4 februari 2018, eigen 20 km route van klompenpaden, Grebbelinieroute en heerlijk zwart asfalt

Vandaag maar weer eens een “eigen” rondje van 20 km gelopen. Michel gaat ook weer mee. Hij heeft zich een week of 2 a 3 geleden ingeschreven via het speciale inschrijvingsprogramma voor de Vierdaagse, “Via Vierdaagse”. Hij mag dan als debutant sowieso meedoen als hij bij de eerste 1500 aanmeldingen zit. En dat zat hij. Dus hij moet aan de bak voor wat betreft de training. Vorig jaar heeft hij wel de 4-daagse van Apeldoorn gelopen, 4 x 30 km, maar Apeldoorn is Nijmegen niet. Niet qua sfeer en niet qua ondergrond. Nijmegen loop je op een zwart laken, asfalt geheten. Dat is mijn favoriete ondergrond.  Apeldoorn daarentegen is veel door het bos met veel oneffen terrein. Nou vandaag krijgen we daar ook af en toe wat van. Niet teveel natuurlijk want ik hou daar zoals gezegd niet van.

Ook vandaag komen we weer veel afgeknapte bomen tegen. Vooral op de Grebbelinie.  Bij vertrek om 9.00 u is het nog droog weer met een vaag zonnetje erbij. na een kilometer of 4 lopen veranderd het weer. Het begint eerst met een paar verdwaalde sneeuwvlokje. Maar langzamerhand worden de vlokken meer en ook groter!!  Als het weer even droog is geweest krijgen we er opeens een snijdend koude wind overheen. We lopen toevallig ook bovenop de Grebbelinie en krijgen de wind dus vol over ons heen. Om het helemaal compleet te maken, komt er een bui met korrelhagel over. Het is nu net of we gezandstraald worden. Ik snak naar de rust op 12 km bij mijn geliefde stekkie langs het valleikanaal, Theehuis Mon-Chouette.  In 2017 uitgeroepen tot het beste fietsterras, maar als wandelaar kan je hier ook prima vertoeven. Als u geïnteresseerd bent, ze hebben ook  2 geschakelde boerenhuisje die je als B&B kan boeken.

(Dit is mijn favoriete gebak, rabarber monchou aardbeientaart!!!!)

 

Nadat we weer zijn opgewarmd en ons de cappuccino en gebak hebben laten smaken gaan we weer op pad voor de laatste 8 km.  Ik probeer nog wat uit met mijn nieuwe fototoestel. Ik heb overigens vandaag maar weinig gewone foto’s gemaakt. De beelden van vandaag zijn korte Snapvideo’s van 4 seconden die ik achter elkaar heb gemonteerd en zijn te vinden op mijn videopagina.(wel geluid aanzetten)

Na iets meer dan 4 uur komen we weer thuis en ga ik genieten van een lekker warm bad!!

 

 

2 thoughts on “4 februari 2018, eigen 20 km route van klompenpaden, Grebbelinieroute en heerlijk zwart asfalt”

 1. Hallo Andre ik zie steeds je berichten
  ik wil een ding wil ik je zeggen Denk om de de vergunningen in de bossen van het Nationaal Park Utrechts Heuvelrug ( NPUH)
  met vriendelijke groet
  Hans Oostveen
  SGWB

  1. Beste Hans, bedankt voor je tip! Ik heb contact gelegd met het NPUH en gevraagd of een vergunning nodig is of alleen een kleine administratieve vergoeding vanwege het te verwachten aantal deelnemers (<50).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.