Soester wandelweekend: dag 1, zaterdag 18 augustus 2018

Na vorige week zelf een tochtje te hebben uitgezet, loop ik vandaag maar weer eens een heerlijk compleet verzorgde tocht. Want dat is een ding wat zeker is bij de tochten georganiseerd door Le Champion. Het Soester wandelweekend wordt voor de 1e keer georganiseerd en ik ben zéér benieuwd naar de route van vandaag. Helaas kan ik maar 1 dag meewandelen omdat er morgen andere verplichtingen op het programma staan. Maar dat mag de pret niet deren en ik heb afgesproken om samen met Michel de 20km route te gaan wandelen. Zo kan ik ook de zaterdagmiddag nog even besteden aan wat noodzakelijke klussen om het huis. Want die zijn natuurlijk op de lange baan geschoven na mijn megawandeltocht in juni en juli.

Hetty heeft gevraagd of ze met “Buurman & Buurman” mee mocht lopen en dat vinden wij natuurlijk geen probleem. Wij arriveren op het terrein en ik parkeer de auto op aanwijzing van de parkeerwachters. Niet lang nadat wij in de tent staan te kijken of Hetty er al is komt zij ook het terrein op gelopen. We besluiten om maar direct in de startrij te gaan staan, want hier wordt je nog echt “weggeschoten”. Dit maal door de burgemeester van Soest. Morgen zal dat de burgemeester van Baarn zijn omdat de route dan grotendeels door die gemeente gaat. Maar zoals eerder al gezegd zal ik die niet lopen.

Nadat we zijn weggeschoten door de burgemeester van Soest lopen we in een mooie slinger door de weilanden van Soest. Er lopen in totaal dit weekend 4730 wandelaars mee. Daarvan lopen er sommige beide dagen(1300) maar er zijn er ook een groot aantal die alleen de zaterdag of zondag lopen. Vandaag zijn dat er 2525. Morgen zullen er 2205 aan de start verschijnen. Overigens zal de opbrengst van beide dagen naar twee goede doelen gaan: Stichting Semmy en Openluchttheater Cabrio in Soest.

Maar na de mooie route tussen de weilanden door krijgen we een stuk van een heel ander kaliber, een zandverstuiving!! De schrik van elke asfaltvreter. Een ondanks dat ik van mooie natuur hou, en dat is dit stukje zeker, vind ik deze ondergrond een verschrikking om op te lopen. Maar goed, de afstand die wie hierover moeten afleggen valt mee dus ik concentreer mij maar op de mooie omgeving.

Maar na deze korte zandhapperij lopen we weer heerlijk op verharde paden, ook door het bos. Een aantal paadjes en weggetjes komt ons bekend voor. We herinneren ons dit van de wandeltocht vanuit Amersfoort, “sporen om Amersfoort” in het najaar van 2017 volgens mij. Het is in ieder geval een mooie omgeving.

Bij de diverse stempelposten worden we weer, zoals gewoonlijk bij de tochten van Le Champion, getrakteerd op lekkere versnaperingen zoals een krentenbol, een banaan, een flesje water etc. Na iets meer dan 10 km komen we bij landgoed de Paltz aan. Hier is ook een stempelpost en nemen wij onze pauze. Bij de koffie bestel ik een heerlijk uitziende stuk Brownie.  Beide smaken prima en geven mij weer de nodige energie.

Nadat we weer zijn opgestapt maken we diverse foto’s van de kunst die hier rijkelijk aanwezig is op het landgoed. Ik heb inmiddels de muziek weer eens aangezet en waarschijnlijk geeft dit Hetty ook extra energie want die geeft flink gas. Maar ik kijk op mijn horloge en het is inmiddels 11.15u dus eigenlijk iets te laat maar ons bekende drankje doen we toch nog maar even snel.

Hierna geeft Hetty nog wat meer gas en zijn we in no-time bij de volgende stempelpost, openluchttheater Cabrio, een van de goede doelen die weekend. Daar hebben ze er alles aan gedaan om een gezellige sfeer te creëren en dat is goed gelukt. Ik  ga nog even op de foto met een echte Mexicaan en zeg dat ik half Spaans ben. Dat had ik beter niet kunnen doen want mijn Spaans is echt belabberd en hij vraagt of een woordje Spaans spreek, nee dus!!

Maar hier blijven we verder niet plakken en lopen weer door. Vanaf hier is het nog een kilometer of 3 naar de finish dus we lopen weer door. We lopen al snel weer de bebouwde kom van Soest in, en daar worden we door enthousiast publiek succes gewenst en krijgen we van een lieve jonge dame lekkere spekjes om het suikergehalte op peil te houden.

Dan krijgen we nog een verrassing want we lopen richting een mooie, in werking zijnde molen. Maar in plaats dat we om de molen heen lopen gaan we er dwars doorheen!! Dat is weer eens wat anders. We krijgen aan het begin van de molen een kleine speld. Later zal blijken dat deze molen ook op de herinneringsmedaile staat afgebeeld. Na iets meer dan 4 uur wandelen en pauzeren en iets meer 20 km gelopen te hebben, komen we bij de finish. Wat een mooie wandeltocht was dit. Jammer dat ik de 2e dag niet kan lopen. Een goede reden om volgend jaar beide dagen in de agenda te plannen.

Hetty en Michel

 

Bekijk HIER de video

Bekijk HIER alle foto’s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.