10 maart 2018, rondje Maarn 25 km

Na de wintervakantie van vorige week op de plek waar mijn tocht over 3 maanden begint, is het weer tijd om de trainingen op te pakken en de komende periode te gaan intensiveren. Dat geldt ook voor de conditie- en krachttraining in de sportschool. De week in de sportschool alweer intensief begonnen en vandaag staat ook weer een wandeling op het programma. Omdat ik in de middag nog wat in de tuin wil werken, heb ik besloten om gewoon een van mijn rondjes in de buurt te gaan lopen. Michel, mijn buurman, gaat ook mee. In mijn database zit nog een 25 km tocht die ik een jaar of 2 geleden heb gelopen. Het is een echte trainingstocht, allemaal asfalt (heerlijk) en recht toe recht aan. Simpel gezegd, 3 keer links en we zijn weer terug. Maar dat betekent wel dat ik een keer op continue snelheid kan trainen. Zeker omdat ik ook vandaag met mijn “normale” rugtas ga lopen.

We spreken af om 7.30u te vertrekken. De temperatuur is al een stuk beter dan in februari, toen je nog met de handschoenen aan moest lopen. Ook mijn thermo heb ik thuisgelaten. Om precies 7.30u staan we allebei buiten en vertrekken meteen. Ik heb ook mijn muziekbox meegenomen dus zet ik mijn gedownloade muziek van Spotify op. Een lekker wandelritme hebben dan zo te pakken. Ik probeer het wandeltempo continue boven de 6 km/u te houden. Na een kilometer of 4, nog voordat we bij Woudenberg zijn, merkt Michel dat hij toch iets teveel laagjes heeft aangetrokken en doet dus wat uit. Het begint dan ook al lekker op te warmen en het zonnetje komt al wat tussen de wolken door. De lente hangt echt in de lucht.

We lopen een lekker tempo en zijn daardoor zo weer door Woudenberg heen. Na Woudenberg lopen we langs het Henschotermeer die flink onderhanden wordt genomen. Er worden veel bomen gerooid en er zijn plannen om het alleen tegen betaling toegankelijk te maken. Ik hoop dat dit laatste niet gaat gebeuren omdat de drempel dan een stuk groter zal zijn om naar deze mooie plek te gaan om te recreëren. Na het Henschotermeer gaan we voor de eerste keer linksaf, dat is pas na 10 km, en lopen richting Maarn. Na 2 km mogen we alweer voor de 2e keer linksaf en lopen door Maarn heen. Na Maarn is het een rechtstuk van 2 km langs de spoorlijn richting Maarsbergen. Daar zouden we voor de 3e keer linksaf kunnen gaan en dan terug de laatste 10 km richting Scherpenzeel lopen. We doen dit echter niet en lopen een klein stukje (200 m) rechts richting restaurant La Place. Daar aangekomen zie ik een heerlijke appelkruimel gebak staan en bestel daar een Latte Macchiato bij. Ik vraag of er een leidinggevend aanwezig is en de mevrouw achter de kassa gaat die direct halen. Ik maak kennis met Wouter en ik vertel hem dat ik voor Spieren voor Spieren geld inzamel door van Oostenrijk naar Nederland te wandelen en dat ik tevens op 1e pinksterdag een tocht in dit kader organiseer en die vanuit zijn filiaal wil starten. Hij is direct super enthousiast en ik krijg te horen dat er zeker mogelijkheden zijn om wat eerder te openen en voor de innerlijke mens te zorgen . Veel meer kan ik er nog niet over zeggen want ik heb binnenkort nog een afspraak met hem om de details door te nemen. La Place is sinds kort een partner geworden van stichting Spieren voor Spieren dus vandaar waarschijnlijk zijn aardige open aangename houding.

Nadat we de taart en koffie ons heerlijk hebben laten smaken is het tijd om de laatste 10 km onder onze voeten door te laten gaan. Het zonnetje is er nu echt goed bijgekomen en nadat we om 11.00u nog even ons bekende borreltje hebben genomen besluiten we allebei om de broek af te ritsen en op de korte broek verder te lopen, heerlijk!! We komen langs een grote kudde schapen maar ik zie er nog geen lammetjes tussen, dat zal binnenkort wel anders zijn. Wat wel opvalt is dat er 1 zwart schaap tussen loopt, letterlijk.

Omdat het zo lekker weer is loopt het ook een stuk fijner dan toen het weken geleden zo koud was. De 10 km zijn dan ook zo voorbij en voordat we het beseffen zijn we al weer terug in Scherpenzeel. Komende week ga ik in de sportschool mijn buik en rugspieren maar eens goed trainen. Die kunnen nog wel wat oefening gebruiken. Kan ik meteen die schnitzels van vorige week eraf trainen!

Kijk ook even op mijn pagina van mijn acties die ik nog ga doen. Daar kun je ook de pinkstertocht van 20 mei vinden. Een mooie tocht van 20 of 30 km door de omgeving van Maarn/Doorn. En La Place zal dus zoals al eerder gezegd zorgen voor de innerlijke mens bij de start en finisch van deze tocht. Blijf dit volgen!

Kijk HIER voor alle foto’s

2 thoughts on “10 maart 2018, rondje Maarn 25 km”

    1. Hoi Petra, dank je wel voor je leuke reactie. Ik probeer altijd wat leuks te vertellen over mijn belevenissen. Dat lukt de ene keer wat beter dan de andere keer. Ik hoop op 20 mei op een mooie opkomst. Nu hebben er zich 21 aangemeld dat ze komen en nog een stuk of 80 zijn geïnteresseerd. Als er 40 a 50 wandelaars zijn ben ik al zeer tevreden. De komende tijd ga ik nog wat reclame maken bij andere tochten die ik loop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.