Wanda Wandelt, 21 september 2019, 15 km wandeling “de Blauwe kamer”.

Vandaag is er een grote wandeltocht in Amsterdam. De dam tot damwandeltocht. Normaal loop ik die ieder jaar. Maar dit jaar heb ik gekozen om eens dichter bij huis te blijven en een georganiseerde wandeling van Wanda mee te wandelen. Omdat die tocht ook nog eens in Rhenen is, is dat lekker dichtbij voor mij.

15 km, dat is voor mij normaal gesproken een “opwarmertje”. Maar nu is dit voor mij een flinke opgave. Waarom? Sinds eind mei loop ik met een blessure aan mijn rechterenkel. De 4-daagse nog wel mee uitgelopen maar daarna is het alleen maar erger geworden ondanks de diverse fysiotherapie en massages. Uiteindelijk zal blijken dat dit voorlopig mijn laatste wandeling zal zijn. De blessure moet eerst volledig genezen zijn voordat ik weer aan de wandel ga.

Rhenen

Wanda maakt voor deze tochten altijd gebruik van een voorinschrijving zodat zij weet hoeveel en wie er komen. Er is ook een maximaal aantal deelnemers, 16. Vandaag is dat er 1 meer maar dat mag de pret niet drukken. We hebben ons verzameld op de parkeerplaats van het station bij Rhenen. Vanaf daar vertrekken we richting de uiterwaarden over de brug naar de andere kant.

Nadat we de brug over zijn lopen we direct de uiterwaarden in. Een schitterend gebied genaamd “de Blauwe kamer”, ligt voor ons. Mijn enkel vindt het al wat minder leuk, de zachte en vooral oneffen ondergrond is niet bevorderlijk voor mijn enkel.

Na 5 kilometer een korte pauze.

Na 5 kilometer nemen we even een pauze. Kan ik mijn Drone even de lucht in laten. Onderweg had ik al een paar leuke gesprekken, maar nu zijn ze allemaal wel een beetje nieuwsgierig. Onderweg komen we ook nog wat te weten over de Romeinse tijd!!

Met een pontje steken we de Rijn over naar de andere kant en lopen daar de Grebbeberg op. Een mooi uitzicht over de uiterwaarden en het gebied waar we zoeven daarvoor hebben gewandeld. In het gebied waar we hebben gewandeld tref je ook Konikpaarden en runderen waarvan ik de naam even niet weet, aan. Een mooi natuurgebied om te wandelen en om wat geschiedenis op te doen.

We lopen ook langs en over het Militair Ereveld Grebbeberg. Hier liggen ruim 800 militairen en 1 burger die zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkend gezicht. We staan hier natuurlijk even bij stil.

Ik maak onderweg nog een paar mooi foto’s. Het weer werkt vandaag ook goed mee om er zo lekker van te kunnen genieten. Daarom strijken we aan het eind van de wandeltocht nog even neer op het terras van een horecagelegenheid en nemen een frisse versnapering.

Drone foto van de wandelgroep

Voorlopig zal ik even niet meer wandelen. Dus er volgen ook even geen wandelverhalen van mijzelf. Ik zal ondertussen deze website nog een beetje aanpassen zodat deze voor de Pinkstertocht van 2020 optimaal is ingericht.

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.