20 juli 2021, Dag 1 Alternatieve 4daagse 2021

Aangezien de echte 4daagse voor het 2e achtereenvolgende jaar helaas om bekende redenen geen doorgang kan vinden, loop ik ook dit jaar weer de alternatieve 4daagse. En wel de 4 x 30km. Dat is niet de afstand die ik normaal zou moeten lopen, dat is namelijk minimaal de 4 x 40km, maar omdat ik nog in de opbouw ben na mijn blessures vond ik de 4 x 30 km wel voldoende. 

Vandaag loop ik eens een route van A naar B en geen rondje waarbij je weer uitkomt bij het beginpunt. Deze route loopt van het NS-station Naarden-Bussum naar de Dam in Amsterdam en dan uiteraard nog naar station Amsterdam-Centraal om met de trein weer terug te gaan naar waar ik mijn auto heb geparkeerd.

Dit jaar loop is niet alleen en gaat een van mijn wandelvriendinnen mee, Patricia. De afgelopen 2 “normale” edities, in 2018 en 2019, heeft zijn ook heel stoer met mij de 4 x 50km in Nijmegen gewandeld. Maar vandaag loopt zij dus met mij de 30km naar Amsterdam mee. En de komende dagen waarschijnlijk ook al is dat voor haar nog niet helemaal zeker. 

Zicht op Weesp

Vanaf het station Naarden-Bussum lopen wij al na 1 km het natuurgebied Naardermeer in. Een mooi gebied met weidse uitzichten. Ik heb hier al eens eerder gewandeld en heb destijds ook met mijn Drone mooie beelden gemaakt. Kijk hiervoor maar eens op mijn website www.spierenaandewandel.nl. Vandaag is die niet mee en moet ik het gewoon met mijn handcamera doen. Onderweg komen we al snel 3 dames tegen die nieuwsgierig naar de vlag die ik meedraag vragen. We hebben hun dus uitgelegd dat het de 4daagse vlag is en dat de alternatieve 4daagse vandaag begint. We wensen elkaar een fijne wandeling en gaan weer verder. 

De omgeving is voor Patricia trouwens vertrouwd omdat ze zelf in Kortenhoef woont en haar schoonouders hier om de hoek wonen. Dus over deze omgeving hoef ik haar niet veel te vertellen. Het is voor mij de afwisseling die deze route interessant maakt. Het is dan wel geen boswandeling, 98% is asfalt, maar de omgeving is telkens weer anders. Van natuurgebied, waterpartijen, klein bos, historische stadsgezichten tot en met onze hoofdstad Amsterdam! 

In Weesp hebben wij na 10 km onze 1e rust. Bij een bakker haal ik wat lekkers en gaan dat op de rand van de kade op zitten peuzelen. Omdat Patricia hier ook nog een lekkere ijssalon weet, gaan we daar een lekker ijsje voor onderweg halen. Uiteraard loopt dat niet makkelijk met een bakje en een lepeltje al wandelend het ijsje weg te werken maar we hebben lang genoeg gezeten dus we moeten nu wel even door. 

We lopen een klein stukje langs het water “Smal Weesp” om dan uit te komen bij het Amsterdam-Rijnkanaal om daar uiteraard over heen te lopen. Aan de andere kant van het water aangekomen lopen we verder via Driemond langs de Gaasp om dan bij Amsterdam-Zuidoost in de Bijlmer uit te komen. Nou ja, niet inde Bijlmer, maar ernaast. En daar is het nog verrassend groen!! Hier ligt een strook bos en heet “ de Bijlmerweide”. 

Via een industrieterrein bij Diemen-zuid lopen we de ringweg A10 onderdoor. Daar zijn de betonnen pilaren met verrassend mooie kunst geverfd. De soms walgelijk lelijke graffiti heft hier plaatsgemaakt voor echte kunst!! Werkelijk schitterende plaatjes. We lopen verder langs het water op de kade om even verder bij een sportcomplex hopelijk wat te kunnen rusten. We zijn de 20 km inmiddels ruim gepasseerd en kunnen wel even wat pauze gebruiken. Helaas is de accommodatie van “ASV Wartburgia” momenteel gesloten. We lopen daarom nog even verder en na 1 of 2 km lopen we langs de Amstel en pakken daar de eerste de beste horeca gelegenheid.

Dat hadden we misschien beter niet kunnen  doen want dit was een iets te sjieke tent die waarschijnlijk niet op ons zat te wachten. Het drankje duurde al ruim 1 kwartier en toen moesten we de kaart ook nog krijgen. Dus wij hebben het vocht maar afgerekend en zijn toen verder gaan wandelen naar ons eindpunt, de Dam in het centrum van Amsterdam. Na ruim 6 uur en 30 minuten wandelen kwamen we daar aan. Na even een korte foto met het monument op de Dam op de achtergrond zijn we direct naar het Centraal Station gelopen om de trein naar ons beginpunt terug te nemen. Het was een schitterende dag om deze 1e dag van de alternatieve 4daagse mee te beginnen. Morgen loop ik 1 dag alleen, donderdag sluit Patricia weer aan. Ik zal morgen in mijn eigen omgeving blijven om de 30km te volbrengen. 

Bekijk HIER de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.