Mag ik mij even voorstellen?

Hallo, mijn naam is AndrĂ© van de Hoef. Geboren in Nijmegen, 50 jaar en woonachtig in Scherpenzeel in de Gelderse Vallei en de mooie omgeving van de Amerongse berg. Om de dagelijkse hectiek als eigenaar van een hypotheek en verzekeringskantoor wat tegenwicht te geven, wandel ik vaak. Net zoals zoveel mensen die hun hoofd willen leegmaken en gelijk hun spieren willen gebruiken. Die even de hond gaan uitlaten, een ommetje in de werkpauze of gewoon zoals ik, lekker in het weekend een stuk gaan wandelen in de natuur of georganiseerde wandeltochten opzoekt. Je spieren gebruiken doe je al vanaf dat je jong bent.

In het dagelijks leven ben ik eigenaar en adviseur van een hypotheek en verzekeringskantoor in Scherpenzeel. Ik vind dit leuk maar vooral dankbaar werk. Waar de meeste mensen tegenop zien van het doorgronden van de moeilijke verzekeringstaal tot het op de juiste wijze indienen van een schade, vind ik en mijn medewerkers juist een uitdaging om het tot een goed uiteinde te brengen. Maar natuurlijk moet ook ik het werk af en toe eens los laten en dat doe ik dus door te gaan wandelen.

Inmiddels is de 4-daagse van Nijmegen sinds 2011 een vaste “vakantie”week voor mij. Waar de 1e en misschien de 2e editie nog wel een uitdaging was, is het nu een week van vooral veel wandelvrienden ontmoeten, veel lol hebben en genieten van de vele duizenden mensen langs de kant die ons aanmoedigen om deze tocht tot een goed uiteinde te brengen.

In het jaar dat ik 50 jaar werd, 2018, had ik bedacht dat ik iets bijzonders moest doen. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen. Ik heb daarom een soort eigen pelgrimstocht bedacht. 1000 km wandelen vanaf Serfaus in Oostenrijk naar Nijmegen, mijn geboortestad en natuurlijk de 4-daagse stad!

Op deze website wil ik u mee te laten beleven wat ik zoal meemaak tijdens mijn wandeltochten. De voorbereidingen en natuurlijk ook de tocht zelf van 11 juni 2018 t/m 14 juli 2018 en aansluitend de 4-daagse. Op de laatste dag van de 4-daagse is de cheque met het totaal opgehaalde sponsorbedrag uitgereikt aan Minke Booij, de directeur van Spieren voor Spieren. Helaas was mijn ambassadeur Lynn Swart met vakantie en kon zij niet bij die uitreiking aanwezig zijn. Zij heeft zelf een spierziekte en is dus mijn ambassadeur voor deze tocht. Lees haar verhaal HIER.