Dag 5: Oy-Mittelberg – Friesenhofen 32 km

Vandaag is mijn laatste dag van het 1e blok van de in totaal 6 die ik ga lopen. De etappe van vandaag begint eerst met een korte treinreis. 3 haltes. De reden hiervan is dat er geen wandelroute is om veilig lopend naar Sulzberg te komen zonder dat je gigantisch moet omlopen. Vanaf daar kan ik weer gewoon te voet verder. Na de gerustellende wandeldag van gisteren, dat mijn voet heel snel hersteld, heb ik gisterenavond heerlijk gegeten. Tot nu toe was dit het lekkerste eten wat ik geserveerd heb gekregen. En lekker warm. Zo direct uit de keuken op tafel! De schnitzel vers bereid. Ik bedoel daarmee, dat hij niet kant en klaar uit de koelkast komt. Nee, vers en platgeslagen vlak voordat ie de pan ingaat. En dat kan je proeven, supermals!

Zoals gezegd, eerst een stukje met de trein. In Sulzberg stap ik uit en begin aan mijn wandeling. Vandaag dus ongeveer 28 km omdat de eerste 9,5 km met de trein zijn gegaan. De weersvoospelling is voor vandaag weer prima. 2 á 3 graden warmer dan gisteren. Half bewolkt en weinig wind. Wat wil je nog meer. Nou een mooie wandelomgeving. En die heb ik gehad vandaag. Nadat ik uit de trein ben gestapt moet ik toch nog 500 m over de drukke weg met een smalle berm. Maar daarna loop ik weer het mooie landschap in met de mooie smalle boereweggetjes.

Het is mij trouwens opgevallen dat veel boeren hier hun landbouw hebben ingeruild voor de zonne-energie. Sommige percelen staan helemaal volgebouwd. Maar voor de rest blijft het een schitterende omgeving. En en het weer werkt daar natuurlijk goed aan mee. Bij het maken van de route had ik op deze dag al een vraagteken gezet bij het oversteken van een rivier. Ik kon niet goed zien of ik nou wel of niet over een bedrijventerrein zou gaan lopen. Nou, wel dus. Een waterkrachtcentrale en ik moet volgens de persoon die ik aanspreek of ik er toch overheen kan eventueel met begeleiding, maar 300 m verderop de brug over. Ja niets 300 m, ruim 700!! En dat dus heen en weer. Dat is 1,4 km extra. En dan loop ik tot overmaat van ramp ook nog eens verkeerd zodat het ruim 2 km extra is. Nou ja, dat kan er nog wel bij, het is niet al te ver vandaag. Gelukkig kom ik langs een Aldi en ik bedenk mij geen seconde en ga naar binnen om 2 heerlijke bananen en een pak vruchtensap te kopen. Heerlijk!

Op mijn 1e rust, na 12 km, in een bushokje waar overigens geen bus langs komt, kan ik heerlijk in de schaduw zitten en weer mijn dagelijkse ritueel doen. Na deze rust gaat de weg direct steil omhoog met een stijgingspercentage van 15%. Ik pak direct mijn stokken en hou het tempo lekker laag. Ik heb tijd genoeg. Eenmaal boven is het uitzicht weer fenomenaal. Hier wil ik wel een vakantiehuisje hebben denk ik. Maar goed dat is misschien voor een andere keer. Nu eerst die bijna 30 km overbruggen. De route gaat nu over een iets drukkere weg waardoor ik af en toe de berm in moet voor tegemoetkomend verkeer. Maar na 19 km komt echt het saaiste stuk tot nu toe. Ik moet langs een doorgaande weg(ik kon het niet anders dan zo plannen) en loop regelmatig in de berm. En dat ruim 8 km lang. Onderweg moet ik hier ook nog een pauze zien te houden. Gelukkig is er een stuk waar snippers hout worden gedropt en daar liggen en paar grote keien waar ik op kan gaan zitten. Net een stukje van de weg vandaan. Maar wel in de volle zon. Als ik weer verder loop kom ik langs een weiland waar een paar zéér nieuwsgierige koeien staan. Ze lopen een stuk met mij mee langs het hek!

Hierna gaat de weg verder en uiteindelijk loop ik een stuk van 4 km door een bos over een landweggetje. Daar valt ook mijn internet weg dus moet ik het zonder mijn GPS navigatie doen en pak ik de kaart op PDF erbij. Aangezien de weg recht toe, recht aan is, loop ik hier niet verkeerd. Op deze weg zit ook een glasmakersgehucht en museum. Het valt wat tegen dus hier hoef ik morgen, op mijn vrije dag niet perse heen. Uiteindelijk kom ik na 7 uur wandelen(inclusief pauze) bij mijn adres aan. Het is 16.30u en er staat dat ik mij pas kan aanmelden vanaf 17,00u maar er komt iemand als ik aanbel. Dus dat doe ik. Een vriendelijke mevrouw doet de deur open en is verbaasd dat ik wandelend ben gekomen. Ze loopt mij  voor naar mijn kamer. En dat is een leuke verrassing!

Een kamer met een terras en een zitje!! Hier kan ik mij best vermaken op mijn vrije dag. Als ik mij opgefrist heb en snel even alle was heb gedaan loop ik naar de gezamenlijke ruimte. Ik ga lekker buiten in het zonnetje zitten. Ik kan daar een heerlijke maaltijd bestellen. Op aanraden van haar bestel ik het plaatselijk gerecht, Schwäbische Maultaschen mit Salat. Om je vingers bij op te eten. Was het gisteren lekker, vandaag nog beter. En dan ook nog een heerlijke wijn erbij, het kan niet op. Als ik bijna klaar ben komt er nog een gast bij en de gastvrouw stelt haar aan mij voor. Omdat we allebei alleen zijn wil zij ons morgen uitnodigen om mee te gaan naar een lunch bij een boerderij. Prima toch! Hoef ik geen invulling meer te bedenken voor mijn vrije dag. De dame ik kwestie blijkt hier te zijn omdat haar zoon voor het eerst 8 dagen met kamp is. Hij is 11 jaar en heeft Diabetes en vindt het wel spannend  dat hij zo lang weg is, dus is mama, als er wat gebeurd, dicht in de buurt. Want ze komen uit Düsseldorf.

Nu snappen jullie meteen waarom dit verhaal wat later is geplaatst. Ik kwam vrij laat binnen en direct aan het eten gegaan en aan de praat geraakt en zodoende is het wat later geworden. Morgen staat dus een vrije dag op het programma maar ik zal kijken of ik ook hiervan wat op papier kan zetten. Waarschijnlijk ga ik morgenavond ook nog via een liveverbinding nog wat promotie maken voor Spieren voor Spieren op een verjaardag bij een vriend van mij in Malden!! Hou het dus in de gaten!

Klik HIER voor de video

Klik HIER voor alle foto’s

2 thoughts on “Dag 5: Oy-Mittelberg – Friesenhofen 32 km”

  1. Leuk weer om te lezen en de foto’s te bekijken. Heb je ook het idee dat je op vakantie bent? Dat hoop ik tenminste. Fijn weekend verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.