Dag 27, 7 juli 2018, Nideggen – Kornelimünster

Je hebt wel eens van die dagen dat je van A naar B moet. Nou dat was vandaag zo’n dag. Ik heb moeite moeten doen om wat bruikbare foto’s te maken want er zaten hele stukken tussen, soms wel 7 á 9 km waar helemaal niets te beleven viel, alleen maar bos!! Maar ja dan heb je wel het geluk dat je bovenstaande Bambi  ‘s morgens heel vroeg tegen komt. En mijn vlaggen trokken waarschijnlijk zijn nieuwsgierigheid want hij wilde wel op de foto. Op veilige afstand want hij was zeker 75 meter verder het bos in.

Het verblijf op de camping in de stacaravan heeft als voordeel dat je ‘s avonds lekker lang buiten kan zitten. Dat heb ik gisteren dus ook gedaan. Heerlijk. Maar niet te lang natuurlijk want er moet vandaag gewoon weer gewandeld worden. Het ontbijt moest ik vanmorgen direct in de kampwinkel halen en al lopende opeten. En aangezien ze geen melk en de yoghurt hebben is het maar een karig ontbijt. Gelukkig kon ik wel met de eigenaar van de camping overeenkomen dat de extra dag die ik in eerste instantie verplicht was om te betalen, niet hoef af te rekenen. Dat scheelt weer een flink bedrag.  Daar neem ik vanavond wel een lekker wijntje op.

Al snel na de start loop ik het bos in. Maar gelukkig wel via een fietsroute. Die is goed aangegeven en met af en toe kijken en controleren op internet is het makkelijk lopen. Ik merk dat het spaarzame ontbijt, alleen 2 broodjes, snel zijn verteerd en de energievoorraad snel opraakt. Waar ik een paar dagen geleden nog zoveel energie had heb ik dat vandaag totaal niet. En dat gecombineerd met een op zich vreselijk saaie route loop ik een beetje als een zombie door het bos. De route van vandaag is origineel ongeveer 30 km dus ik wil de eerste pauze ergens op 12 km doen, dan is het 2e en 3e gedeelte wat korter. Op een mooi plekje kan ik even heerlijk bijkomen.

Na de pauze gaat het weer verder in het bos. Zelfs even een klimmetje door het weiland. Maar daarna gaat het weer verder het bos in. Gelukkig gaat het licht naar beneden maar mijn benen hebben de gang niet echt. Gelukkig zijn mijn stokken zijn nu een heel fijn hulpmiddel. Maar tot overmaat van ramp wordt de ondergrond er ook niet beter op. Kapot asfalt/beton waar de stukken los naast liggen en dat gaat dan weer over in los grind. Aangezien mijn schoenen toch al aardig zijn afgesleten(daar morgen meer over) voel ik die stenen wel doordrukken in mijn voet. Maar dan opeens, uit het niets, een mooi zwart asfalttapijtje! Deze weg is afgesloten dus is nu voor mij privé!!

Maar dan gaat het toch weer snel het bos in, helaas. Maar het is nu niet meer zo ver. Ik heb al op de route gezien dat op 24 km een dorpje is, Zweifall. Ik hoop daar een eettentje tegen te komen waar ik wat kan eten omdat mijn eigen voorraad nu te weinig energie geeft. En ja hoor, ik zie een grill restaurantje. Ik bestel een lekkere cheeseburger en Mezzo-mix. (Dat is cola-sinas)

Na deze welkome maaltijd is het nog een kilometer of 8 naar mijn hotel. Als ik door het volgende dorp loop zie ik een supermarkt en haal daar eerst nog even de nodige bananen en yoghurt en drinken omdat het morgen zondag is en de winkels hier dan gesloten zijn en ik dus niets kan kopen voor maandag. Mijn rugzak zit nu propvol en is een stuk zwaarden maar dat kan de laatste kilometers wel. Zeker met die heerlijke cheeseburger achter de kiezen. Als mijn kamer geen koelkastje heeft zal ik de yoghurt koel moeten houden in een bak met koud water. Maar dat gaat prima, ik heb dat de afgelopen weken al meerdere keren met succes toegepast.

Op het laatste stukje loop ik nog een Caminoroute. Die loopt langs de fundamenten van een Gallo-Romeins tempelcomplex. Het verhaal ervan is mooier dan de overblijfselen.

Het hotel is wat ouder en ze hebben de kamers een facelift gegeven. Ik heb de Piet Mondriaan kamer. Past niet echt bij het gebouw maar het voldoet. Alleen jammer dat ik aan de achterkant zit met een raam op 1.50m hoogte en géén koelkastje. Dan maar lekker naar buiten, het is tenslotte heel mooi weer.

Morgen een rustdag die ik of in Aken ga invullen of héél misschien al in Nederland ga doorbrengen. Vaals ligt hier ook om de hoek en de bus gaat er rechtstreeks naartoe. Fijn weekend en tot morgen! Proost!!!

 

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER de foto’s

1 thoughts on “Dag 27, 7 juli 2018, Nideggen – Kornelimünster”

  1. Een asfalttapijtje….jaaa daar houden wij van! Mooi die Bambi onderweg, de enige “ontmoeting” van vandaag. Je bent al ver zeg, nog 185 km, dan ben je op je eindbestemming! Vandaag een overwinning op jezelf, met die saaie route. Ondanks dat heb je er weer een mooie reportage van gemaakt, genieten van de plaatjes. Ik heb vandaag een koolmeesje gered van uitdroging, helaas is de foto mislukt. Was zo zielig!
    Fijne rustdag morgen, lekker energie opdoen voor het laatste stuk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.