Dag 34, 14 juli 2018, Afferden – Nijmegen!

De laatste dag van mijn 1000 km tocht is aangebroken. Gisterenavond is mijn vrouw al naar de B&B gekomen en hebben we lekker samen ergens gegeten. Maar vanmorgen gaat de wekker gewoon weer om 6.15u omdat het ontbijt om 7.00u  klaar zal staan. De ontbijttafel staat in een grote ruimte op dezelfde verdieping als waar wij slapen. Als ik om 7.00u de deur open doe en naar de ontbijttafel loop zie ik wel de borden staan maar verder geen brood, melk etc.. Lianne zegt dat we naar buiten gaan. Oké, ook goed. Het is per slot van rekening toch lekker weer. Als ik naar buiten loop staat daar een gigantisch ontbijtbuffet en…. mijn 2 zoons, en 5 wandelvrienden en Cees, de echtgenoot van een van mijn wandelvrienden. Wat een gigantisch leuke verrassing! We genieten van een heerlijk ontbijt in de buitenlucht.

Maar dan is het toch echt tijd om de laatste kilometers naar de Wedren in Nijmegen te gaan wandelen. Het zijn er nog 30. Nog 30 mooie kilometers samen met mijn wandelvrienden, hoe leuk is dat! Loop ik eens niet een dag alleen. De route heb ik vandaag alleen voor het eerste gedeelte aangepast. Ik heb gisteren op het Pieterpad mijn enkel toch vervelend verzwikt en wil dat vandaag niet nog een keer meemaken. Ik heb dus het stuk Pieterpad verruild voor asfalt en ik (we) lopen de eerste 10 kilometer via een fietsroute gedeeltelijk langs de Maas naar Gennep.

In Gennep nemen we de 1e rust. Het is net iets voor 10.00u en we kunnen al op een terrasje zitten en een lekkere kop koffie krijgen bij Xieje. Dat is een café dat werkt met mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Goed dat ook hier ruimte voor is bij deze horeca ondernemer.

Na deze heerlijke pauze in het centrum van Gennep vervolgen we onze route en zullen we eerst een stukje tegen de 50 km route van de 3e dag van de 4-daagse inlopen om vanaf Milsbeek de volledige route te lopen van de 3e dag van de 4-daagse. Voor ons allemaal, behalve Michel, mijn buurman, die dit jaar dus voor het eerste de 4-daagse loopt, een bekende route en bekende beelden. 

Onze 2e rust nemen we bij café “de Oude Molen”. Tijdens de 4-daagse een druk punt aan het eind van Groesbeek en vlak voor dat de Zevenheuvelenweg op wordt gelopen. Maar nu is het lekker rustig en gewoon gezellig met wat wandelaars en wielrenners op het terras die hier ook wat te drinken nemen. Bij vertrek ziet een van de wielrenners mijn vlaggen en roept “Oostenrijk!!”. Ik loop even naar de groep toe en geef hen wat flyers en zeg, “Kijk hier maar eens op wat ik tot vandaag gedaan heb!” Ik loop verder en als ze eenmaal doorhebben wat ik gepresteerd heb krijg ik een groot applaus van ze!

We lopen de Zevenheuvelenweg op waar het nu nog heerlijk rustig wandelen is. Helaas staan de Campers er nog niet omdat een paar jaar geleden besloten is dat die hier niet meer een week van tevoren  mogen staan. Dat is gedaan vanwege de verkeersveiligheid. Anders hadden we hier nu ook een soort van privé toeschouwers gehad. Eenmaal boven bij Berg en Dal is het nog een kilometer of 5 tot aan de Wedren.

Dan, met nog ongeveer 4 kilometer te gaan zie ik daar opeens Ineke langs de weg staan met een spandoek. Wat leuk! Ze loopt de laatste kilometers met ons mee tot aan de Wedren. De straten zijn al goed aangekleed maar natuurlijk is er van de toeschouwers nog niets te zien. Die sparen hun energie voor over een paar dagen, als we hier met 45000 man/vrouw langs komen wandelen. Maar het begint nu echt op te schieten nog maar een paar kilometer en ik heb mijn 1000 km tocht erop zitten. Iets voor 15.00 uur wandelen we de nu nog lege Wedren op. Ik heb het gehaald!!! Natuurlijk staat mijn familie en een aantal bekenden mij op te wachten. Ik heb een gigantisch mooie tijd gehad. Iets om nooit meer te vergeten. De komende tijd zal ik zelf mijn verhalen nog eens gaan nalezen want daar het ik nog geen tijd voor gehad. Volgende week staat het “toetje” nog op het programma. 4x50km bij de 4-daagse van Nijmegen. “The walk of the world”. Ik heb mijn “Walk” er inmiddels opzitten en ga lekker genieten van 2 dagen rust. Ik zal van de 4-daagse ook verslag doen.

Beelden zeggen soms meer dan woorden.

 

 

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

 

11 thoughts on “Dag 34, 14 juli 2018, Afferden – Nijmegen!”

 1. Van harte gefeliciteerd!! Het was heel leuk om elke dag je verhaal te lezen en de mooie foto’s en video te zien. Ik heb bewondering voor je prestatie. Geniet nog van de vierdaagse volgende week, succes! Groeten

 2. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie ,we hebben genoten van je belevenissen onderweg ,
  Veel sucses en plezier volgende week

 3. Respect, wat een prestatie ?
  Ik heb met veel plezier je verslagen gelezen.
  Veel succes met de vierdaagse, doe je er gewoon nog even achteraan !!

 4. Kanjer, ben trots op je! Was leuk om de laatste km’s samen mee te maken. Ik heb ook genoten van je verslagen, ga het missen!

 5. Van harte gefeliciteerd.. Echt een top prestatie. Heb vaak met kippenvel je verhalen zitten lezen. Waar ga je aan beginnen dacht ik eerst, en dan nu nog meteen de 4daagse er achter aan.. Je hebt gekken en gekken. Maar je doet het gewoon.. Hoppekee!! Echt een hele diepe buiging!!! Wie weet tot volgende week in Nijmegen.
  Geniet van je welverdiende rust en alle lieve en leuke mensen om je heen.
  Knuffel van Suus

 6. Van harte gefeliciteerd met deze top prestatie. Genoten van je verslagen en filmpjes.
  Succes met de vierdaagse?

 7. André, van harte gefeliciteerd met je fantastische prestatie!
  Ik hoop dat je vierdaagse ook goed doorloopt. Het was voor mij erg leuk je bij ons langs de spoorlijn in Karlsruhe te ontmoeten, zal ik nooit vergeten.
  Ik wens je voor je toekomst alles goede!

  Dirk PEL

 8. Wat een prestatie! Gefeliciteerd!
  Via Michel werd ik op je tocht en website gewezen en heb ik samen met mijn dochter van 13 die dit jaar voor de 2e keer de Vierdaagse gaat lopen je verhalen en filmpjes gevolgd.
  Succes met de laatste loodjes in Nijmegen e.o. maar dat gaat vast ook lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.