Even voorstellen!

Hallo, mijn naam is AndrĂ© van de Hoef. Geboren in Nijmegen, in het jaar 1968 en woonachtig in Scherpenzeel in de Gelderse Vallei en de mooie omgeving van de Amerongse berg. Om de dagelijkse hectiek als eigenaar van een hypotheek en verzekeringskantoor wat tegenwicht te geven, wandel ik vaak. Net zoals zoveel mensen die hun hoofd willen leegmaken en gelijk hun spieren willen gebruiken, die even de hond gaan uitlaten, een ommetje in de werkpauze of gewoon zoals ik, lekker in het weekend een stuk gaan wandelen in de natuur of georganiseerde wandeltochten opzoekt. Je spieren gebruiken doe je al vanaf dat je jong bent.

In het dagelijks leven ben ik eigenaar en adviseur van een hypotheek en verzekeringskantoor in Scherpenzeel. Ik vind dit leuk maar vooral dankbaar werk. Waar de meeste mensen tegenop zien van het doorgronden van de moeilijke verzekeringstaal tot het op de juiste wijze indienen van een schade, vind ik en mijn medewerkers juist een uitdaging om het tot een goed uiteinde te brengen. Maar natuurlijk moet ook ik het werk af en toe eens los laten en dat doe ik dus door te gaan wandelen.

Inmiddels is de 4-daagse van Nijmegen sinds 2011 een vaste “vakantie”week voor mij. Waar de 1e en misschien de 2e editie nog wel een uitdaging was, is het nu een week van vooral veel wandelvrienden ontmoeten, veel lol hebben en genieten van de vele duizenden mensen langs de kant die ons aanmoedigen om deze tocht tot een goed uiteinde te brengen.

In het jaar dat ik 50 jaar werd, 2018, had ik bedacht dat ik iets bijzonders moest doen. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen. Ik heb daarom een soort eigen pelgrimstocht bedacht. 1000 km wandelen vanaf Serfaus in Oostenrijk naar Nijmegen, mijn geboortestad en natuurlijk de 4-daagse stad! De opbrengst van deze wandeling kwam ten goede aan Spieren voor Spieren. Waarom?? Nou vanwege het simpele feit dat er 20.000 kinderen met spierziekten in Nederland zijn. Voor hun is bewegen niet de normaalste zaak van de wereld, maar soms een dagelijkse overlevingstocht. Ik wil daar mijn gezonde spieren graag voor inzetten!!

Inmiddels organiseer ik een jaarlijkse wandeltocht met Pinksteren en de opbrengst gaat naar deze stichting. Op deze website vinden jullie daar alle informatie over en kunnen jullie daarbij meegenieten van mijn wandelbelevenissen. Ook alle belevenissen van de mooie tocht van Oostenrijk naar Nederland in 2018 kunt u hier teruglezen(kijken).