21 oktober 2018, 15 km Snertwandeltocht Voorst

15 km??? Ja dat is voor mijn doen wel wat aan de korte kant. Maar dat heeft een reden. Ik loop eigenlijk al een week met flinke koppijn rond en door positieve ontwikkelingen op kantoor heb ik het megadruk momenteel. Dus toen de wekker vanmorgenvroeg om 6.30u afging was de zin ver te zoeken. Maar toen dacht ik weer aan mijn tocht van afgelopen zomer door Duitsland. Het wandelen geeft je zoveel positieve energie dat ik gewoon moest opstaan en mijn spullen heb gepakt en naar Voorst ben gereden. Alleen omwille van de tijd, heb ik besloten om dit keer een iets kortere tocht te lopen dan normaal. Meestal is dat 20 á 30 km in dit jaargetijde.

created by dji camera

Ik heb er gisterenavond nog wel aan gedacht om mijn Drone in te pakken. Je weet maar nooit of je hier mooie plaatjes mee kan maken. Mijn wandeling zal ik vandaag zonder mijn buurman, Michel, doen. Normaal gesproken lopen we de meeste tochten wel samen maar hij heeft gisteren in Amsterdam City Walk gelopen en is vandaag lekker thuis. Ik was gisteren juist thuis druk in de weer en ga er dus vandaag op uit. Als ik bij Voorst de snelweg A1 afga zie ik in de weilanden een mooie laagje mist hangen. Na een paar kilometer stop ik bij een picknick bankje en pak mijn Drone uit de tas en na een paar minuten ben ik in de lucht en maak een paar mooie foto’s en video. De mist en opkomende zon heeft wat mysterieus!

Aangekomen bij de startplaats wordt ik door een vriendelijke verkeersregelaar een weiland in gestuurd om mijn auto te parkeren. Ik ben in het buurtschap “Klein Amsterdam”. Dit hoort bij de gemeente Voorst. Het is daadwerkelijk vernoemd naar onze hoofdstad Amsterdam. Er zijn 20 huizen en 50 inwoners. En…. ze hebben een eigen volkslied! Het buurthuis “de Diederik” waar ik start, is ruim. Als ik naar binnen wil gaan komt er een bekende naar buiten, Jeanet. Ze leest mijn verhalen regelmatig en heeft mijn wandeltocht van 1000 km op de voet (leuke woordspeling) gevolgd. Maar als ik binnen ben zie ik nog meer bekenden, Rob, die ik zeer regelmatig bij wandeltochten tegenkom (doe je nog wel iets anders dan wandelen, Rob??). En twee plaatsgenoten. Piet en.. tja die naam vergeet ik steeds. Nee, niet de Sint. Zou hij wel willen. Is hij trouwens veel te klein voor.

De start is dus nog redelijk frisjes en ik heb mijn handschoenen meegenomen en kan ik direct gebruiken. Rob heeft de temperaturen van de afgelopen week nog in zijn hoofd en loopt in korte broek. Maar hij komt er wel achter dat het volgende weekend gewoon lange broek wordt en de handschoenen zijn zo vroeg ook geen overbodige luxe. Rob en ik lopen zo een klein stukje samen op. Als wij bij een bord van overstekende koeien komen maken we daar natuurlijk even een foto van. Dat kom je niet dagelijks tegen. 3 dames die hier ook overheen lopen maken er ook een opmerking over en dat zij niet de bedoelde overstekende koeien zijn!! Hierdoor ontstaat er een kort gesprek en komt mijn wandeling van deze zomer voor Spieren voor Spieren ter sprake. Rob neemt het hazenpad en ik verlaag mijn tempo om zo even bij deze dames wat te kletsen. Het gaat over mijn tocht en over de 4-daagse. Na een kleine kilometer ga ik het tempo weer wat verhogen en zeg de dames gedag.

De route gaat door een mooi landschap tussen de landerijen door. De laaghangende zon maakt er een mooi plaatje van. Van te voren wist ik niet of deze tocht veel door onverhard gebied zou gaan en misschien wel door weilanden. Maar gelukkig is dat niet het geval. Stevige bospaden heb ik niets op tegen maar weilanden vind ik maar niets.

Aangekomen bij de rust is Voorst is er een gezellig zitje gemaakt bij een boerderij. De deuren van de deel staan open en daar kan je een heerlijke “speciale aanbieding” bestellen, een klein Amsterdams menu. Die bestaat uit een kom snert inclusief roggebrood met spek!! Het is 10.00u in de ochtend maar het zal mij “worst” zijn (wat is dat toch met de woordspelingen) en ik bestel zo’n speciaal menu. Het smaakt mij heerlijk. De gezellige boerderijkat ziet zijn kans vandaag wel schoon en zal her en der wel wat lekkers mee krijgen.

Aan tafel raak ik weer aan de praat met een stel die gisteren ook in Amsterdam de City Walk hebben gelopen en daar wat minder enthousiast over waren. Tja, de stad en deze tocht zijn toch wel behoorlijke tegenpolen. Maar ik denk dat dat de afwisseling het juist ook weer mooi maakt. Na deze heerlijk rust is het nog ruim 7 kilometer volgens mijn horloge. We lopen al weer snel Voorst uit en komen in een mooi afwisselend gebied met bos, water en mooie lanen. In het water zie ik zelfs een zetel zwanen met hun nog grijze en donzige jonge kroost. De herfst is qua kleur nu wel op zijn top denk ik. De contrasten zijn groot tussen al dat groen, geel, oranje en rood!!

Het laatste stuk loop ik samen met mijn 2 plaatsgenoten. Zij hebben de 20 km route gelopen en zijn iets eerder gestart dan ik. Hun route blijkt net geen 20 km te zijn en die van mij is ruim 16 km. Aangekomen bij de finisch maak ik nog even een mooi shot met mijn Drone vanaf 100 en 200 meter hoogte. Ik Bedank de organisatie voor deze mooie route. Mijn hoofd is weer heerlijk leeg en dat was nou net de bedoeling toen ik vanmorgen twijfelde om op te staan. Volgende week zaterdag staat de Pegasus wandeltocht aan de andere kant van de Veluwe op het programma. Dan weer 30 km als mijn medewandelaars dat ook willen. Maar wie weet pakken we wel de kortere route.

created by dji camera
created by dji camera

Bekijk mijn video HIER

Bekijk alle foto’s HIER

 

 

2 thoughts on “21 oktober 2018, 15 km Snertwandeltocht Voorst”

  1. Hallo André ,
    Fijn dat je weer bent opgeknapt van de wandeling en wat een mooie plaatjes heb je gemaakt.
    Als je het niet erg vind heb ik op onze site kleinamsterdam.tk een link geplaatst zodat meer mensen kunnen genieten van de mooie beelden. Top!

    1. Hallo Riet,

      Ondanks dat ik dit maal een wat kortere afstand voor mijn doen heb gelopen was die afwisselend en de mist maakte de plaatjes natuurlijk extra mooi. Het is geen probleem dat er een link wordt geplaatst naar mijn verhaal/beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.