een vrij korte dag, een kilometer 26 á 27.  Dus de eerste pauze houd ik al vrij snel. Na 10 á 11 kilometer of zo. Tot nu toe nog weinig tot geen mensen gezien of gesproken.

Mijn rust is dit keer ook niet zo lang. Ik heb maar een klein stukje gelopen en bij het ontbijt heb ik genoeg gegeten dus na 20 minuten ga ik weer verder. Direct weer het bos in. Daar moet ik goed opletten omdat de ondergrond behoorlijk oneffen is en er ook nog veel bomen die tijdens de laatste storm zijn omgewaaid nog niet goed zijn opgeruimd. Die hangen soms maar 1.50m boven de grond en daar moet ik dan met mijn vlaggen onderdoor zien te komen!

Het is een mooi bos met leuke watertjes, bruggetjes en een oude watermolen. Maar dan gaat het pad langzaam over in een pad met dennenappels en ik krijg een heel beangstigend gevoel dat ik over de nachtmerrie moet lopen voor mij persoonlijk. Een zandverstuiving!! Maar de redding komt zomaar om de hoek lopen, Ariette. Zij is haar hond aan het uitlaten. We raken even in gesprek en het blijkt dat haar vriend al eens naar Santiago de Compostela is gelopen. Hij zal dus best wel geïnteresseerd zijn in mijn verhaal. Maar zij verteld mij dat ik het beste zo direct bij het watertje niet rechtdoor kan lopen maar rechtsaf. Zo gezegd zo gedaan. Een klein beetje heb ik toch nog door het losse zand gelopen maar met de navigatie erbij heb ik toch het ergste ontweken, bedankt Ariette!

Na de zandverstuiving besluit ik om het roer definitief om te gooien! Niks geen zandpad meer voor mij. Ik ga het Pieterpad vaarwel zeggen. Ik pak mijn telefoon en zoek snel wat fietsknooppunten op. Ik heb snel  een alternatieve route gevonden. Heerlijk via mooi zwart asfalt. En ook hier kom ik nog genoeg leuke en mooie dingen tegen.

Het wordt alleen nog even spannend als een boer zijn sproeier net iets te dicht op het fietspad heeft gezet. Het is dan goed uitkienen wanneer ik er langs kan. Maar uiteindelijk kom ik droog over en vervolg ik mijn route. Niet lang hierna moet ik de Maas oversteken. Nu naar de rechteroever. En ook dit gebeurd weer met een pontje. Maar voordat ik het pontje neem ga ik eerst even bij een paar dames op een picknick bank zitten en vertel ik mijn verhaal. Ik krijg ook nog een paar heerlijke aardbeien aangeboden, die ik mij heerlijk laat smaken. Maar ik moet weer verder en loop naar het pontje.

Ik ben de enige klant om overgebracht te worden. Het rare is wel dat bij de vorige keer de overtocht 0,30 euro kosten en deze tocht kost 0,90 euro!!! 3x zoveel!!

De “Bergen” heb ik al lang achter mij gelaten. Het is nu nog maar een kleine 4 km tot mijn laatste slaapplaats van de hele tocht. Morgen de laatste etappe. De eerste kilometers zullen iets worden gewijzigd van “Pieterpad” naar “Fietspad”. Maar daarna zal de route weer verder gaan via de originele route en dat is vanaf Gennep een stukje omgekeerde 4-daagse route en daarna van Milsbeek de gehele route van de 3e dag. Een stuk van ongeveer 16 á 17 km. Ik heb er zin in!!!  Op naar de Wedren!!

 

Bekijk HIER de video.

Bekijk HIER alle foto’s

 

7 thoughts on “Dag 33, 13 juli 2018, Tienray – Afferden”

 1. ?Je bent er bijna, je bent er bijnaaaa maar nog niet helemaal!? Ik heb veel respect voor je prestatie, ik denk dat deze dagen je lang bij zullen blijven. Straks vertel je je kleinkinderen:”weet je dat Opa gewoon 1000 kilometer gelopen heeft, van Oostenrijk naar Nijmegen?” En wie kan dat nou zeggen? Jij!!! Tot ziens in Nijmegen ???

 2. Super gedaan !! Dat laatste stukje loop je fluitend
  Maar wat een emoties zullen er door je heen gaan bij aankomst.
  En wat zal je vrouw blij zijn dat je weer lekker in de buurt bent ?.
  Geniet nog even enne …..RESPECT ???

 3. In 1-woord GEWELDIG!!! Knap gedaan en bij die Vierdaagse kan je lekker vertellen en praatjes maken met de andere wandelaars;) diep respect voor je. Het meelezen was ook superleuk

 4. Geweldig André,
  ik heb niet dagelijks je verhalen gelezen en je mooie foto’s bekeken maar je verslag vanaf dag 1 tot vandaag in één keer uitgelezen.
  Wat heb jij een mooie wandeling gemaakt en heb je veel leuke ontmoetingen gehad!! Je kan trots zijn op deze once-in-a-lifetime experience.
  Tot zondag op de Wedren of anders zie ik je ongetwijfeld wel lopen tijdens de 4-daagse.

  1. Hoi René,
   Ik ga de verhalen zelf ook nog nalezen en dan hetzelfde doen, in 1x alles lezen. Ik ben benieuwd hoe ik de tocht dan weer ervaar. Ik ben pas maandagochtend op de Wedren. Wie weet tot ergens volgende week. Je weet hoe je mij kan herkennen. Aan de vlaggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.