21 jul 2021, Dag 2 van de Alternatieve 4daagse 2021

Traditioneel is de 2e wandeldag bij de 4daagse, de Roze Woensdag. Dus ga ik ook vandaag in het roze gekleed. Nu niet zo uitbundig als in Nijmegen want hier ziet dat er dan toch een beetje raar uit. Men is dat uiteraard niet gewend, dat uitbundige in deze omgeving! Helaas kon Patricia vandaag niet meewandelen, dus moet ik het vandaag zonder haar gezelschap doen. 

Misschien iets teveel klompenpaden voor vandaag

Ik vertrek wel weer om 8.00u om het ritme er een beetje in te houden. Gisteren is het goed gegaan met mijn knie maar op een of andere manier heb ik gisteravond raar gezeten en voelt mijn knie sindsdien niet helemaal je van het. Ik moet het er maar mee doen. De route van vandaag is totaal anders dan gisteren. Ik volg veel paden van de Grebbelinie vandaag en ik loop dan dus veel meer op onverharde ondergrond en zelfs door het weiland. Dat laatste is wellicht een slechte keuze geweest, want ik loop dat weiland al na 2 km op en heb direct zeiknatte schoenen en ik begin mijn knie direct te voelen. Maar ach, wat heb ik nou te zeuren. De kinderen met een spierziekte (het goede doel waar ik mij voor inzet) hebben dagelijks beperkingen en dan loop ik te miepen over een pijntje in mijn knie!! Ik probeer er verder geen aandacht aan te schenken en de pijn te vergeten.

Langs deze route is ook weer veel geschiedenis te zien van vooral de Tweede Wereld Oorlog. Zo staat er op de Groeperkade een kruis ter nagedachtenis aan 5 personen die op 14 november 1944 op die plek zijn gefusilleerd. Wat verderop bij “Het werk aan de Daatselaar” zijn houten beelden geplaatst. Op deze plek komen de Groeperkade en de Slaperdijk bij elkaar. Het verhaal van Fort Daatselaar gaat terug tot het einde van de 18e eeuw!! Lees gerust HIER verder over de geschiedenis daarvan.

Als ik mijn dunne jas heb uitgetrokken vervolg ik weer mijn weg. Ik heb er inmiddels al ruim 9 km op zitten en op ongeveer 13 km heb ik mijn eerste rust. Toch neem ik alvast een banaan omdat ik merk dat mijn energieniveau wat gedaald is. Dan kom ik een “collega” 4daagse loper tegemoet. Wij groeten elkaar en lopen verder. Even verderop het ik leuk moment wat mij toch een beetje aan de echte 4daagse sferen doet denken. Een groep kinderen met een paar begeleiders, maakt speciaal voor mij een erehaag en applaudisseren vrolijk!! Wat een leuk feestje!

Na ruim 13 km kom ik bij mijn 1e rustpunt aan, de Grebbelounge. Hier is ook het Grebbelinie bezoekerscentrum gevestigd. Dat is op dit tijdstip nog gesloten. Het wordt overigens volledig door vrijwilligers gerund. Maar er is genoeg plek, en ik mag een plaatsje uitzoeken. Ik bestel een fris en een lekker stuk citroen-appel kwarktaart. Ik probeer de pauze kort te houden, ik heb nu toch ook geen gesprekspartner dus na ruim 25 minuten ben ik weer onderweg.

Ik laat de Emminkhuizerberg van 22 meter hoogte (what’s in a name) rechts van mij liggen en loop via een woonwijk in het westen van Veenendaal richting het bos van de Amerongse boswachterij. Ik pak daar nu maar een klein stuk van omdat ik al op de 20 km zit en weer langzamerhand richting Scherpenzeel moet wandelen. 

Op 23 km kom ik bij mijn 2e rust bij Bosrestaurant Overberg. Ik ben daar ook wel aan toe omdat mijn knie al dat oneffen terrein toch niet zo leuk vindt. Ik weet dat ze hier een lekkere tomatensoep hebben dus die bestel ik samen met een glas Cola. Het vreemde is dat tijdens de rust mijn knie ook tot rust komt en het er dus op lijkt dat het een inspanningsprobleem is en dus geen slijtage die blijvend is. Dit dan weer voor latere zorg.

Nog maar 2 dagen 30km (=60)

Na ook hier ongeveer 25 minuten gezeten te hebben vervolg ik de route voor de laatste 7 kilometers. Die zijn volledig op het asfalt en dat geeft mijn knie toch wat rust gek genoeg. Opeens waan ik mij toch weer even bij de echte 4daagse. Een kraampje met lekker koele drankjes, is en koek!!! Wat grappig. De laatste  kilometer loop ik nog door het mooie park van Huize Scherpenzeel, wat altijd mooi is om weer terug je eigen plaats in te komen. Morgen staat er ook weer een mooie tocht op de planning en dan weer samen met Patricia en dan doen we weer Monchouette aan en mag de overheerlijke Rabarber-aardbeientaart niet ontbreken. 

Ik besluit mijn tocht met een heerlijk ijsje in het dorp en ga mij voorbereiden op de dag van morgen.

Bekijk HIER de foto’s

1 thoughts on “21 jul 2021, Dag 2 van de Alternatieve 4daagse 2021”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.