Day after en day before en aandacht voor Spieren voor Spieren

Na een heerlijke rustdag thuis ben ik vandaag alweer terug in Nijmegen. Voor mijn “toetje”, de 4-daagse. Ondanks dat ik dit jaar 50 jaar geworden ben en dus voor het eerst een kortere afstand (4x40km) mag lopen, heb ik mij toch ingeschreven voor de langste afstand, de 4 x 50 km. Uiteraard is mijn rugtas nu niet meer volledig beladen met de bepakking die ik de afgelopen 5 weken heb meegedragen. Het gewicht is nu verlaagd van 17 kg naar 7 kg!!! Dat scheelt heel wat en zal ik zeker gaan merken. Het lopen zal een stuk eenvoudiger gaan. Ik ben nog wel herkenbaar aan de vlaggen, die heb ik gewoon weer in top.

Dit jaar ben ik een van de 79 bijzondere deelnemers tijdens de 102e editie van de 4-daagse. Mijn prestatie om 1000 km van Oostenrijk naar Nederland te wandelen en daarmee aandacht te vragen voor kinderen met een spierziekte is voor de organisatie van de 4-daagse reden genoeg om mij als bijzondere deelnemer aan te merken. In onderstaande bijlage kan je mijn verhaal vinden bij nummer 27. Tijdens de intocht zal ik naast mijn bekende Oostenrijkse en Nederlandse vlag ook een herkeningsvlaggetje dragen met het nummer 27 erop. Nadat ik deze heb opgehaald bij de speciale vip tent ga ik samen met Michel wat drinken. Het herkenningsvlaggetje heeft gelijk aantrekkingskracht. Een oudere man met ook een herkeningsvlag komt op mij af. Het schijnt de enige IJslandse deelnemer te zijn. Hij doet inmiddels voor de 12e keer mee. Mijn verhaal in het magazine kun je hieronder vinden

www.4daagse.nl/images/files/2018/Bijzondere-deelnemers-in-de-102de-Vierdaagse.pdf

Ook de media heeft mijn tocht van 1000 km inmiddels opgemerkt. A.s. woensdagochtend 18 juli ben ik om 7.15u live in de uitzending bij TV Gelderland bij presentator Harm Edens! Het verhaal gaat voorlopig dus nog even verder. En kort daarna, rond 8.15u, zal ik in de radio-uitzending zijn bij omroep MAX op radio NPO5. Ik zal ook van elke wandeldag nog een verslag schrijven met waarschijnlijk ook foto’s en een video! Blijf het dus volgen!

Na het aanmelden en het ophalen van mijn herkeningsvlag ga ik samen met Michel en Patricia nog even de stad in. Op de “Ramblas” gaan wij wat eten. Jammer dat het plaatje op de display niet helemaal overeenkomt met wat er op het bordje ligt. Maar goed, we hebben wat te eten, de portemonnee is weer wat lichter en we nemen maar een lekker ijsje als toetje.

Dan wordt het weer tijd om naar onze plek te begeven waar we de komende 5 dagen verblijven. Dat is de Arcus sporthal in Wijchen. Voor mij de 3e maal dat ik gebruik maak van de diensten die hier worden aangeboden. Een heerlijke plek waar ongeveer 20 man en vrouw werkelijk van top tot teen worden verzorgd. Letterlijk. Buiten dat wij daar heerlijk kunnen slapen, krijgen we heerlijk eten voorgeschoteld. Er is ook gratis voetenverzorging en de mogelijkheid tot een massage. Ik wil niet anders meer. Ik laat mijn hier nog even masseren, en dat is wel lekker nadat ik er bijna 1000 km op heb zitten. Na het eten nemen we nog een lekker wijntje en gaan we nog even lekker buiten in het zonnetje zitten. Het zal vanavond niet makkelijk worden om er vroeg in te liggen. Maar het wekkertje gaat wel om 2.30u dus heel laat ga ik het niet maken. Morgen gaan we lekker 50 km lopen met 45.000 medewandelaars. Ik zal na afloop van de wandeldag weer een videoreportage en verhaal plaatsen.

Als laatste wil ik graag nog even aandacht vragen voor de kinderen met een spierziekte. In Nederland zijn ongeveer 20.000 kinderen die lijden aan één van de 600 spierziekten. Ik heb de afgelopen 5 weken mijn gezonde spieren kunnen inzetten door bijna 1ooo km te lopen van Oostenrijk naar Nederland. En deze week komt daar dus nog 200 km bij! Ik zou al mijn lezers, volgers en iedereen die het ook normaal vindt om zijn spieren dagelijks zonder problemen te gebruiken willen vragen om een donatie te doen voor dit goede doel waar ik mij voor inzet. Ga daarvoor naar mijn DONATIEPAGINA en laat uw (vinger)spieren het werk doen!! Het hoeft echt niet veel te zijn!  Alles is welkom!!

Hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.