Nawoord, 1000 km Oostenrijk-Nederland + Nijmeegse 4-daagse 2018

Na 6 weken en bijna 1100 km wandelen zit mijn wandelavontuur erop. Ik heb een geweldige en onvergetelijk ervaring gehad. 5 weken wandelen van Oostenrijk naar Nederland en aansluitend de 4-daagse. Ik heb zelf mijn verhalen nog niet gelezen maar ga dit volgende week doen als ik nog ga genieten van een weekje vakantie.

Dank jullie wel!!

Ik heb heel veel leuke reacties gehad op mijn verhalen en ik wil het nu zelf ook nog wel eens ervaren hoe dit avontuur is gegaan. Wellicht dat de verhalen gebundeld worden en in boekvorm zullen worden uitgegeven. Maar hier moet ik nog even over nadenken. Ik wil jullie in ieder geval heel erg bedanken voor alle reacties, likes en donaties. Op afstand genoot ik daar ook enorm van.

Onderstaande foto is illustrerend voor mijn wandeltocht, mooi weer, vaak tussen de weilanden lopend en een pad waar je van te voren niet weet waar het naar toe gaat.

Dit hele avontuur heb ik bedacht om in het jaar dat ik 50 werd (afgelopen januari) een onvergetelijke ervaring neer te zetten. Ik had ook meteen bedacht om er een goed doel aan te koppelen. Uiteindelijk is dat Spieren voor Spieren geworden. Een stichting die zich inzet om voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland die aan één van de 600 spierziekten lijden, een betere toekomst te creëren. Ik heb op deze manier mijn gezonde spieren ingezet en een geweldig mooi bedrag opgehaald, € 13.181,-!!!! De cheque heb ik vrijdag aan Minke Booij, de directrice van de stichting Spieren voor Spieren, overhandigd. Voor diegene die nog willen doneren blijft de donatiepagina voorlopig nog even open staan, in ieder geval nog tot en met december 2018.

Deze 4-daagse heb ik dit keer samen gelopen met Patricia, Martijn en Michel. Voor Patricia de eerste keer de 50 km, nadat ze al 6 maal de 40 km had gelopen en een nieuwe uitdaging wilde.  Voor Martijn de 11e maal de 50km gelopen en voor Michel was het een geheel nieuw avontuur als debutant bij de 4-daagse. Maar ook hij heeft het gehaald. Ik liep voor de 8e keer de 4-daagse. Ik mag inmiddels, vanwege mijn leeftijd de 40km lopen maar ik wil in ieder geval tot en met de 10x de 4×50 km lopen. Daarna zie ik wel wat ik ga doen. Maar zolang de 50 km geen probleem voor mijn lichaam en gezondheid opleverd zal ik die nog wel een tijdje wandelen.

Het was een geweldige week met uitmuntend mooi weer. Voor sommige misschien wat te warm maar ik vond het prima. Er zijn alweer plannen gemaakt voor het samenlopen voor de volgende 4-daagse in 2019! Voorlopig gaan mijn voeten even met vakantie, maar ik zal zeker wel weer aan de wandel gaan vanaf eind augustus of begin september of zo.

Bekijk HIER de compilatie van de tocht van 1000 km van Oostenrijk naar Nederland(Nijmegen)

Nog even wat cijfertjes:

Afgelopen 4 maanden zijn mijn verhalen ruim 52.000 maal bekeken. Het best bekeken bericht is de laatste dag van mijn tocht, dag 34 van Afferden naar Nijmegen met ruim 1700x de meeste bekeken pagina.

 

 

 

 

6 thoughts on “Nawoord, 1000 km Oostenrijk-Nederland + Nijmeegse 4-daagse 2018”

 1. Ik heb van je verhalen genoten , jammer dat ik je niet in Nijmegen heb gezien maar via hier dan
  HELE FIJNE VAKANTIE ??

 2. Bedankt voor je verhalen, ik heb genoten! Jammer dat ik je niet meer gezien heb deze week, maar ook ik wil je een fijne vakantie wensen vanuit Spijkenisse. Ik ga nog twee weken vakantie vieren. Tot ziens

 3. Super André,
  Ik ben trots op je topper
  En gezellig dat ik je toch nog even tegenkwam op de Nijmeegse 4-daagse.
  Veel succes verder en misschien tot volgend jaar. ???

 4. Wat een geweldige prestatie André, we hebben genoten van je verhalen. Een prestatie op zich, buiten het wandelen ook nog elke dag een verslag met foto’s. Maar natuurlijk ook een mooie, blijvende herinnering. Niet alleen voor jou en ons, veel mensen met een spierziekte profiteren mee.
  (Tip: mocht je het niet als boek uit geven, een foto-album bij bv de HEMA is zeker mooi!)

 5. Beste André!

  Toen je voor de Jumbo stond dacht ik: wat nou weer………..
  Daarna ingegoogled en een wereld ging voor mij open!
  Wat een prestatie! En zo goed verwoord en zulke mooie foto’s!
  Ik zie je wel weer in het dorp!
  Hartelijke groet!
  Hans Pouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.