23 maart 2019, voorlopen 15 km route van pinkstertocht 2019

Voor mijn tocht op 1e pinksterdag 2019 moet ik nog de routes van 15 km en 40 km gaan verkennen en voorlopen. Vandaag staat de 15 km op het programma. Ik ga vandaag alleen op pad omdat Michel, de andere helft van Buurman&Buurman, nog wat klusjes in en om het huis heeft te doen. Op zich niet zo erg, 15 km is natuurlijk niet zo’n lange route en dan kan ik mijn eigen tempo lopen. Michel heeft zeker meer kilometers in zijn benen de laatste tijd omdat het mij momenteel aan tijd ontbreekt door een drukke tijd op mijn zaak. Maar voor lopen moet je gewoon tijd maken dus had ik vorige week al besloten dat ik zaterdag ochtend deze tocht zou gaan lopen. De eerste 5 km gaan alle routes over hetzelfde parcours. Maar vanaf 5 km komt de eerste splitsing en gaat de 15 km route linksaf een doodlopende weg in en over een dijkje.

Nieuwsgierige schapen staren mij aan.
Nu nog wat vochtig maar op 9 juni hopelijk droog!
Bijenkasten van imker Désirée Holtkamp in Woudenberg, het Koosterhofje.http://www.hetkloosterhofje.nl
Foto genomen boven privé eigendom van stichting de Boom kijkend richting het valleikanaal.https://photos.app.goo.gl/wX7h5Y3dNzPfXMfA8
klik op de link om de Drone film te bekijken.

Ik heb mij van te voren op dit stukje voorbereid en gezocht of hier gewandeld mocht worden. De route gaat hier namelijk over een stuk privé eigendom van stichting de Boom. Ik kon het niet goed vinden maar ik tref hier een bordje aan met daarop een tekst dat wandelaars vrij toegang hebben. Gelukkig, ik mag hier dus gewoon wandelen. Ik zal de stichting wel inlichten dat er met Pinksteren wat meer wandelaars zullen lopen maar ik ga ervan uit dat ze de natuur met rust laten en géén afval achter zullen laten. Ik neem hier ook even de tijd om mijn Drone op te laten. Ik vlieg richting het valleikanaal waar de andere afstanden langs zullen lopen. Aangezien de Drone nu ruim 400 m van mij vandaan is en de accu niet helemaal vol is haal ik hem snel weer terug.

Als ik het dijkje afloop en een stukje modder heb moeten overwinnen loop ik weer over asfalt richting een weg. Maar voordat ik daar aankom loop ik langs een huis waar veel bijenkasten in de tuin staan. Als ik er een foto van wil maken komt er een meneer naar buiten lopen. We raken aan de praat en wellicht wordt er een extra stop op deze plek ingelast. De vrouw van deze man is namelijk imker. En misschien zijn ze thuis op 1e pinksterdag en kan zij wat van haar hobby laten zien. We zullen zien.

Ik loop weer verder en ik geef mijn vrouw door hoe laat ik bij het geplande rustpunt in Woudenberg ben. Deze route gaat merendeel over asfalt met her een der een stukje zandondergrond. In totaal 2 á 3 km. Maar daarom is deze route ook geschikt voor families met wat oudere kinderen. Niet te zwaar en onderweg op de juiste plekken een rustpunt. De lente is duidelijk begonnen. Onderweg zie ik een eend heerlijk in de zon op één poot in het zonnetje uitrusten en veel lammetjes in de wei.

Na ruim 10 km kom ik bij mijn rustpunt uit, theeschenkerij “Eldorado” langs de Woudenbergse Grift. Een mooie plek. Nu is alles nog rustig en de bloemen en struiken staan natuurlijk nog niet in bloei. Maar dat zal met Pinksteren zeker anders zijn. Ik neem plaats aan een tafeltje en bekijk de mooie inrichting eens goed. Een van de twee zussen die de eigenaars zijn komt bij mij zitten en ik neem mijn plan voor hoe en wat tijdens de tocht met haar door. Dan arriveert mijn vrouw ook en bestellen we wat lekkers van de kaart. Met Pinksteren zal er een speciaal menu naast de gewone kaart worden gemaakt speciaal voor de wandeltocht (en alle andere aanwezigen natuurlijk).

Theehuis Eldorado

Na de koffie bestellen we ook nog maar een lunch. We zijn er toch, zeg maar. De uitsmijter laat ik mij heerlijk smaken en dan ga ik weer op pad voor mijn laatste 4 á 5 km. De route gaat het laatste stuk weer over landgoed Anderstein waar ook de golfbaan huist en waar we vorig jaar ook over hebben gelopen.

Via het centrum van Maarsbergen kom ik weer terug bij restaurant LaPlace. Een geslaagde test voor deze route. Ik zal nu ook contact gaan leggen met een kennis die verkeersregelaars en eventueel EHBO kan regelen. Voor nu ben ik tevreden en moet ik alleen nog de 40 km route gaan verkennen en voorlopen. Die zal ik binnenkort gaan plannen en als er mensen zijn die mee willen lopen dan zijn die van harte welkom. Volgend weekend ben ik te vinden in Zandvoort bij de 30 km van Zandvoort. het zal dan eens een snelle editie worden aangezien ik tussen 16.00 u en 16.30 u alweer bij een verjaardag in Harderwijk aanwezig dien te zijn. Een aangezien ik eerst thuis mij nog moet opfrissen en de rest van de familie moet ophalen wordt het lekker doorlopen geblazen en een vroeg start om 7.30u!!

Bekijk HIER alle foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.