Paschalis mars 20km, Wijchen, 24 september 2017

Ondanks een kleine verkoudheid en een beetje een gevoel van “heb ik hier nou wel zin in?”, ga ik vandaag toch maar op pad. Michel zei later nog dat ik best had mogen bellen en zeggen dat ik niet zou gaan (“Had hij zelf misschien ook wel lekker gevonden!”). Maar dat ik doe ik niet. En om 7.00u zit ik mijn auto te wachten op Michel om naar Wijchen te rijden. Om 7.45u komen we daar aan en kunnen onze auto gelukkig vlakbij parkeren want aan lopen hebben we een hekel !(standaard wandelaars grapje).

Het Jeugdhuis Woezik, de startlocatie,  zit al aardig vol. De organisatie kiest er ook hier voor om pas om 8.00u stipt te beginnen met de inschrijving. Op zich komt dat goed uit want dan kan ik nog even snel het toilet opzoeken. Als ik terugkom is de inschrijving toch al begonnen dus ik sluit met Michel achteraan in de rij. Na onze inschrijving gaan we direct van start, de koffie nemen we later wel.

Het is deze morgen een kleine wereld (mistig) dus ook tijdens de eerste kilometers zien we eigenlijk niets van de omgeving. Desondanks probeer ik toch wat foto’s te maken en krijg tocht nog wat aardige plaatjes geschoten.

Ik heb deze tocht uitgezocht omdat ik hoopte dat het niet zoveel onverhard zou zijn. Na een kilometer of 2,5 gaan we toch een bospad op maar dit duurt gelukkig maar 1 km en verder zullen we nog hooguit 500m onverharde ondergrond te verwerken krijgen en ben ik dus wat dat betreft blij met de keuze van vandaag. Tot de rust in Niftrik bij de plaatselijke voetbalvereniging, heb ik maar 7 foto’s gemaakt in ruim 9 km. Dat is voor mijn doen niet veel. Maar ja, er was eigenlijk ook niet zoveel te zien. Ik zie wel dat we veen stuk vanuit Wijchen de 4-daagse route lopen naar Niftrik maar dan dus andersom dan ik gewend ben omdat we normaal van Niftrik naar Wijchen lopen op de 2e dag van de 4-daagse. Ik vertel Michel wat korte gebeurtenissen van de afgelopen 4-daagse op dit stuk route.

In de  kantine van de voetbalvereniging nemen we een bakje koffie en ik nuttig nog wat zelf meegenomen ontbijtkoek. Het valt mij op dat als wij tochten lopen in de omgeving van Nijmegen dat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers volgens mij hoger is dan elders in het land. Waarom dat zo is ben ik nog niet helemaal uit maar daar kom ik nog wel achter.

Vanuit de rust gaan we verder over een stuk tegengestelde 4-daagse route en lopen over de Maasbandijk, door veel 50 km lopers tijdens de 4-daagse als saai stuk bestempeld. Ik vind het persoonlijk nog wel meevallen maar dat komt ook dat ik dan wel afleiding zoek door met andere te kletsen. Dan gaat de tijd snel voorbij. Nu is er niets te zien behalve wat ganzen die in een weiland foerageren om de tocht naar het zuiden te kunnen volbrengen.

Maar al snel lopen we Wijchen weer in en lopen de laatste 5 kilometer zigzaggend door dan weer wat ruimer opgezette wijken met veel groen en water en dan weer door nauwe straten. Omdat deze tocht maar 20km is en het tot een uur of 10.30u vrij mistig was , is er gewoonweg weinig te vertellen over deze tocht. Wat misschien nog wel bijzonder was om te mee te delen is dat we tot nu toe nog niet zo vaak fout zijn gelopen als bij deze tocht. En dat kwam niet door de mist!!! Het begin van de route was goed gepeild met de bekende wit, rode en gele bordjes. Wit is rechtdoor, geel is linksaf en rood is rechtsaf. En voor de kleurenblinden hebben de bordjes ook nog een bepaalde vaste vorm meegekregen, wit is een driehoek, geel een vierkant en rood een rondje. Maar aan het eind van deze tocht liepen we dus door woonwijken en waren de bordjes weg en stonden er krijtpijlen op de grond, wat wij in eerste instantie niet in de gaten hadden.

Maar toen ook die niet meer voorhanden waren moesten we toch echt de papieren routebeschrijving erbij pakken. Die was verder goed beschreven maar toch is dit de eerste tocht dat we zonder de routebeschrijving er anders niet uitgekomen waren. Jammer.

Bij de wagenrust van de WIOS neem ik nog een broodje bal gehakt mar we lopen weer snel verder omdat het eindpunt hier nog maar 3 km vandaan is maar meer nog omdat ik vandaag nog een paar zaken op het programma heb staan zoals de verjaardag van mijn schoondochter en die wil ik niet missen!! We lopen dus lekker door en uiteindelijk komen we na bijna 4 uur binnen en zitten de 20.8 km er weer op voor vandaag.

Volgende week ben ik dichter bij huis, dan loop ik in Leusden de 25km herfstkleurentocht. Ben benieuwd of ik dan wel weer bekenden zal zien want vandaag ben ik niemand tegengekomen.

 

O ja, en vergeet niet om dit bericht onder je vrienden te verspreiden en natuurlijk even de donatiepagina te bezoeken!!

Klik HIER voor de foto’s van deze tocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.