Sint Nicolaas wandeltocht 20 km te Leusden, 2 december 2017

Vandaag heb ik een tocht op het programma staan die lekker in de buurt is, niet te lang en met aardig wat bekenden om samen mee te lopen. Alle ingrediënten dus aanwezig voor een leuke tocht. Maar, ondanks deze goede mix van alle juiste ingrediënten was het uiteindelijk toch een wandeling die niet speciaal in mijn geheugen gegrift zal blijven. Het was een sombere dag. Daardoor was het wereldje klein en was alleen daarom al niet erg uitdagend om veel leuke en mooie foto’s te maken. Omdat het ook een route veel door het bos is kom je na elke bocht toch ook weer veel van hetzelfde tegen. Best een uitdaging dus om toch nog wat leuke plaatjes te schieten.

Aan het wandelgezelschap zal het niet liggen. Ik loop met 6 personen die ik regelmatig op mijn tochten tegenkom of samen me loop. Nee, het zijn vandaag gewoon de omstandigheden die het niet tocht een bijzondere tocht maken. Maar eigenlijk is de naamgeving van de tocht wel van dien aard dat je iets mee kunt. Ik heb vanmorgen maar besloten om een zwarte pieten muts uit de verkleedmand gehaald zodat ik toch iets toevoeg aan de dag. Mijn buurman  Michel loopt met een kleine versie van “de Staf” in zijn rugzak dus dat matcht goed bij elkaar. Voor de start heb nog mijn een na laatste speculaaskoek aan een “fan” mogen overhandigen. Bedankt Kiki voor je steun!! De laatste zal ik na de finish aan Ineke geven die vandaag ook samen met ons meewandelde.

 

Het was ook best koud vandaag. Dus dan maar proberen om het tempo erin te houden om zo warm genoeg te blijven. Door de mist kwam het kwik nauwelijks boven de nul graden uit.  Maar gelukkig lukt het aardig om het tempo boven de 5,5 km /u te houden, ondanks de soms oneffen ondergronden. Deze tocht is met helder weer en een lekker zonnetje volgens mij veel mooier omdat je dan meer kan zien van de mooie omgeving. Ik houd dit in gedacht om later in het voorjaar nog eens te wandelen en dan weer eens een nieuwe route uit te zetten met wat nieuwe eet/drinkgelegenheden erin. Maar gelukkig is de pauze op ongeveer de helft van de route op de bekende plek bij het terrein van de YMCA waar ze de vuurkorven al hebben aan staan. Daar wacht ons een lekkere rust op bankjes met een deken. Hier hebben ze tenminste heerlijke WARME koffie en soep MET de mogelijkheid om een gebakje te nemen. Dat was vorige week wel anders.

Nadat ik de heerlijke warme tomatensoep met ballen heb verorberd is het nog even tijd om het bekende drankje om 11 uur te nuttigen. Een onbekende wandelaar die hier ook pauzeert wil ook graag van ons drankje proeven. Ik heb dit keer een lekkere zoute winter bittertje bij me. De naam “bittertje” is wat teveel omdat het wat naar Amaretto smaakt maar dat gaat er prima in met deze temperatuur!  Tegenover mij zie ik een bekende uit mijn woonplaats zitten en daar raak ik kort mee aan de praat over mijn wandeltocht in 2018. Spontaan geeft zij mij ruim 5 euro! Bedankt Anske! De laatste bijna 8 kilometers lopen we ons weer warm, want we zijn behoorlijk afgekoeld en het duurt echt wel weer even voordat ik warme handen heb gekregen. Na iets meer dan 4 uur wandelen en 1 pauze, komen we weer terug bij ons startpunt en genieten we binnen nog na met een lekkere bak snert die ons door de organisatie wordt aangeboden. Nadat ik de laatste speculaaspop aan Ineke heb gegeven keren de wandelpiet en Sint voor vandaag weer huiswaarts. De komende tijd zal ik naast de wandelverhalen ook wat videoverhalen plaatsen van de voorbereidingen “achter de schermen” laten we maar zeggen. Hoe komt nou zo’n tocht tot stand? En waar moet je allemaal rekening mee houden. De volgende tocht is nog niet gepland maar ik heb al verhalen gehoord dat er over 2 weken wat wandelvrienden gaan lopen maar op 2 verschillende plekken. Dat was dus kiezen. Misschien is dobbelen wel de leukste manier om dit “onpartijdig” te doen. We zullen zien.

 

Klik HIER voor alle foto’s.

1 thoughts on “Sint Nicolaas wandeltocht 20 km te Leusden, 2 december 2017”

  1. Het was mij weer een waar genoegen om wat kilometers met jullie op te trekken! De speculaaspop is al voor de helft opgepeuzeld door mijn familie, lekker!!
    Groetjes en tot ziens bij een volgende gelegenheid! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.