Dag 1 van de 4-daagse 2017

Eindelijk!!! Dag 1 van de 4-daagse is aangebroken. Nadat ik rond een uur of 3.00 ’s nachts een voortreffelijk ontbijt heb gehad, worden we met de eigen busdienst van de sporthal naar Nijmegen gebracht. Een tochtje van net iets meer dan 15 minuten. Na aankomst loop ik naar de afgesproken plek en ontmoet daar Martijn en Sander. Mijn 4-daagse wandelmaatjes van de afgelopen 4 jaar. Dit jaar starten wij van een van de 4 andere startpootjes dan wij normaal doen. Omdat vorig jaar is gebleken dat wij wel erg lang moeste wachten voordat wij daadwerkelijk weg konden. En het klopt, dit jaar waren wij 10 minuten eerder weg.

De route van dag 1 is door de 4-daagse organisatie omgedraaid. We lopen de route dus in tegengestelde richting dan we normaal gewend zijn. En nadat ik de 40km route vorige week al had gelopen als verkenning moet ik toegeven dat dit al veel eerder had moeten gebeuren. Dit is een verbetering voor de doorstroming. De belangrijkste reden om dit te doen zijn de veiligheidsmaatregelen. De ambulance en andere medische en nooddiensten hadden problemen om de Oosterhoursedijk bij calamiteiten goed te bereiken zodat de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd kon worden.

Nadat wij de dijk nu veel sneller af zijn dna normaal lopen we over brede wegen richting Elst waar wij onze eerste rust houden. Onderweg komen we ook nog Michel tegen en die ken ik nog van een aantal eerdere tochten. Hij loopt verder met ons mee.  Bij de rust eten we een heerlijke tomatensoep met BALLEN. We blijven niet te lang zitten want het wordt langzaam aan toch drukker op het parcours. We vertrekken na een minuut of 30 weer en vervolgen onze tocht.

Eigenlijk is er over het stuk tot de volgende rust in Huissen niet al teveel te vertellen omdat er weinig speciaals gebeurd. In Huissen nemen we weer een tomatensoep maar hier duurt het helaas erg lang voordat we die krijgen. Hij smaakt daarentegen heerlijk.

Na de pauze in Huissen gaan we verder richting de finish. Onderweg komen we nu echter nog wel een paar aparte taferelen tegen. Waaronder een man die een soort yoga doet door een vrouw met zijn voeten omhoog te houden en de 4-daagse kat, Nigel! Hoe lang deze kat rustig blijft zitten weet ik niet maar in ieder geval kun je die makkelijk aaien en zie ik hem elk jaar weer. Ook 2 dames die zich altijd in een opvallende kledij steken zien we elk jaar terug.

Vlak voor de finish kom ik nog Bert van der Lans (84 jaar) tegen en zet hem nog even op de foto. Hij loopt dit jaar voor de 70e keer de 4-daagse, een record. Om 14.30u lopen we Wedren weer op en melden we ons af en ontvangen de startkaart voor dag 2.

Ik neem op de Wedren nog een heerlijke beker met vers fruit en ga dan richting te verzamelplek waar ons eigen transportdienst ons komt ophalen. Bij aankomst in de sporthal krijgen we een heerlijke koud drankje en stuk taart aangeboden. Dat is nog eens service. Ik constateer dat mijn voeten het doorstaan hebben en ga mij opmaken voor dag 2. De weersverwachting zegt ons dat het een zéér warme dag wordt.

Klik hier voor alle foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.