Dag 16, 26 juni 2018, Rülzheim – Neustadt an der Weinstrasse

Vandaag alweer de laatste dag van mijn 3e wandelblok. En weet je wat zo leuk is? Je hebt de hele dag de tijd om over van alles na te denken. Zo bedacht ik mij vanmorgen na de start een leuk stukje om mee te beginnen. Je snapt het al, helemaal kwijt wat ik wilde vertellen. Misschien schiet het mij morgen nog te binnen. Wat ik wel weet is dat ik zowel maandag als vandaag ben vergeten om even naar mijn kantoor te bellen. Zegt dat iets? Ja, dat ik het kantoor wel even losgelaten heb. Maar ik heb mijzelf beloofd dat ik het morgen niet ga vergeten. Ik ben dit keer sowieso wat later met het schrijven met mijn verhaal. Normaliter begin ik daar al aan het eind van de middag mee. Nu is het pas 20.30u als ik ermee begin.

Op de achtergrond zie je de heuvels van het Pfalzer Wald al liggen.

Ik vertrek iets later, zo rond 7.30u. Het ontbijt was pas om 7.00u. Maar dat geeft vandaag niet zoveel omdat het nagenoeg een “vlakke” etappe is. 190 m omhoog en 85 m omlaag. Ik eindig ongeveer op 190 m boven zeeniveau. Tot mijn eerste pauze gebeurt er eigenlijk niet zoveel. Een vlinder hier, een ooievaar daar, voor ik het weet ben ik 11 km verder en zoek ik een bankje op voor mijn 1e pauze. Vol in de zon maar omdat het nog vroeg is, zo tegen 10.00u, is het nog niet al te warm dus is het nu prima zo.

Na de pauze komt er een wielrenner met een bakkie achter zijn fiets naast mij fietsen en vraagt waar ik naartoe onderweg ben. Ik stop en ga bij hem staan aan de andere kant van de weg. Hij heet Achim Gerstäcker. En hoezo uitdaging? Hij doet een rondje Duitsland op de fiets. 4000 km in 35 dagen!!! Nou dat is een leuke foto van twee sportievelingen die wel van iets geks houden. Ik zeg hem alleen dat dit voor mij zéér waarschijnlijk een eenmalige actie is maar hij doet dit vaker. Kijk maar op zijn website www.radtouren-sportlich.de

Hij begint morgen aan zijn laatste etappe. Ik moet er nog 18 na vandaag. Nadat we weer onze eigen weg zijn gegaan, is het voor mij duidelijk in wat voor een streek ik wandel. Wijngaarden in overvloed. En dat is logisch. Aan de linkerkant zie ik constant de heuvels van het Pfalzerwald liggen. Die liggen ten oosten van mij. Ze zijn noord-zuid gericht. Dat betekent dat deze heuvels/bergen, want ze zijn op sommige plekken 500 tot 600 meter hoog, de weersinvloeden uit het westen tegen houden. De meeste regen valt aan de westkant van die bergen en aan de oostkant is het droog en zonnig!!

Voor mijn 2e rustpunt zoek ik nu wel een mooi plekje uit in de schaduw en die heb ik gevonden in Lachen (whats’s in a name). Hier neem ik ook weer rustig de tijd. Vanaf hier is het nog een kleine 10 km dus binnen 2 uur lopen naar mijn hotel. Onderweg kom ik nog een paar fietsers tegen waarvan een paar Nederlanders opeens roepen, “hup Holland hup”. Tja, waarschijnlijk géén voetbalkenner. En die Oostenrijkse vlag deed ook geen belletje gaan rinkelen denk ik. Als ik Neustadt an der Weinstrasse binnenloop wordt er daar aan de rand flink gebouwd. Maar er lag hier toch een wandelpad? Ja lag. Dat is nu bouwterrein. Gelukkig doet het internet hier wel redelijk dus via Google Maps kom ik er wel weer uit maar kost wel weer wat extra kilometers. Na ruim 7 uur wandelen en 2 pauzes, kom ik bij mijn hotel aan. Ik heb morgen een rustdag en dan zal ik van de afgelopen 3 wandelblokken nog eens de hoogte en diepte punten de revue laten passeren. Ik neem er nu een heerlijk wijntje op, Zum Wohl!!!

 

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

1 thoughts on “Dag 16, 26 juni 2018, Rülzheim – Neustadt an der Weinstrasse”

  1. Super !! Alweer halverwege en het gaat zo te lezen Top.
    Het loslaten van je kantoor zegt zeker wel iets haha goed bezig.??
    Geniet van je rustdag en neem vanmiddag lekker een glaasje wijn op een terras of zo

    Groetjes weer en succes ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.