Dag 3 van de 4-daagse 2017

Vandaag dag 3 van de 4-daagse.

De verwachting was dat de weergoden ons vandaag flink te grazen zouden nemen. Bij de start was het ook meteen raak. 2 minuten voor 4 uur begon het te regenen. Wat een timing!!! De bui duurde een kleine 50 minuten. Maar het ging genoeg tekeer om er flink nat van te worden. Niet echt een perfecte start van de dag. Ik had natuurlijk mijn regenponcho meegenomen maar ook mijn regenhoezen om mijn schoenen zo veel mogelijk droog te houden. Mijn wandelmaatjes liepen door toen ik mijn hoezen aantrok. Dit duurde een minuut of 3 á 4. Maar om dat gat weer dicht te lopen was ik ruim een uur bezig. Inhalen is niet heel gemakkelijk en natuurlijk staan mijn wandelmaatjes ook niet stil.

Nadat ik ze heb bijgehaald lopen we gezamenlijk verder. Via Malden, Molenhoek, Mook en langs de mooie Mookerplas. Ik kom in gesprek met een dame, Corjanne. Ze loopt de 4-daagse voor de 1e keer. Maar dan wel meteen de 50km terwijl zij dat niet hoeft te doen voor het behalen van het vierdaaagse kruisje. 4x 40km is voor haal voldoende. Ze verteld vrolijk verder en zegt wel dat ze niet zoveel heeft getraind vanwege het bij velen bekende tijdsprobleem. Het trainen van lange afstanden kost veel tijd en in het geval van Corjanne is dat met kleine kinderen gewoonweg vaak niet te combineren. Verder gaat het lekker zegt ze

Bij onze pauzeplek op 19 km blijkt dat we precies op tijd zijn. De hemelsuizen gaan open. We besluiten om de buien, de wij en velen met ons op buienradar volgen, af te wachten om zo natte voeten te zoveel mogelijk te voorkomen. Na deze lange rust lopen we via Gennep en Ottersum naar de 2e pauze. Als je deze dag nog een ander thema zou willen meegeven dan de Zevenheuvelen dan is het wel ‘Leef’. Niet om het minste dat je je leven moet leven omdat het zo voorbij kan zijn. Maar waarom ik dit thema zou kiezen is dat het liedje ‘Leef’ van André Hazes jr. wel 25x uit de speakers galmt onderweg. Het wordt dan wel weer door alle aanwezigen op dat moment, de toeschouwers èn wandelaars luidkeels meegezongen.

Zo gaan de kilometers ongemerkt voorbij. Voor we het weten in we en ook al bij de 2e rust. Hier nemen we weer een lekker soep en eten ons eigen meegebrachte broodje op.

Na deze rust beginnen de kuitenbijters, de heuvels worden alleen maar steiler. Maar het weer klaart op en de poncho’s en overige regenkleding kan worden opgeruimd. Het wordt zelfs lekker warm. Overigens liepen we in Milsbeek we weer het nieuwe stuk parcours wat ook vorig in de route was opgenomen. Ik hoopte al dat dit een blijvertje zou zijn. In Oosterbeek hebben we een apart moment. Twee van die grote opblaaspoorten waar we onderdoor moeten lopen van HI-TEC begeven het, de stroom is waarschijnlijk uitgevallen zodat de blowers het niet meer doen. Wat moeten ze omhoog houden om er onderdoor te kunnen en dan zijn die lege stuk plastic behoorlijk zwaar!!

Nu is het nog maar een km of 11 naar de finish. Hier heb ik weinig foto’s genomen omdat mij de inspiratie voor ontbrak omdat ik nieuwe en andere foto’s wilde maken dan andere jaren. Ik kom  wel weer zonder blaren, ondanks de regen, deze dag door. Op naar de laatste dag

 

Bekijk hier alle foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.