3 februari 2019, 20 km Winterserie Mill

Na de opening van het jaar op 6 januari is het alweer bijna een maand geleden dat ik aan de wandel ben. Dus het moet maar weer eens gebeuren. Maar in dit jaargetijde zijn er niet zoveel georganiseerde wandelingen. Dus ben ik maar eens op de site van wandel.nl gaan kijken wat er voor wandelingen er worden aangeboden. Aangezien ik niet naar de andere kant van Nederland wil rijden zoek ik in de buurt of in de omgeving van Nijmegen, mijn geboortegrond, en geliefde omgeving om te lopen. Ik wil het liefst iets nieuws verkennen, en zo valt mijn oog op de winterserie van Mill. Een plaats in Noord-Brabant, ten Zuidwesten van Cuijk. Ik krijg vandaag weer gezelschap van mijn buurman Michel. De buurmannen zijn dus weer aan de wandel.

Het is een frisse ochtend met temperaturen dicht bij het vriespunt. Maar het is helder dus hopelijk zal het zonnetje snel zijn warmte aan ons afgeven. We kunnen de auto vlakbij de start parkeren dus we hoeven niet zo ver naar het startbureau. We schrijven in en gaan van start. De route is op papier zéér uitgebreid geschreven maar ook bepeild met de bekende rode, witte en gele bordjes. Nog even voor diegene die hier niet mee bekend zijn, rood is voor rechtsaf, wit is voor rechtdoor en geel is voor linksaf. En dan hebben ze hier er nog wat aan toegevoegd. Op de rode staat een “R” en op de gele een “L” geschreven. Dus wie er nu nog verkeerd loopt is een …….

De route gaat eerst over semi verhard en soms onverharde ondergronden. Dat is nou niet echt mijn favoriete ondergrond maar we doen het er maar mee. Dan horen we dat de eerste rust na een kilometer of 8 weer op dezelfde plek is vanwaar je bent gestart!! Dat is natuurlijk handig voor de organisatie maar ik vind dit nou niet erg aantrekkelijk. Dus na 8 kilometer zijn we alweer terug bij af!! Gelukkig hebben ze dan wel de keuze uit snert of een broodje warme worst. Dan het laatste maar. Ik had bijna de gedachte om de auto maar weer te pakken en naar huis te rijden. Het eerste gedeelte van deze tocht was nou niet erg om naar huis te schrijven. We zijn de bebouwde kom haast niet uit geweest!!! dan maar kopen op het tweede gedeelte. Van wat mede wandelaars horen we dat die route een stuk mooier is.

created by dji camera
created by dji camera

Tja, wat moet ik ervan zeggen. We hebben wat lopen struinen in de omgeving van Mill. We zijn er even uit geweest, hebben 20 km in de benen, ik heb de Drone maar even “uitgelaten” om nog een mooi shot van boven te maken en we hebben in een 8tje gelopen. Ben ik hier enthousiast over? Nee, niet echt. Het was weliswaar heerlijk wandelweer maar deze wandeling ga ik snel weer vergeten.

Bekijk HIER alle foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.