Dag 24, 4 juli 2018, Pantenburg – Hillesheim

Dit is een “Maare”. Een volgelopen soort krater in de Vulkaaneifel. Ongeveer  50 meter diep. Het is geen echt kratermeer. Dat komt omdat het is ontstaan door een freomamatische explosie. Dat is een vulkanische explosie die een krater in de bodem slaan. In de loop van de tijd is het water in gelopen. Wil je hier meer over weten? Kom dan hier maar eens een kijkje nemen. Of lees het HIER.

Ik heb mij vanmorgen speciaal laten brengen naar een plek die ik van te voren niet had ingepland. Omdat vandaag de route toch een paar km ingekort moest worden, probeer ik dat zo weer te compenseren met een mooi stuk route van de “Eifelsteig”. Deze Maare zijn 20 á 30.000 jaar geleden ontstaan. Voor de verdere info verwijs ik naar de link die ik hierboven heb geplaatst.

Al vrij snel kom ik “obstakels” tegen op mijn pad, een stel ezels ligt hier rustig op mijn pad wakker te worden. Aangezien het pad niet erg breed is ga ik er voorzichtig langs want ik zit niet te wachten op een schop van de achterpoten van zo’n ezel. Dan kan ik mijn verdere tocht wel vergeten. Maar het gaat prima en ze blijven rustig liggen of staan.

Ondanks dat het niet zo heel vroeg meer is, ik ben iets voor 9.00u gestart, zie ik verder nog niemand. Dan, als ik bovenop een plateau ben aangekomen zie ik 2 dames aankomen lopen. En ja hoor, ik hoor ze Nederlands kletsen met elkaar. Aangezien ik mijn vlaggen niet in top heb ben ik niet direct heel herkenbaar. Ik zeg even goedendag en krijg een groet terug en we raken kort in gesprek. Om het ook voor het thuisfront vast te leggen ook maar even de bekende foto gemaakt.

Na een kilometer of 4 kom ik weer op mijn eigen route terecht en kan ik mijn “blauwe lijntje” en GPS signaal weer volgen. Rond een uur of 10.00u rinkelt mijn telefoon. Ik neem op en blijkt het omroep Gelderland te zijn. Of ik tijdens de 4-daagse mee wil werken aan een live item. Natuurlijk!! Dus voor iedereen die geïnteresseerd is, woensdag 18 juli tussen 7.00u en 7.30u even luisteren en kijken naar Omroep Gelderland.

Mijn route gaat verder over een fietsroute wat niet altijd betekend dat het een fietspad is. Het asfalt van het fietspad gaat soms over in een grind of granietpad en dan weer loop ik langs een weg en moet dus soms de berm in voor tegemoetkomend verkeer. Het is allemaal mogelijk. Naarmate de ochtend vordert komen er steeds meer wolken aan de hemel. En soms lijkt het net op onze Nederlandse luchten. Alleen past de heuvelachtig omgeving er niet echt bij.

Mijn pauze heb ik na een lang stuk lopen van ruim 14 km wandelen. Weer een bushokje. Dus als het zou gaan regenen dan zit ik tenminste droog. Maar het zonnetje schijnt nog heerlijk tussen de mooie wolken door. Na 25 minuten ben ik weer klaar met alle plichtplegingen en vervolg ik mijn route weer. Het GPS signaal is nog prima maar het internetsignaal wordt steeds zwakker. Zou het iets te maken hebben met het weer? Geen idee. Maar de lucht wordt wel steeds donkerder en dreigender. Dan opeens uit het niets, KABOEM!!! Een gigantische klap onweer. Oké. Dat is andere koek. Eerst maar eens mijn vlaggen eraf halen. Er staan hier wel veel hoge windmolens maar ik ga het lot niet tarten.

Ik zie dat het verderop hard regent, te zien aan de witte strepen in de lucht. Gelukkig is het hier nog droog en kan ik nog goed doorlopen. Dan weer, KABOEM!!! Het lijkt alsof het toch iets dichterbij komt. Ik hou de omgeving in de gaten en kijk of ik kan zien waar de bui heentrekt. Het lijkt erop dat hij voor mij voorbij trekt. Maar als ik een stukje verder loop wordt het opeens een stuk frisser en gaat het harder waaien. Dat is een teken van de voorkant van een bui die dichterbij komt. Ik stop en pak alvast mijn poncho. Als ik mijn rugzak weer omdoe gaat het inmiddels al druppelen. Ik maak nog even een foto en een video. Tijdens de video slaat de bliksem ergens in en even later weer een gigantische klap. Ik sta in een soort kom met links en rechts van mij een iets hogere berm. Voor nu even veilig maar ik kan hier nergens schuilen. Dan gaat het opeens harder regenen en trek ik mijn poncho over mijn hoofd. Dan stopt er een auto. Hij vraagt waar ik heen moet. 3 a 4 km verderop, zeg ik. Hij zegt dat ik dan beter kan instappen omdat er een paar honderd meter achter de heuvel 2 windhozen waren. Die kon ik niet zien. Ik stap in en een paar kilometer zet hij mij weer af bij mijn hotel.

Ik slaap in een oud gerechtsgebouw waar de originele cellen nog inzitten en zijn omgebouwd tot een hotelkamer. Maar ook de rest van dit “Krimistadje” Hillesheim is de moeite waard.  Als je een keer in de buurt bent is het echt eens de moeite waard. Carla en Paul, de Nederlandse eigenaars van dit hotel nodigen mij uit om bij hun zelf een maaltijd te komen eten. Ze hebben geen restaurant in het hotel. Dat aanbod neem ik graag aan. Een heerlijke pasta maaltijd met een salade wordt mij voorgeschoteld. Die smaakt mij heerlijk! Bedankt Carla!

 

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

 

5 thoughts on “Dag 24, 4 juli 2018, Pantenburg – Hillesheim”

 1. Hallo André

  Weer genoten van je verhaal
  Lijkt een beetje routine te worden, verhaaltje voor het slapen gaan haha
  Je word al een echte BN er ???
  Veel plezier weer.

 2. Ik was gisteravond nog aan het wachten op je verhaal, dus nu pas gezien. Hier lijkt wel een verslaving hahaha! Leuk hoor om mee te genieten met jouw avonturen. Mooi allemaal. Succes maar weer voor vandaag en ik wacht weer rustig af!

 3. Hallo Andrè ! ?
  Wir lesen deine Geschichten mit Begeistergungefähr.
  Es scheint dir in unserer schönen Eifel wirklich zu gefallen! Wir wünschen dir ,daß du auf deiner Wanderung weiterhin schöne Erlebnisse hast und dir nette Menschen begegnen.Es freut uns , daß wir uns kennengelernt haben ! Alles Gute , Heinz und Christa ?

  1. Hallo Heinz und Christa,

   Ich war auch froh das Sie mich eingeladen haben. Ich geniese noch vom die eintrucken die Ich jeden Tag mitmachen kann. Vieleicht sehen wie uns ein andere Seit nochmal. Liebe Grussen André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.